ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Παστουρμαδοπιτάκια

Μία εξαιρετική συνταγή για παστουρμαδοπιτάκια.

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας

Για τη γέμιση:

  • 14 φέτες παστουρμά
  • 300 γρ. κασέρι Σοχού, τριμμένο
  • 3 ντοματάκια κονσέρβας, ψιλοκομμένα
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης από βάζο, στραγγισμένες και κομμένες σε ψιλά καρέ
  • 2 κ.σ. φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
  • 2 αβγά, χτυπημένα
  • μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • ελαιόλαδο, για άλειμμα
  • μαυροκούκι, για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε τον παστουρμά και τον βάζουμε σε ένα μπολ.

Προσθέτουμε το κασέρι Σοχού, τα ντοματάκια, την πιπεριά Φλωρίνης, το δυόσμο, τα αβγά και λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

Αφήνουμε τη γέμιση στην άκρη.

Για τα πιτάκια:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C.

Κόβουμε όλα τα φύλλα κρούστας μαζί (έτσι όπως είναι το ένα πάνω στο άλλο) κατά μήκος στη μέση.

Παίρνουμε μία λωρίδα φύλλου, τη λαδώνουμε καλά, βάζουμε στην άκρη λίγη από τη γέμιση, τυλίγουμε τις άκρες προς τα μέσα, ώστε να σκεπάσουμε λίγο τη γέμιση, και τυλίγουμε σε ρολό.

Συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο με τα υπόλοιπα φύλλα και την υπόλοιπη γέμιση.

Bάζουμε τα πιτάκια σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.

Λαδώνουμε τα πιτάκια, τα πασπαλίζουμε με το μαυροκούκι και τα ψήνουμε, σε χαμηλό ράφι στο φούρνο, για 30 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr/

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.