Μία εξαιρετική συνταγή για αυγά γεμιστά με γιαούρτι, λιαστή και αντζούγιες.
Υλικά
12 αυγά 6 κ.σ. ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες 6 κ.σ. γιαούρτι 2% 2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι 4 κ.γ. χυμός λεμονιού 6 ψιλοκομμένες αντζούγιες Ρίγανη (12 φύλλα, αν έχουμε) ¼ κ.γ. λιωμένο κόκκινο πιπέρι (προαιρετικά) Εκτέλεση
Βάζουμε τα αυγά στον ατμό για 16 λεπτά (εναλλακτικά, τα βράζουμε να γίνουν σφιχτά).
Τα παγώνουμε ελαφρά, τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε κατά μήκος.
Αφαιρούμε τον κρόκο και λιώνουμε σε ένα μπολ όλους τους κρόκους μαζί.
Στους λιωμένους κρόκους προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες, το γιαούρτι, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το χυμό λεμονιού και τις αντζούγιες.
Μοιράζουμε το μείγμα στα αυγά και πασπαλίζουμε κάθε αυγό με λίγη ρίγανη (ή ένα φύλλο στο καθένα).
Προσθέτουμε, αν θέλουμε, και λίγο κόκκινο πιπέρι.
Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr/
Σχετικά άρθρα Μια εύκολη συνταγή για αλμυρές βάφλες, εύκολη και θρεπτική. Ο συνδυασμός της αυγοσαλάτας και του γουκαμόλε την καθιστούν ιδανική και για πρωινό αλλά και για brunch. Υλικά 4 βάφλες ψημένες στη βαφλιέρα
Πεντανόστιμο ορεκτικό με καταγωγή από τη Σκωτία. Θα το φτιάξετε εύκολα με βρασμένα αυγά, τα οποία θα “ντύσετε” με κιμά και μετά θα πανάρετε, μετατρέποντάς τα σε ακαταμάχητο πειρασμό. Υλικά Για τα αυγά 8 αυγά βρασμένα 300γρ. λουκάνικο χοιρινό 300γρ.
Μία εξαιρετική συνταγή για κροκέτες με αυγά και μανιτάρια. Υλικά 6 αυγά σφιχτά, ψιλοκομμένα 2 κρόκους αυγών ½ κιλό μανιτάρια άσπρα φρέσκα, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο 2 σφηνάκια κρασί ή μπράντι 1 φλιτζάνι κασέρι τριμμένο
Φτιάχνουμε μια πασχαλινή σαλάτα χρησιμοποιώντας τα αυγά που έχουμε σπάσει για να ευχηθούμε το Πάσχα. Υλικά 8 αυγά βραστά, κομμένα στη μέση 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα 1 κουτ. σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο 1 κουτ. σούπας δυόσμο, ψιλοκομμένο 4 ραπανάκια,
Κείμενο – φωτό: Βασίλης Μαλισιόβας* Έπειτα από δύο χρόνια αυστηρών περιορισμών στον εορτασμό του Πάσχα, με απαγόρευση μετακινήσεων εκτός
Η εκδήλωση είχε ακυρωθεί το 2020 και το 2021 λόγω της πανδημίας Για πρώτη φορά αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν
Ένα δροσερό και ανάλαφρο γλυκάκι με Φρουί Ζελέ χωρίς Ζάχαρη ΓΙΩΤΗΣ, γιαούρτι και κομπόστα, στη light εκδοχή του. Μερίδες: 5-6, Χρόνος προετοιμασίας: 10', Χρόνος μαγειρέματος: 10', Έτοιμο σε: 1:20', Χρόνος αναμονής: 60