ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ, Η ...ΛΑΙΜΑΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ

Η υγειονομική διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση σε συνδυασμό με τις οικονομικές επιπτώσεις και την κόπωση των πολιτών είναι γεγονός ότι έχει αλλάξει το πολιτικό κλίμα. Κάτι άλλωστε που το παραδέχονται και κυβερνητικοί παράγοντες και ιδιαίτερα εκείνοι που ασχολούνται με τα ποιοτικά στοιχεία των μετρήσεων και διαβάζουν πίσω από τους αριθμούς και τα ποσοστά. Το παρήγορο για το Μαξίμου είναι ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν επωφελείται, τουλάχιστον ακόμη, από την κυβερνητική φθορά. Για παράδειγμα στις δύο τελευταίες δημοσκοπήσεις, της Marc και της Metron Analysis, η ψαλίδα της διαφοράς μειώνεται όχι γιατί ανεβαίνουν τα ποσοστά δημοφιλίας του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά επειδή πέφτουν τα ποσοστά αποδοχής στις πολιτικές και τα μέτρα της κυβερνήσεως. Αυτός είναι και ο λόγος που η διαφορά παραμένει ακόμη σε υψηλά επίπεδα παρότι έχουν περάσει 20 μήνες από τις εκλογές και η πανδημία έχει φέρει τα πάνω κάτω.

Στη δημοσκόπηση της Marc η διαφορά είναι 15,6% από 18,6% και στης Metron Analysis στις 11,8% από 13,2%, σε σχέση με τις προηγούμενες μετρήσεις των δύο εταιρειών. Σημειώνουμε ότι ο Αλέξης Τσίπρας αμφισβητεί ακόμη και αυτά τα ποσοστά και υποστηρίζει ότι, σύμφωνα με κυλιόμενες μετρήσεις που γίνονται για λογαριασμό της Κουμουνδούρου, η διαφορά είναι μονοψήφια, σαφώς μικρότερη από αυτή που δείχνουν οι δημοσκοπήσεις και μάλιστα κάτω και από την διαφορά 8,32%) που είχε καταγραφεί στις τελευταίες εκλογές. Κυβερνητικές πηγές όχι μόνον αμφισβητούν την ύπαρξη τέτοιων δημοσκοπικών ευρημάτων, αλλά και θα ήθελαν, όπως λένε, να μάθουν "την εταιρεία που τις έκανε, αν αυτή είναι μέλος του ΣΕΔΕΑ και το δείγμα που χρησιμοποίησε". Πάντως ακόμη και στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζουν τον προβληματισμό τους για το γεγονός ότι η αξιωματική αντιπολίτευση εμφανίζεται να είναι "κολλημένη" στην περιοχή του 20-22%, δηλαδή τουλάχιστον δέκα μονάδες κάτω από το εκλογικό της ποσοστό. Σύμφωνα με την ερμηνεία που δίνει ιστορικό στέλεχος της ανανεωτικής αριστεράς, η χαμηλή πτήση του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει ότι το κεντροαριστερό σχέδιο του Τσίπρα "δεν βρίσκει αναταπόκριση", ενώ θεωρεί ότι "ο Αλέξης θα πρέπει να προβληματιστεί ιδιαίτερα και από το γεγονός ότι, σύμφωνα τουλάχιστον με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis, μόνο το 17% των πολιτών τον κρίνει ως πλέον κατάλληλο για την πρωθυπουργία, ποσοστό που υπολείπεται κατά 3,5 μονάδες αυτού που λαμβάνει (20,5%) το κόμμα".

