ΕΛΛΑΔΑ

Δεν πέφτουν τα κρούσματα παρά το lockdown

Μόλις 36 κλίνες ΜΕΘ για κορωνοϊό κενές στην Αττική

Σε αρκετά υψηλά επίπεδα παραμένει ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού τις τελευταίες μέρες, παρά το γεγονός ότι η κακοκαιρία "Μήδεια" έπληξε τη χώρα και έκλεισε τον κόσμο ακόμα περισσότερο στο σπίτι.

Είναι χαρακτηριστικό ότι παρότι έγιναν πολύ λιγότερα τεστ, τα κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ είναι πολλά, κάτι που δείχνει ότι η διασπορά είναι αρκετά μεγάλη. Τη Δευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη έγιναν συνολικά 79.474 τεστ, από τα οποία προέκυψαν 2.574 κρούσματα.

Με αποκορύφωμα φυσικά την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου, όταν ανακοινώθηκαν 1.121 κρούσματα μετά από 40.446 τεστ. Και μάλιστα σε μια μέρα που η Αττική και ένα μεγάλο μέρος της χώρας αντιμετώπισε δύσκολες καιρικές συνθήκες, που αποτέλεσαν ανασταλτικό παράγοντα στο να γίνουν περισσότερες δειγματοληψίες.
Χθες, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε επίσης ότι οι νέες εισαγωγές ασθενών με Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 211 (ημερήσια μεταβολή +11,05%), ενώ ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 223 ασθενείς. Αυτή η αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία φέρνει και αύξηση στους διασωληνωμένους οι οποίοι πλέον είναι 313.
Τα νούμερα αυτά προκαλούν έντονη ανησυχία, καθώς συμπληρώνεται μία εβδομάδα από την επιβολή του νέου σκληρού lockdown στην Αττική και σε άλλες περιοχές. Οι επόμενες μέρες είναι κρίσιμες αφού το ιικό φορτίο θα δείξει κατά πόσο αποδίδουν τα μέτρα, ενώ πολλά θα εξαρτηθούν και από την πορεία των εμβολιασμών, οι οποίοι πήγαν λίγο πίσω λόγω της κακοκαιρίας.
Κορονοϊός: 36 κενές κλίνες ΜΕΘ στην Αττική

Τη διαβεβαίωση ότι έχει ληφθεί μέριμνα ώστε τα ραντεβού όσων έχασαν τον εμβολιασμό λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών θα επαναπρογραμματιστούν άμεσα, αλλά και ότι δεν χάθηκε η πλειονότητα των πολύτιμων δόσεων των εμβολίων, εξέφρασε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά τη χθεσινή καθιερωμένη ενημέρωση των ιατρικών συντακτών.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα "μας υποχρέωσαν να δράσουμε άμεσα για τους εμβολιασμούς και αναβάλλαμε εμβολιασμούς για την ίδια την προστασία των πολιτών", ανέφερε ο υπουργός Υγείας και προσέθεσε ότι οι πολίτες θα λάβουν μήνυμα στο κινητό τους για τον επαναπρογραμματισμό του ραντεβού τους για να εμβολιαστούν για την covid 19.

Αναφερόμενος στην πορεία της επιδημίας στη χώρα μας, είπε ότι υπάρχει μία σταθεροποίηση στις μεγάλες Περιφέρειες και ανέφερε ότι από τις 1.322 κλίνες ΜΕΘ, οι 449 είναι κενές αυτή τη στιγμή. Στην Αττική υπάρχουν 36 κενές κλίνες ΜΕΘ COVID. "Συνήθως το Φεβρουάριο και με την επιβάρυνση της γρίπης είχαμε 30 έως 50 αναμονές για κρεβάτι ΜΕΘ τα τελευταία χρόνια και αυτό δείχνει πόση δουλειά έχει γίνει στο ζήτημα αυτό" σημείωσε καταληκτικά ο υπουργός Υγείας.
Στη συνέχεια, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την επιδημιολογική κατάσταση στην Ελλάδα, είπε ότι "η χώρα μας βρίσκεται στην καλύτερη επιδημιολογική κατάσταση από ολόκληρη την Ευρώπη. Έχουμε δώσει ανάσες στους πολίτες, περισσότερο απ’ ό,τι έγινε σε άλλες χώρες και οι πολίτες έχουν καταλάβει ότι πρέπει να προστατευθεί η ανθρώπινη ζωή" και γι’ αυτό είναι μαζί μας.

Ο ίδιος είπε ότι κατανοεί την κούραση των πολιτών και προσέθεσε ότι ο εμβολιασμός θα μας δώσει τη δυνατότητα αρχικά να πάμε σε μια μερική κανονικότητα και στη συνέχεια να ξαναπάρουμε τις ζωές μας πίσω.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.