ΕΛΛΑΔΑ

Τα στοιχεία για τις ΜΕΘ

Κορωνοϊός: Αυξήθηκαν οι εισαγωγές στα νοσοκομεία της Αττικής

Σταθερά αυξημένος παραμένει ο αριθμός των κρουσμάτων του κορωνοϊού στη χώρα μας, γεγονός που εντείνει την πίεση στα νοσοκομεία και ειδικά στις ΜΕΘ.

Για το γεγονός αυτό είχαν εκφράσει την ανησυχία τους και είχαν προειδοποιήσει επανειλημμένα οι ειδικοί το προηγούμενο διάστημα, ενώ η κατάσταση στο σύστημα υγείας ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που οδήγησαν στην απόφαση για πιο αυστηρό lockdown στην Αττική.

Στο λεκανοπέδιο άλλωστε και σήμερα για μία ακόμα φορά καταγράφονται τα περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού. Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, από τα 1.222 κρούσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα, στην Αττική καταγράφονται 561 νέα περιστατικά του ιού εκ των οποίων, τα 78 στην Ανατολική Αττική, στο κέντρο της Αθήνας τα 178 και 83 στον Πειραιά.

Κορωνοϊός: Στο «κόκκινο» η πίεση στα νοσοκομεία της Αττικής
Η αυξητική τάση στα κρούσματα κορωνοϊού έχουν επιβαρύνει ιδιαίτερα τα νοσοκομεία όπου σήμερα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι 300 ασθενείς. Στην Αττική η κατάσταση είναι δύσκολη καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ η πληρότητα στις ΜΕΘ αγγίζει το 83%. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, η πληρότητα στις ΜΕΘ της Αττικής αυξήθηκε ποσοστιαία ως εξής: από 58% στις 22/1, σε 61% στις 29/1, και εν συνεχεία σε 62% στις 5/2 και 83% σήμερα.

Ο ΣΚΑΪ παρουσίασε και στοιχεία για τις εισαγωγές στα νοσοκομεία της Αττικής και το πώς αυξάνονταν. Ειδικότερα, στις 27/1 οι εισαγωγές ήταν 77, στις 1/2 80, στις 5/2 110, ενώ σήμερα οι εισαγωγές ήταν 129.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.