Σύμφωνα, με τη γνώμη κυβερνητικού παράγοντα, που ασχολείται επισταμένως με τις δημοσκοπήσεις, η υστέρηση του ποσοστού του ΣΥΡΙΖΑ σε σύγκριση με το εκλογικό του ποσοστό, είναι αποτέλεσμα των αποστάσεων που λαμβάνουν οι αντιδεξιοί κεντρογενείς ψηφοφόροι του από τη μετεκλογική ρητορική της Κουμουνδούρου. "Είναι οι κεντρώοι του ΠΑΣΟΚ, που για ιστορικούς και πολιτικούς λόγους δεν πήγαν το 2019 στον Μητσοτάκη, αυτοί που εγκαταλείπουν τώρα τον Τσίπρα", μάς λέει χαρακτηριστικά. Υποστηρίζει δε ότι "ο Τσίπρας δεν κερδίζει και θα συνεχίσει να χάνει επειδή στην αντιπολιτευτική του τακτική δεν μπορεί να πατήσει φρένο". Και η αλήθεια είναι ότι τα όποια κέρδη του ΣΥΡΙΖΑ -από τη φθορά της κυβέρνησης, στα θέματα της Ικαρίας, του Λιγνάδη, της χιονόπτωσης στην Αττική και της καραντίνας- αποδεικνύονται πρόσκαιρα, επειδή η ηγεσία του εμφανίζεται ...λαίμαργη. Αντί ο ΣΥΡΙΖΑ να αφήνει την κοινωνική δυσφορία να μεγαλώνει τα ρήγματα που ανοίγονται στη συμπολίτευση από τις λαθεμένες πολιτικές και επιλογές της κυβερνήσεως προσπαθεί να τα εκμεταλευθεί ο ίδιος, ανεβάζοντας την αντιπαράθεση στα ύψη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αντισυσπείρωση και κυρίως την ενεργοποίηση επικοινωνιακών μηχανισμών, στους οποίους η ρητορική της Κουμουνδούρου είναι εξαιρετικά δύσκολο να επιβληθεί. Όπως μάς λέει χαρακτηριστικά υψηλόβαθμο στέλεχος εταιρείας δημοσκοπήσεων "οι Συριζαίοι αντί να αφήσουν την απογοήτευση των πολιτών να γίνει το σαράκι δυσαρέσκειας, που θα τρώει το πολιτικό και εκλογικό σώμα της κυβέρνησης, θέλουν να γίνουν οι ίδιοι το σαράκι. Χειρότερη τακτική δεν θα μπορούσαν να επιλέξουν. Και ο βασικός λόγος είναι ότι οι ψηφοφόροι συνεχίζουν ακόμη και τώρα να αντιμετωπίζουν και να κρίνουν τον Τσίπρα ως πρωθυπουργό και τον ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση και όχι ως αντιπολίτευση. Οι λόγοι για τους οποίους τους καταψήφισαν είναι ακόμη ισχυροί και υπερτερούν αυτών της δυσαρέσκειας για την κυβέρνηση στον χειρισμό του δεύτερου κύματος της πανδημίας".

Και η αλήθεια είναι ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να βρίσκει μπροστά της αυτά που έκανε ως κυβέρνηση. Τελευταίο παράδειγμα το Ελληνικό. Ο ΣΥΡΙΖΑ υπερψήφισε το κυβερνητικό νομοσχέδιο, όχι όμως ο Φίλης και ο Δρίτσας. Για μια ακόμη φορά παρατηρούμε το φαινόμενο οι εσωκομματικές διαφορές να αναδύονται από τον βυθό της Κουμουνδούρου και να της προκαλούν προβλήματα. Ο Τσίπρας μπορεί να οργίστηκε για τη συμπεριφορά των δύο τομεαρχών του κόμματός του (Παιδείας και Άμυνας) όμως δεν έκανε τίποτε ούτε καν στον Δρίτσα που, ως γνωστόν, ήταν υπότροπος, αφού προ ημερών είχε κάνει δηλώσεις για τη 17 Νοέμβρη και την τρομοκρατία, που έφεραν σε δύσκολη θέση την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα η Κουμουνδούρου να τον αποδοκιμάσει δημόσια. Το κακό για τον Τσίπρα είναι ότι ενώ ο ίδιος αδιαφορεί για τις διαφοροποιήσεις των συντρόφων του, το ίδιο κάνουν και αυτοί. Και τούτο επειδή η αριστερή μειοψηφία θεωρεί ότι οι αποφάσεις σε κρίσιμα θέματα θα πρέπει να λαμβάνονται (από τα και) στα συλλογικά όργανα και όχι να ανακοινώνονται από τον πρόεδρο του κόμματος στον "πρωϊνό καφέ". Η αντίθεση αυτή αποτελεί μόνιμη εστία τριβής καθώς παραπέμπει στο μοντέλο του κόμματος, αν δηλαδή είναι αρχηγικό ή ο αρχηγός είναι πρώτος μεταξύ ίσων. "Τριβής, αλλά και τροχοπέδης για να κάνουμε βήματα μπροστά, ακόμη και στις δημοσκοπήσεις", μάς λέει προβεβλημένο στέλεχος της προεδρικής πλειοψηφίας.

