ΕΛΛΑΔΑ

Σε δήλωση της σχετικά με την πρόσφατη ανακοίνωση των σπουδαστών

Σ. Αναγνωστοπούλου: Ένα βαρύ σύννεφο συγκεντρώνεται πάνω από το Εθνικό θέατρο

Σε δήλωση της σχετικά με την πρόσφατη ανακοίνωση των σπουδαστών της Ανώτατης Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Σία Αναγνωστοπούλου, αναφέρει ότι «η κανονικότητα και η εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού θα επανέλθει, αν οι φήμες αποδειχθούν ανυπόστατες». «Διαφορετικά να ληφθούν άμεσα οι αναγκαίες αποφάσεις», σημειώνει, σχολιάζοντας ότι «οι φήμες δηλητηριάζουν την ατμόσφαιρα και ένα βαρύ σύννεφο συγκεντρώνεται πάνω από Εθνικό θέατρο, ένα σύννεφο για το οποίο υπάρχουν ευθύνες».

Η κ. Αναγνωστοπούλου σημειώνει ειδικότερα ότι το Εθνικό Θέατρο «δεν μπορεί να συνεχίζει τη λειτουργία του υπό το βάρος φημών και υπαινιγμών» και «δεν είναι δυνατόν η ανακοίνωση των σπουδαστών της Δραματικής Σχολής του, (σχολή υπό την εποπτεία του ΥΠΠΟ), να αντιμετωπίζεται απλώς με πρόσκληση σε επώνυμες καταγγελίες». Θέτει το ερώτημα αν η πολιτική ηγεσία του υπουργείου μπορεί να λέει ότι «δεν την αφορούν οι φήμες», όταν «γνωρίζει την ανακοίνωση του Συλλόγου σπουδαστριών και σπουδαστών της Σχολής Δραματικής Τέχνης του Εθνικού Θεάτρου». Ρωτά επίσης, αν είναι δυνατόν «η εκπαιδευτική διαδικασία να κηλιδώνεται από την ομολογία νέων ανθρώπων ότι έχουν βιώσει αντίστοιχα περιστατικά κακοποίησης από διδάσκοντες που "συμπεριφέρονται ως αυθεντίες", περιστατικά παρόμοια με αυτά που έρχονται στο φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες, περιστατικά που δεν μπόρεσαν να τα αρθρώσουν λόγω φόβου».

«Ο πρόεδρος του Εθνικού Θεάτρου τι κάνει; Η υπουργός Πολιτισμού τι κάνει;», σημειώνει η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως «είναι κρίσιμο να ενθαρρυνθούν οι νέοι και οι νέες ηθοποιοί, οι σπουδαστές και οι σπουδάστριες ώστε να "σπάσουν τη σιωπή τους", να μιλήσουν χωρίς φόβο και ντροπή».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.