ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Αυγά γεμιστά με γιαούρτι, λιαστή και αντζούγιες

Μία εξαιρετική συνταγή για αυγά γεμιστά με γιαούρτι, λιαστή και αντζούγιες.

Υλικά

  • 12 αυγά
  • 6 κ.σ. ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες
  • 6 κ.σ. γιαούρτι 2%
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 4 κ.γ. χυμός λεμονιού
  • 6 ψιλοκομμένες αντζούγιες
  • Ρίγανη (12 φύλλα, αν έχουμε)
  • ¼ κ.γ. λιωμένο κόκκινο πιπέρι (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Βάζουμε τα αυγά στον ατμό για 16 λεπτά (εναλλακτικά, τα βράζουμε να γίνουν σφιχτά).

Τα παγώνουμε ελαφρά, τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε κατά μήκος.

Αφαιρούμε τον κρόκο και λιώνουμε σε ένα μπολ όλους τους κρόκους μαζί.

Στους λιωμένους κρόκους προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες, το γιαούρτι, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το χυμό λεμονιού και τις αντζούγιες.

Μοιράζουμε το μείγμα στα αυγά και πασπαλίζουμε κάθε αυγό με λίγη ρίγανη (ή ένα φύλλο στο καθένα).

Προσθέτουμε, αν θέλουμε, και λίγο κόκκινο πιπέρι.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr/

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.