Από την πλευρά τους, οι της αριστερής μειοψηφίας, μεταξύ των οποίων και ο "αόμματος στη γραμμή του κόμματος" Νίκος Φίλης, διατείνονται ότι το δημοσκοπικό φρένο του ΣΥΡΙΖΑ οφείλεται στη σύγχυση της ηγεσίας για τον δρόμο που πρέπει να βαδίσει η αξιωματική αντιπολίτευση. Όπως λένε, "ο Μητσοτάκης και ο Σαμαράς κέρδισαν το Κέντρο με την καθαρή δεξιά τους γραμμή. Ο ΣΥΡΙΖΑ για να ξαναγίνει πλειοψηφία πρέπει να κερδίσει κι αυτός το λεγόμενο Κέντρο. Και μπορεί να το κερδίσει μόνο με αριστερή γραμμή και όχι με ...σούπες και γιαλαντζί κεντροαριστερές πολιτικές". Σημειώνουμε ότι δεν ήταν μόνον ο Φίλης και ο Δρίτσας, που είχαν διαφορετική προσέγγιση στο θέμα του Ελληνικού, αλλά και οι δύο κοινοβουλευτικοί του εκπρόσωποι, ο Τσακαλώτος και ο Σκουρλέτης, που ανήκουν κι αυτοί στην "Ομπρέλα". Αρνήθηκαν να υποστηρίξουν κοινοβουλευτικά, με ομιλίες τους, τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στον "πρωινό καφέ" δεσμεύθηκαν στον Αλέξη Τσίπρα ότι δεν θα διαφοροποιηθούν στην ψηφοφορία, όπερ και έπραξαν. Ο Νίκος Φίλης υποστηρίζει ότι δεν είναι "επαγγελματίας αντάρτης", αλλά "μαχόμενο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ", που μάλιστα κατάφερε "να στριμώξει την Κεραμέως στα θέματα της Παιδείας, σε βαθμό που η κυβέρνηση να υφίσταται στη νεολαία τη μεγαλύτερη φθορά από κάθε άλλο τομέα". Προσθέτει δε ότι η διαφοροποίησή του είναι "έκφραση αγωνίας για την πορεία του κόμματος σε θέματα που αφορούν το δημόσιο χώρο, τη νεολαία και τα οικονομικά συμφέροντα". Ενώ, επιμένει, όπως άλλωστε και σχεδόν το σύνολο των στελεχών της "Ομπρέλας" πως "είναι λάθος η πολιτική του σάπιου φρούτου" που, όπως λέγεται, ακολουθεί η ηγετική ομάδα της Κουμουνδούρου.

Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με αναλύσεις στελεχών της αριστερής μειοψηφίας "μπορεί η ζημία για τον Μητσοτάκη στο χώρο των νέων, ιδίως στις ηλικίες 17-34, να είναι μεγάλη όμως τα κέρδη του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι τα αναμενόμενα καθώς η δυσαρέσκεια διαχέεται και προς άλλα αριστερά κόμματα και οργανώσεις, με το κόμμα του Βαρουφάκη να επωφελείται σημαντικά". Επιπροσθέτως, τους προβληματίζει το γεγονός ότι "ένα μεγάλο κομμάτι των δυσαρεστημένων κατευθύνεται προς τα δεξιά της ΝΔ" και όχι στην αξιωματική αντιπολίτευση. Δεν αποκλείουν μάλιστα τα κόμματα των Βελόπουλου, Τράγκα, Τζήμερου μαζί με τα απομεινάρια της Ένωσης Κεντρών και της Χρυσής Αυγής, λόγω και του συστήματος της απλής αναλογικής, να κινηθούν, αθροιστικά, προς την περιοχή του 10%, κάτι που αποτελεί πρόβλημα για τον ΣΥΡΙΖΑ αφού οι κυβερνητικές απώλειες κατευθύνονται σε άλλα εκλογικά βάζα και όχι στο δικό του. Στο εκ δεξιών 10% πρέπει, λένε, να προσθέσουμε και το περίπου 20% που θα λάβουν το ΚΙΝΑΛ, το ΚΚΕ, το ΜΕΡΑ25 και τα εξωκοινοβουλευτικά κόμματα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, του Παναγιώτη Λαφαζάνη και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ξεπέρασαν το 2%. Τούτων δοθέντων θα πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να υπερβεί το 30% για να μπορέσει να περιορίσει σημαντικά τα ποσοστά της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη και να μετατρέψει την δεύτερη εκλογική ανάμετρηση, με την ενισχυμένη αναλογική, σε ντέρμπι. Τουλάχιστον προσώρας, μια τέτοια εξέλιξη δεν φαντάζει πιθανή.

Και θα κινείται στο χώρου του απίθανου εάν ο Αλέξης Τσίπρας δεν καταφέρει να βρει τον τρόπο να προσελκύσει, με πρόγραμμα και πρόσωπα, ψηφοφόρους μεγάλης ηλικίας. Αυτή τη στιγμή το εκλογικό σώμα εμφανίζεται τριχοτομημένο. Σύμφωνα με ειδήμονες της πολιτικής και εκλογικής συμπεριφοράς, στους άνω των 60 ετών το κυρίαρχο χαρακτηριστικό είναι η υπομονή. Στις ηλικίες 35-60 είναι η αγωνία αυτή που επικρατεί. Και στις ηλικίες 17-34 η αγανάκτηση. Οι εξηντάρηδες και άνω ανησυχούν για την υγεία τους, δεν έχουν αγωνία για τη σύνταξή τους, έκαναν ή περιμένουν να κάνουν το εμβόλιο, θέλουν ηρεμία και συνιστούν υπομονή για να αντιμετωπιστεί το κακό. Ως εκ τούτου -και επειδή φοβούνται τις παρενέργειες μιας κυβερνητικής αστάθειας- προτιμούν να συνεχίσει το βίο της η υφιστάμενη κυβέρνηση. Η μέσης ηλικίας ψηφοφόροι (35-59), οι λεγόμενες και παραγωγικής ηλικίας πολίτες, ανησυχούν για τη δουλειά τους, τον μισθό τους, την επιχείρησή τους, τις σπουδές των παιδιών τους, το μέλλον της οικογένειάς τους. Αυτοί θέλουν πρόγραμμα και συγκεκριμένες προτάσεις. Είναι αυτοί που (και σε προσωπικό επίπεδο) πιέζονται περισσότερο από την πανδημία και γι' αυτό είναι και οι πλέον δύσπιστοι. Προτιμούν την τεχνοκρατική αποτελεσματικότητα και τις πρακτικές λύσεις από τα ριζοσπαστικά αφηγήματα. Και είναι αυτοί που περιμένουν ως μάννα εξ ουρανού τα κοινοτικά χρήματα που θα αλλάξουν, μετά την πανδημία, την εικόνα της χώρας. Πάντως, οι 35-44 μπορεί, λέγεται από τους αναλυτές, να βρεθούν πιο κοντά σε κάποιο αίτημα αλλαγής απ' ότι οι 45-54 αν η οικονομική και φορολογική συνταγή της κυβερνήσεως δεν αποδώσει. Σχηματικά θα λέγαμε: οι κάτω των 40 μπορεί να μειώσουν τη διαφορά ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ οι άνω τον 40 μπορεί να την αυξήσουν αν ο Μητσοτάκης καταφέρει να επουλώσει τις πληγές από την "μπατσοκρατία" στη νεολαία. Υπό τύπον αστείου θα υποστηρίζαμε ότι ο Τσίπρας πήγε την ψήφο στα 17 για να μην χάσει τις εκλογές, αλλά τις έχασε. Ο Μητσοτάκης μπορεί να κυβερνά μέχρι τα γεράματα αν πάει την ψήφο στα 40.

