ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Β. Κοντοζαμάνης: Κανένα εμβόλιο δεν κυκλοφορεί στην Ελλάδα χωρίς αδειοδότηση

«Σε καμία περίπτωση δεν υπάρχουν στην Ελλάδα εμβόλια για τον κόβιντ19 με ελλιπή αδειοδότηση. Όλα τα εμβόλια που κυκλοφορούν έχουν ελεγχθεί, έχουν άδεια από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές και πληρούν όλες τις προβλεπόμενες προδιαγραφές».

Αυτό επεσήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, αρμόδιος για τις υπηρεσίες υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα ότι «επανέρχονται σε κανονικούς ρυθμούς στη χώρα μας οι εβδομαδιαίες παραδόσεις των εμβολίων της Pfizer» ενώ τόνισε ότι «παραμένει αμετάβλητο το σύνολο των παραδόσεων για το πρώτο τρίμηνο του 2021».

«Η μείωση των ποσοτήτων από την εταιρία Pfizer για την Ελλάδα αφορούσε την παράδοση που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα. Από εκεί και πέρα οι παραδόσεις εμβολίων επανέρχονται στους κανονικούς ρυθμούς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κοντοζαμάνης.

Αφορμή για τις αναφορές του αναπληρωτή υπουργού Υγείας στο θέμα του εμβολιασμού, ήταν η συζήτηση στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας, για την κύρωση των δύο δωρεών συνολικού ύψους τεσσάρων εκατ. ευρώ του Ιδρύματος Λάτση για την ενίσχυση των νοσοκομείων, Γεννηματά στην Αθήνα και Θεαγένειο στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Κοντοζαμάνης, επανέλαβε ότι «όποιος συμπολίτης μας επιθυμεί να κάνει το εμβόλιο θα το κάνει, υπάρχει σχεδιασμός για να αντιμετωπιστεί το ζήτημα των ειδικών ομάδων του πληθυσμού, όπως είναι οι κατάκοιτοι και κανένας δεν θα μείνει ανεμβολίαστος».

Ακόμα, ο κ. Κοντοζαμάνης διαβεβαίωσε ότι, «θα ενισχυθεί ακόμα περισσότερο το κομμάτι του εμβολιασμού, και όσο θα αυξάνονται τα εμβόλια που έρχονται στη χώρα μας τόσο θα αυξάνονται και τα Κέντρα Εμβολιασμού ενώ θα δημιουργηθούν δύο μεγάλα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη».

Από την πλευρά του ο πρώην υπουργός Υγείας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός χαρακτήρισε τον εμβολιασμό, «κρίσιμο εγχείρημα που πρέπει να πετύχει και στο οποίο όλοι πρέπει να συμβάλουν», ωστόσο κατηγόρησε τη κυβέρνηση ότι δεν αντιμετώπισε ούτε όσα πρέπει ούτε όσα μπορεί» και έκανε λόγο για λάθη και παραλείψεις της.

«Ο εμβολιασμός είναι ένα κρίσιμο και αισιόδοξο μήνυμα στη μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, που πρέπει όμως να είναι και στοιχείο μιας συνολικής στρατηγικής υγείας που θα διασφαλίζει την πρόσβαση όλων», πρόσθεσε ο κ. Ξανθός.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.