ΕΛΛΑΔΑ

Στο Reuters

Χ. Θεοχάρης: Φέτος θα έχουμε καλύτερη τουριστική χρονιά από την περσινή

Δηλώσεις του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη σχετικά με το άνοιγμα του Ελληνικού Τουρισμού το 2021 και το σύνθημα «All you want is Greece» φιλοξενεί εκτενές ρεπορτάζ του πρακτορείου ειδήσεων Reuters. Στο πλαίσιο της συνέντευξής του, ο κ. Θεοχάρης τόνισε ότι «στην Ελλάδα είναι ευπρόσδεκτοι τουρίστες οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί, βρέθηκαν αρνητικοί σε πρόσφατο τεστ ή έχουν αναρρώσει από τον COVID-19 και διαθέτουν αντισώματα. Θα υποδεχτούμε τους ταξιδιώτες που ανήκουν σε αυτές τις κατηγορίες ανεξαρτήτως οποιωνδήποτε συμφωνιών».

Στο δημοσίευμα του Reuters η δημοσιογράφος κυρία Καρολίνα Τάγαρη αναφέρει ότι «το 2020 ήταν η χειρότερη χρονιά για τον τουρισμό παγκοσμίως, σύμφωνα με στοιχεία του Παγκοσμίου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών. Στην Ελλάδα ταξίδεψαν 7,4 εκατ. τουρίστες. Συγκριτικά, το 2019 οι αφίξεις στη χώρα μας είχαν καταγράψει ρεκόρ, με 31,3 εκατ. εισερχόμενους ταξιδιώτες». Παρ' όλα αυτά, το Reuters επιβεβαιώνει ότι «η εθνική οικονομία, έστω και υπό τις ακραίως αντίξοες συνθήκες τις οποίες δημιούργησε η πανδημία, ωφελήθηκε με έσοδα από τον τουρισμό ύψους 4 δισ. ευρώ». Στο ίδιο άρθρο αναφέρεται επίσης ότι «το 2020 οι τουρίστες από τη Γερμανία προς την Ελλάδα μειώθηκαν κατά 70% και από τη Βρετανία κατά 62%».

«Φέτος θα έχουμε μια καλύτερη χρονιά από την περσινή» σημείωσε ο υπουργός Τουρισμού στο Reuters, υπογραμμίζοντας ότι «αυτή τη στιγμή η ανοδική τάση στις κρατήσεις δεν είναι άμεσα ορατή, καθώς στην αγορά επικρατεί ακόμη η μελαγχολία και η απαισιοδοξία. Είμαι βέβαιος, όμως, ότι στο τέλος οι εκτιμήσεις μου για αύξηση της τουριστικής κίνησης προς την Ελλάδα θα αποδειχθούν ορθές».

Σε ερώτηση σχετικά με την αύξηση των κρουσμάτων κατά το άνοιγμα του τουρισμού το καλοκαίρι του 2020, ο κ. Θεοχάρης επανέλαβε ότι «η όποια κριτική ασκήθηκε επ' αυτού ήταν, κατανοητή μεν, εντελώς αβάσιμη δε. Το δεύτερο κύμα της πανδημίας ‘χτύπησε' την Ευρώπη περίπου προς το τέλος Οκτωβρίου - αρχές Νοεμβρίου του 2020 και σχεδόν ταυτόχρονα έπληξε και την Ελλάδα. Ο τουρισμός δεν είχε καμία σχέση με την έξαρση των κρουσμάτων».

Κλείνοντας τη συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης επισήμανε ότι «καλούμαστε να βρούμε την ιδανική ισορροπία ανάμεσα σε όλους τους παράγοντες και τις ανησυχίες, διότι πρέπει να φροντίσουμε τους εργαζόμενους και τους ανθρώπους που αναζητούν εργασία. Ωστόσο, πιστεύω ότι φέτος έχουμε περισσότερα εργαλεία στο οπλοστάσιό μας».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.