ΚΟΣΜΟΣ

Έχει εμβολιαστεί μόλις το 0,03% του πληθυσμού

Στις τελευταίες χώρες στον εμβολιασμό των κατοίκων έως τώρα η Ελλάδα – Στην κορυφή με διαφορά το Ισραήλ

Με το Ισραήλ να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των κρατών για τους εμβολιασμούς των κατοίκων τους, έχοντας εμβολιάσει το 10% των κατοίκων του μέσα σε 12 μέρες, η χώρα μας, όπως και η Γαλλία, βρίσκεται στις τελευταίες.

Η χώρα που φαίνεται να προηγείται έως τώρα με διαφορά στον εμβολιασμό των κατοίκων της είναι το Ισραήλ. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Our world in data, του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, έως αυτό το Σαββατοκύριακο αναμένεται να έχει εμβολιάσει πάνω από το 12,59% του πληθυσμού του, των εννέα περίπου εκατομμυρίων. Ένα ποσοστό μακράν καλύτερο κάθε άλλης χώρας στον κόσμο.

Το Μπαχρέιν, η αραβική χώρα του Κόλπου, με πληθυσμό περίπου ενάμισι εκατομμύριο, εκτιμάται ότι βρίσκεται σήμερα στη δεύτερη θέση διεθνώς, έχοντας εμβολιάσει περίπου το 3% του πληθυσμού του. Ακολουθεί το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Ελλάδα βρίσκεται πολύ χαμηλά στη λίστα, έχοντας εμβολιάσει μόλις το 0,03% του πληθυσμού.

Στις τελευταίες θέσεις βρίσκεται και η Γαλλία με τον πρόεδρο της χώρας να κάνει λόγο για «αδικαιολόγητη βραδύτητα». Το κώλυμα αυτή τη στιγμή δεν είναι ο αριθμός παραγγελιών, αλλά η παγκόσμια έλλειψη παραγωγικής ικανότητας εμβολίων, δήλωσε η ευρωπαία επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδου, και τόνισε ότι η ΕΕ είναι έτοιμη να την αυξήσει. «Διαπραγματευόμαστε για επιπλέον εμβόλια από την Pfizer, ενώ και άλλοι παρασκευαστές με τους οποίους έχουμε συμβόλαια βρίσκονται κοντά στην έγκριση», σημείωσε, ότι οι ρυθμοί εμβολιασμού θα βελτιωθούν βήμα-βήμα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.