ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντιδράσεις από ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ25

Συρίγος: To 1969 είχε ιδρυθεί αστυνομία στα πανεπιστήμια

Σφοδρές αντιδράσεις προκαλεί η επίκληση της περιόδου της χούντας από τον υφυπουργό Παιδείας Άγγελο Συρίγο προκειμένου ο τελευταίος να υπερασπιστεί την απόφαση της σημερινής κυβέρνησης να ιδρύσει αστυνομικό σώμα στα πανεπιστήμια.

Σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Συρίγος μιλώντας σε διαδικτυακή εκδήλωση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας λέει: «Να θυμίσω ότι από το 1969 είχε ιδρυθεί μέσα στα πανεπιστήμια αστυνομικό τμήμα, τουλάχιστον στις πανεπιστημιουπόλεις. Επομένως, υπήρχε αστυνομικό τμήμα μέσα στις πανεπιστημιουπόλεις».

 

Ντροπιαστική επίκληση
Ντροπιαστική χαρακτηρίζει την επίκληση πρακτικών της χούντας ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ωστόσο ότι «δεν υπάρχει ιστορική καταγραφή και γνώση για τη λειτουργία αστυνομικών τμημάτων εντός των ΑΕΙ κατά τα μαύρα χρόνια της Χούντας (1967-1974). Ωστόσο, λειτουργούσε σε πλήρη ανάπτυξη το Σπουδαστικό της Ασφάλειας, το οποίο «διέπρεπε» στις συλλήψεις, στα βασανιστήρια, στην παρακολούθηση και στον χαφιεδισμό φοιτητών και πανεπιστημιακών».

«Πάντως, μετά την παραδοχή του υφυπουργού για τα ιστορικά πρότυπα της σημερινής κυβέρνησης ΝΔ, κάθε άλλη συζήτηση παρέλκει» επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

«Τον αντιδημοκρατικό κατήφορο της κυβέρνησης κατόρθωσε να οδηγήσει… σε νέα βάθη ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος, όταν κατά τη διάρκεια ζωντανής εκδήλωσης, στην αγωνία του να υπερασπιστεί την εγκατάσταση αστυνομικής δύναμης εντός των ΑΕΙ, ανέφερε πως:

«Να θυμίσω ότι από το 1969 είχε ιδρυθεί μέσα στα Πανεπιστήμια αστυνομικό τμήμα, τουλάχιστον στις πανεπιστημιουπόλεις. Επομένως, υπήρχε αστυνομικό τμήμα μέσα στις πανεπιστημιουπόλεις».

»Παραμένει άγνωστο από πού αντλεί τη συγκεκριμένη πληροφορία ο υφυπουργός Παιδείας, καθώς δεν υπάρχει ιστορική καταγραφή και γνώση για τη λειτουργία αστυνομικών τμημάτων εντός των ΑΕΙ κατά τα μαύρα χρόνια της Χούντας (1967-1974). Ωστόσο, λειτουργούσε σε πλήρη ανάπτυξη το Σπουδαστικό της Ασφάλειας, το οποίο ‘διέπρεπε’ στις συλλήψεις, στα βασανιστήρια, στην παρακολούθηση και στον χαφιεδισμό φοιτητών και πανεπιστημιακών.

Κάθε συζήτηση παρέλκει
»Πάντως, μετά την παραδοχή του υφυπουργού για τα ιστορικά πρότυπα της σημερινής κυβέρνησης ΝΔ, κάθε άλλη συζήτηση παρέλκει. Μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί, γονείς γνωρίζουν γιατί είναι δημοκρατικό καθήκον η αντίσταση στην απόπειρα της κυβέρνησης Μητσοτάκη να ολοκληρώσει το ημιτελές έργο της επταετίας. Η ντροπιαστική επίκληση του κ. Συρίγου προσβάλλει ολόκληρη την κοινωνία, συμπεριλαμβανομένων φυσικά και των συντηρητικών πολιτών.

Η εκπαιδευτική κοινότητα, η νεολαία, οι φοιτητές με τη συμμετοχή τους αύριο Πέμπτη στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα, τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα, θα υπερασπιστούν την Παιδεία και την Υγεία απέναντι στα βάρβαρα κυβερνητικά σχέδια δημοκρατικής εκτροπής».

Πραγματικές προθέσεις
Το ΜέΡΑ25 σχολίασε: «Ο κ. Άγγελος Συρίγος παραπέμπει στο 1969 και την χούντα για να υποστηρίξει πως δεν είναι η πρώτη φορά που θα υπάρξει πανεπιστημιακή αστυνομία! Οι πραγματικές προθέσεις της Κυβέρνησης λοιπόν, διαρκώς ξεδιπλώνονται, ο αυταρχισμός τους και η δημοκρατική εκτροπή όμως δεν θα περάσει».

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. FEMA 12:30 28/01/2021

  ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥΣ !!!

  ΓΙΑΥΤΟ ΟΙ ΚΡΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΚΤΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ–ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΟΣΩΝ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΝ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ

  ΤΟΥΣ !!!–ΚΑΜΜΙΑ ΑΞΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ !!

  ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΓΩ ΠΕΡΑΣΑ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΚΑΙ ΒΓΗΚΑ ΚΙΟΛΑΣ,ΟΠΩΣ ΕΠΡΕΠΕ

  ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ –ΟΤΙ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΓΟΥ–ΓΙΑ ΑΣΤΥΝΝΟΜΙΑ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΤΟ 1969–ΑΡΑ ΓΙΑΤΙ

  ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΣΤΕ –ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ !!!!?

  ΕΙΝΑΙ ΔΗΛΩΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΡΟΘΕΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ !!!

  ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΑΝΤΟΥ–ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ !!!

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.