ΕΛΛΑΔΑ

Στην 59η

Mια θέση ανέβηκε η Ελλάδα στον Δείκτη Αντίληψης Διαφθοράς το 2020

Κατά μία θέση ανέβηκε η Ελλάδα στον παγκόσμιο Δείκτη Αντίληψης Διαφθοράς (CPI) για το έτος 2020, σε σχέση με πέρυσι. Σύμφωνα με τη σχετική κατάταξη από τη Διεθνή Διαφάνεια, η χώρα μας βρίσκεται στην 59η θέση ανάμεσα σε 180 χώρες με σκορ 50 πόντους, δύο περισσότερους από το 2019, που είχε καταταχθεί στην 60η θέση.

Ο δείκτης αποτυπώνει το επίπεδο αντίληψης της διαφθοράς σε 180 χώρες, χρησιμοποιώντας κλίμακα από το 0 ως το 100, όπου το 0 αντιστοιχεί σε χώρες όπου υπάρχει υψηλό επίπεδο αντίληψης διαφθοράς και το 100 στις χώρες με χαμηλό επίπεδο αντίληψης διαφθοράς. Στην κορυφή του δείκτη βρίσκονται η Δανία, η Νέα Ζηλανδία, η Φινλανδία, η Σιγκαπούρη και η Σουηδία , ενώ τις χαμηλότερες επιδόσεις παρουσίασαν χώρες όπως μεταξύ άλλων το Νότιο Σουδάν, η Σομαλία, η Συρία, και η Βενεζουέλα.

«Η βελτίωση της θέσης της Ελλάδας έρχεται σε μία συγκυρία που παρατηρείται διεθνώς μία τάση αύξησης σε φαινόμενα διαφθοράς ως αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, και της ανάγκης λήψης έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID-19», σημειώνει η Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

Η ανεξάρτητη αρχή επισημαίνει ότι η πρωτοφανής αυτή κατάσταση εγείρει σημαντικές προκλήσεις για τους τομείς που συνδέονται άμεσα με τη διαχείριση της πανδημίας, όπως είναι οι συμβάσεις προμήθειας υπηρεσιών και αγαθών, η παροχή υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας και τα προγράμματα τόνωσης της απασχόλησης και ανάκαμψης της οικονομίας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.