ΕΛΛΑΔΑ

Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: Πέθανε διασωληνωμένη εκτός ΜΕΘ

Γέμισαν οι ΜΕΘ στην Αττική - Μόνο σε τρία νοσοκομεία διαθέσιμα κρεβάτια

Ελάχιστες είναι οι κενές κλίνες Covid-ΜΕΘ στην Αττική σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, καθώς το ΕΣΥ εξακολουθεί να υφίσταται τις συνέπειες του νέου επιδημικού κύματος που έχει πλήξει τη χώρα.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις επισημάνσεις του επικεφαλής της Ομοσπονδίας των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία ετοιμάζονται προσωρινές ΜΕΘ στην Αττική που στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Γιαννακος καταγγέλλει ότι μια διασωληνωμένη ασθενής με κορονοϊό πέθανε εκτός ΜΕΘ στο ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ. Οι κλίνες ΜΕΘ του νοσοκομείου είναι καλυμμένες και η διακομιδή της αδύνατη λόγω της βαρύτητας της κατάστασής της.
Αναλυτικότερα, η κατάσταση των νοσοκομείων της πρωτεύουσας, είναι η ακόλουθη, σύμφωνα με τον ίδιο:
Γεμάτες ΜΕΘ

ΚΑΤ: 28 στα 28
ΣΙΣΜΑΝΌΓΛΕΙΟ: 14 στα 14
ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ: 9 στα 9
ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ: 16 στα 16
ΕΡΥΘΡΟΣ: 14 στα 14
ΕΛΠΙΣ: 6 στα 6
ΝΙΜΙΤΣ: 6 στα 6
ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ: 45 στα 45
ΘΡΙΑΣΙΟ: 17 στα 17
ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ: 12 στα 12
Οι ελάχιστες κενές κλίνες είναι:

ΑΤΤΙΚΟ: 40 στα 43
ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ: 1 στα 7
ΣΩΤΗΡΙΑ: 71 στα 84.
Το έκτακτο σχέδιο για το ΕΣΥ

Σύμφωνα με το έκτακτο σχέδιο για το ΕΣΥ, το στρατιωτικό νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ παραχωρεί στο ΕΣΥ 120 κλίνες και μετατρέπεται σε non Covid. Θα ενσωματώσει παθολογικές κλινικές από τα νοσοκομεία Ευαγγελισμός, Γεννηματάς, Κοργιαλένειο-Μπενάκειο και Ιπποκράτειο. Τα παραπάνω θα μετατρέψουν τις παθολογικές κλινικές τους σε κλινικές περιστατικών Covid. 16 παθολόγοι και πνευμονολόγοι από ιδιωτικές κλινικές είναι στην διάθεση του υπουργείου Υγείας.

Το ιδιωτικό θεραπευτήριο Ερρίκος Ντυνάν παραχωρείται εθελουσίως για πλήρη χρήση, ως υποστηρικτικό νοσοκομείο non Covid περιστατικών. Το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο εφεξής θα εφημερεύει καθημερινά για όλα τα επείγοντα καρδιοχειρουργικά περιστατικά Αττικής και Νοτίου Ελλάδας. Θριάσιο και Ασκληπιείο, τις ημέρες εφημερίας τους θα υποστηρίζονται από ιδιωτικά θεραπευτήρια στον παθολογικό τομέα για τα non Covid περιστατικά.

Ευαγγελισμός, Σωτηρία, Αττικόν, Ελπίς βρίσκονται στο "κόκκινο", σε συνεχή ενίσχυση δυναμικότητας από την Αριστοτέλους, αναμένοντας "ανάσες" από το σχέδιο έκτακτης ανάγκης που ανακοινώθηκε από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.

Στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός προστίθενται 12 κλίνες ΜΕΘ-Covid στον Ευαγγελισμό, 10 στο Τζάνειο και 7 στο Ασκληπιείο Βούλας.

Παράλληλα, προχωρά η μεταφορά ασθενών non Covid από το νοσοκομείο Σισμανόγλειο, ώστε το τελευταίο να μετατραπεί άμεσα σε νοσοκομείο Covid, δυναμικότητας 301 κλινών. Χειρουργεία και αίθουσες ανάνηψης μετατρέπονται σε πολυδύναμες ΜΕΘ Covid.

Σύμφωνα επίσης με διασταυρωμένες πληροφορίες, το νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν ρίχνεται στη "μάχη" από την ερχόμενη εβδομάδα, πιθανότατα από την ερχόμενη Τετάρτη. Το νοσοκομείο διαθέτει 285 κλίνες παθολογικού και χειρουργικού τομέα και 24 ΜΕΘ. Θα λειτουργεί για τις αντίστοιχες ειδικότητες με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.