ΕΛΛΑΔΑ

27 οι διαθέσιμες κλίνες στην Αττική

Κορωνοϊός: Παραμένει δύσκολη η κατάσταση στις ΜΕΘ

Το πρόγραμμα του εμβολιασμού ελπίζουν πως θα δώσει ανάσα στα νοσοκομεία καθώς τις τελευταίες δύο εβδομάδες πιέζονται σημαντικά από την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Με τα κρούσματα να είναι σε τετραψήφιο αριθμό (εκτός του Σαββατοκύριακου όπου πραγματοποιούνται λιγότερα τεστ), τα νοσοκομεία της Αττικής, της Πάτρας και της Χαλκίδας αντιμετωπίζουν τα περισσότερα προβλήματα
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στην Αττική, οι διαθέσιμες κλίνες σε ΜΕΘ είναι μόλις 27, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα η ΠΟΕΔΗΝ. Παράλληλα, στην Χαλκίδα υπάρχει μόνο μία διαθέσιμη κλίνη, ενώ στον Αγιο Ανδρέα στην Πάτρα, έχουν καλυφθεί οι 4 από τις 9 διαθέσιμες και στο Ρίο οι 8 από τις 12.
Αυξητική πορεία τον Φεβρουάριο οι διασωληνωμένοι, ανέβηκε ο δείκτης θετικότητας

Από την 1η Φεβρουαρίου ο αριθμός των διασωληνωμένων έχει αυξηθεί σημαντικά και χθες ήταν η πρώτη ημέρα που εμφάνισε -έστω και μικρή- μείωση. Από τους 248 διασωληνωμένους, στις 14 Φεβρουαρίου ο αριθμός έφτασε τους 301, ενώ πλέον είναι στους 299.

Την ίδια ώρα, ο δείκτης θετικότητας ξεπέρασε τις 5 μονάδες (5,24) καθώς από τα 13.304 τεστ την Κυριακή, διαπιστώθηκαν 698 κρούσματα. Από αυτά, τα 324 αφορούν την Αττική, ενώ 56 βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη και 62 στην Αχαΐα. Επίσης, διαπιστώθηκαν άλλοι 26 θάνατοι, με το σύνολο να ανέρχεται σε 6.152 επί συνόλου 172.824 κρουσμάτων.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.