ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοίνωση για τα δικαιώματα των κρατουμένων

Αλήθεια, θέλει η κυβέρνηση έναν δεύτερο Bobby Sands;

Ανακοίνωσε εξέδωσε η Πρωτοβουλία για τα δικαιώματα των κρατουμένων για τον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα, καλώντας τους ιθύνοντες να δώσουν άμεσα λύση και να ικανοποιήσουν το καθ’ όλα νόμιμο αίτημά του. «Διαφορετικά, η κυβέρνηση  θα είναι υπόλογη για την όποια δυσάρεστη εξέλιξη στην υγεία και τη ζωή του,  για τον δεύτερο Μπόμπι Σαντ στην Ευρώπη» – όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Αν και η θανατική ποινή έχει καταργηθεί στην Ελλάδα από το 1993 (ν. 2172/1993,άρθρ. 33, παρ. 1, ΦΕΚ Α΄ 207), εντούτοις στις μέρες μας βλέπουμε να επανέρχεται διά της πλαγίας οδού, με απαράδεκτες μεθοδεύσεις εκ μέρους της κυβέρνησης, του υπουργείου ΠΡΟ.ΠΟ και της Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής, σε βάρος ενός κρατούμενου ο οποίος θεωρείται μη αρεστός στο οικογενειακό περιβάλλον του πρωθυπουργού.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας βρίσκεται στην 24η ημέρα απεργίας πείνας, την οποία ξεκίνησε στις 8 Γενάρη, ζητώντας  να εφαρμοστεί –έστω- ο νόμος 4760/2020 (άρθ.3) τον οποίο η ίδια η κυβέρνηση ψήφισε  πρόσφατα και περιλαμβάνει  φωτογραφική διάταξη για τον ίδιο, και να μεταχθεί -σύμφωνα με την πιο πάνω φωτογραφική διάταξη- στις Φυλακές Κορυδαλλού στην ειδικά διαμορφωμένη πτέρυγα, όπου πέρασε τα 16 από τα 18 χρόνια της κράτησής του. Σήμερα βρίσκεται νοσηλευόμενος στο νοσοκομείο Λαμίας, σε πολύ σοβαρή κατάσταση για την υγεία και τη ζωή του.

Η κυβέρνηση όμως διά στόματος της Γενικής Γραμματέως  Σοφίας Νικολάου και του υπουργού ΠΡΟ.ΠΟ Μιχάλη Χρυσοχοΐδη αρνούμενη να εφαρμόσει τον νόμο που η ίδια ψήφισε, τον μετήγαγε στις Φυλακές Δομοκού,  παίζοντας με την ίδια τη ζωή του. Και όχι μόνον αυτό, αλλά συγχρόνως  καλλιεργεί και μια άνευ προηγουμένου χυδαία προπαγάνδα σε βάρος του κρατούμενου στην  προσπάθειά της να «πείσει» ότι ο Δ. Κουφοντίνας απολάμβανε ειδική μεταχείριση στις αγροτικές φυλακές, διαρρέοντας στα ΜΜΕ –κατά παράβαση του  νόμου περί προσωπικών δεδομένων- εικόνες από το κατάλυμα του εκεί και παραλείποντας βέβαια επιμελώς να αναφέρει ότι όλοι οι κρατούμενοι στις αγροτικές φυλακές μένουν σε τέτοιου τύπου καταλύματα, ακριβώς γιατί στόχος των αγροτικών είναι η ομαλή επανένταξη στην κοινωνία. Ειδικότερα η Γενική Γραμματέας, κ. Νικολάου, εκτός από τα νομικίστικα ψεύδη της και τις συνεχείς αντιφάσεις της για το λόγο της μεταγωγής του στις Φυλακές Δομοκού, προέβη και σε απαράδεκτους χαρακτηρισμούς σε βάρος του κρατούμενου, αποκαλώντας τον «πολυδολοφόνο», δείχνοντας έτσι ότι η θέση την οποία κατέχει μάλλον τής είναι στενάχωρη και έξω από την ειδικότητά της – ειδικότητα στο φορολογικό και στο δίκαιο των επιχειρήσεων. Και ξεχνώντας επίσης ότι σε λιγότερο από έναν χρόνο 5500 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, λόγω της αβελτηρίας  της κυβέρνησης την οποία υπηρετεί.

Είναι απολύτως σίγουρο πως η ζωή των κρατουμένων δεν έχει καμία αξία τόσο για την κυβέρνηση όσο και για τους ανθρώπους που βρίσκονται σε καίριες θέσεις και στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και στο υπουργείο Δικαιοσύνης.  Οι κρατούμενοι βρίσκονται σχεδόν ένα χρόνο τώρα χωρίς στοιχειώδη δικαιώματα, δήθεν λόγω πανδημίας. Είναι κι αυτή μια μεθόδευση της κυβέρνησης για να επιβάλλει τη σιωπή, όπως είναι μεθόδευση και η εξόντωση του Δ. Κουφοντίνα για να σταλεί το μήνυμα σε όλους, εντός και εκτός φυλακών, που αντιδρούν,  αγωνίζονται και διεκδικούν τα δικαιώματά τους: «σηκώνεις κεφάλι, θα στο σπάσουμε!»

Η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων στέκεται αλληλέγγυα στον αγώνα του Δημήτρη Κουφοντίνα και σε κάθε κρατούμενο που προσπαθεί να ανταπεξέλθει αυτές τις σκοτεινές εποχές, ψάχνοντας μια αχτίδα φωτός μέσα στη μαυρίλα, την αυταρχικότητα και την αναλγησία της κυβέρνησης.

Καλούμε τους ιθύνοντες να δοθεί άμεσα λύση και να ικανοποιηθεί το καθ’ όλα νόμιμο αίτημα του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα. Διαφορετικά, η κυβέρνηση  θα είναι υπόλογη για την όποια δυσάρεστη εξέλιξη στην υγεία και τη ζωή του,  για τον δεύτερο Μπόμπι Σαντ στην Ευρώπη.

Νεότερα για την υγεία του

Μετά από έντονη απαίτηση του απεργού οι γιατροί του αφαίρεσαν σήμερα τον ορό όχι όμως και τον φλεβοκαθετήρα.

Έκκληση για την εφαρμογή του νόμου έκανε και ο παγκόσμιας φήμης σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς

Ποιός είναι ο Μπόμπι Σαντς.

Πηγή: tetartopress.gr/

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.