Neo

Ο Τζουμάκας αποχαιρετά τον Βαλυράκη...

 

 

Αθάνατος!

Ο Σήφης Βαλυράκης ήταν Ήρωας. Αδυνατώ να τον αποχαιρετήσω. Τους ήρωες είναι δύσκολο , είναι μεγάλος ο πόνος , δεν τους αποχαιρετάμε. Αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της μνήμης μας και της απόδοσης τιμής .
Ο Σήφης είναι μέρος της ζωής μου όπως και πολλών αγωνιστών για την ελευθερία , τη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη. Αποτελεί φωτεινή εξαίρεση στο υπόδειγμα για το τι σημαίνει ότι ο άνθρωπος είναι υποκείμενο σχέσεων και ότι ασκεί ΕΜΠΡΑΚΤΑ τις Αξίες. Άμεσα , αποφασιστικά .
Όσοι περάσαμε από το ΕΑΤ ΕΣΑ με τις εικονικές εκτελέσεις και την ανείπωτη βία ξέρουμε τι σημαίνει παίρνω την ευθύνη και τι σημαίνει το έμπρακτα. Χωρίς τη γνωστή λογική του να καταγγέλλω, να κάνω δηλώσεις , ανακοινώσεις , σχόλια και προπαγάνδα γιατί αδυνατώ να πάρω πρωτοβουλίες και να δημιουργήσω γεγονότα.
Ο Σήφης απέδρασε δυο φορές και δεν ανέμενε σαν το Σωκράτη για να πιεί το κώνειον. Δυνατός και ευφυής , νίκησε όλους τους απολογητές και τους φοβισμένους .
Ριζοσπάστης, δημοκράτης , αγωνιστής .Από τους χαλεπούς καιρούς ήταν ήδη στη θέση των Ηρώων ως Άνθρωπος και ως Έλληνας Πατριώτης.

Υ.Γ . Η κριτική και στην άσκηση των καθηκόντων του Σ.Βαλυράκη αποτελεί δικαίωμα .Ωστόσο όσοι νομίζουν ότι αποτελούν τους ΣΥΝΕΠΕΙΣ με την ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ των αγώνων ( Όπως το χρόνιο κακέκτυπο της αναπαράστασης της κατάληψης του κτηρίου του Πολυτεχνείου μετά τη Μεταπολίτευση )ας σκεφθούν ότι είναι άλλο η συμμετοχή , άλλο η τιμή και άλλο η αναπαράσταση αγώνων που παρομοιάζουν με θρησκευτικές τελετές .

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Με την διαφορά ότι ο Σήφης δεν μιλούσε σχεδόν καθόλου για όλα αυτά σε αντίθεση με σένα που το έχεις κάνει παντιέρα και έχεις κατακτήσει ξεσκονιστρα του Τσίπρα.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.