Πάντως, ο Αλέξης Τσίπρας δεν πρόκειται να δει χαΐρι όσο δεν ξεκαθαρίζει ποιά είναι η προτεραιότητα της στρατηγικής του: Να φύγει ο Μητσοτάκης ή να αφήσει εκτός νυμφώνος τον Βαρουφάκη και να βάλει στην τσέπη του πανωφοριού του τον Κουτσούμπα και την Φώφη. Η κάθε στόχευση απαιτεί και διαφορετική τακτική. Διαφορετικά, όπως μάς λέει πρώην υπουργός του Τσίπρα, "τη μια βδομάδα στον ΣΥΡΙΖΑ θα χαμογελούν για τα λάθη της κυβερνήσεως και την άλλη θα κλαίνε για τις δικές τους ανοησίες". Και το κυριότερο για τον Τσίπρα και τους συνεργάτες του είναι η πρότασή του και το πρόγραμμα για την οικονομία. Τώρα μπορεί η κριτική για το ΕΣΥ να είναι αρκετή για την αντιπολίτευση. Αύριο όμως, όταν λήξει η πανδημία, τα πάντα θα εξαρτηθούν από την οικονομία. Και στον τομέα αυτό στην Κουμουνδούρου θα χρειαστούν πολλά και εντατικά μαθήματα. Σημαντικά τα θεσμικά θέματα, της δημοκρατίας, της αστυνομικής αυθαιρεσίας και των δικαιωμάτων όμως όλες οι μετρήσεις δείχνουν ότι βρίσκονται πολύ χαμηλά στα ενδιαφέροντα των πολιτών. Η οικονομία βρίσκεται στην πρώτη θέση, τα εθνικά -λόγω και της συγκυρίας με τα ελληνοτουρκικά- στη δεύτερη, τα προβλήματα στην εκπαίδευση, την υγεία και την ασφάλεια στην τρίτη και μετά είναι τα θεσμικά. Κατά συνέπεια, στην Κουμουνδούρου χρειάζεται να αλλάξουν τις προτεραιότητες τους αν θέλουν μα συμβαδίσουν με την κοινωνία. Άσε που από την Τρίτη -και για τουλάχιστον μέχρι τον Ιούνιο- η Κουμουνδούρου θα πρέπει να "χορεύει" στο ρυθμό των καταγγελιών Καλογρίτσα και της Προανακριτικής για τον Νίκο Παππά...

76 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. FEMA 20:53 04/04/2021

    ΠΑΡΕΛΕΙΨΑ ΝΑ ΠΩ–ΟΤΙ Ο ΒΡΟΥΤΣΗΣ ,ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙ ΤΟΝ ΦΟΥΡΘΙΩΤΗ– ΤΙΣ

    ΕΚΑΝΕ ,ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΣΤΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ !!!

    ΣΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΑΣ ΒΑΞΕΒΑΝΗ !!–ΦΑΣΙΣΤΟΠΟΥΛΑ—ΠΟΝΑΕΙ?–ΞΥΔΑΚΙ !!!

    ΜΕΧΡΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ–Ο ΑΝΕΜΕΛΟΣ ΚΟΥΛΗΣ,ΟΥΤΕ ΦΩΝΗ ,ΟΥΤΕ ΑΚΡΟΑΣΗ –ΓΙΑ ΟΣΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ

    Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ !!!–ΕΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΔΗΛΩΣΗ —Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΧΟΣ !!!!

    ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕ–ΠΑΛΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΧΟΣ–ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Π/Θ

    ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ –ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ !!!–Η ΟΠΟΙΑ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΡΑ

    ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΟΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΡΑΚΑ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ ΚΑΙ ΑΛΗΤΩΝ !!

    ΤΑ ΒΟΘΡΟΚΑΝΑΛΑ ΒΕΒΑΙΑ…..ΜΟΥΓΚΑ!!!

    ΠΗΓΑΝ ΒΟΛΤΑ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ …….

  2. FEMA 14:34 04/04/2021

    ΑΚΟΥΣΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ !!!

    Ο ΒΡΟΥΤΣΗΣ –ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ ΠΛΗΡΩΣ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΦ ΣΥΝ –ΓΙΑ ΤΟΝ

    ΜΕΝΙΟ ΦΟΥΡΘΙΩΤΗ !!!

    ΔΗΛΩΣΕ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΒΡΟΥΤΣΗΣ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ

    ΕΙΜΑΙ ΕΞΩ ΦΡΕΝΩΝ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΥΠΟ. ΗΡΘΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΙ ΚΛΩΤΣΟΥΣΕ ΠΟΡΤΕΣ !!!
    ΗΡΘΕ ΜΕ ΜΠΡΑΒΟΥΣ–ΑΠΕΙΛΟΥΣΕ ΓΕΝΙΚΟΥΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ !!
    ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΕΡΧΟΝΤΑΝ ΚΛΑΙΓΟΝΤΑΣ–ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΕ –ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΟΥΜΕ !!!
    ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΑΡΑΚΜΗ !!!

    Η ΜΑΦΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ –ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΒΡΩΜΑ ΤΗΣ –ΖΕΧΝΕΙ !!!

    ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ(ΕΤΣΙ ΛΕΕΙ) ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ !!

    ΑΛΗΤΕΣ-ΛΑΜΟΓΙΑ-ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΚΑΙ ΑΝΩΜΑΛΟΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΙΔΟΥΣ !!!

    ΛΙΓΑ ΤΑ ΨΩΜΙΑ ΤΟΥΣ !!!

    ΓΙΑΥΤΟ ΛΥΣΣΑΤΕ ΔΕΞΙΟΥΡΕΣ!!!

    ΕΡΧΕΤΑΙ….

  3. FEMA 11:46 04/04/2021

    ΛΥΣΑΞΤΕ ΔΕΞΙΟΥΡΕΣ !!!!!

    ΕΡΧΕΤΑΙ…..Ο ΑΛΕΞΗΣ ΜΑΣ !!!

    ΘΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΑΠΟ ΛΙΓΝΑΔΗΔΕΣ –ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΔΕΣ- ΜΕΝΙΟΥΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥΣ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΕΣ

    ΚΑΙ ΑΝΩΜΑΛΟΥΣ !!!

    ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΙΣΩ !!!–ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΩΣ….ΦΕΡΤΑ ΥΛΙΚΑ !!!

  4. Δεύτερη προσπάθεια και αυτή σε τούτο το άρθρο ! τι γίνεται ;
    Ο//η FEMA μήπως δεν εγκρίνει το σχόλιό μου ;

    Θεωρώ υποχρέωση τώρα να σου εκθέσω το “πότε το γιατί και το πως “ έχω αυτήν την γνώμη για τον δικό σου , ένα πολιτικό απογλυφάδι της εποχής μας.
    Πιστεύω ότι ταιριάζει τέλεια ο τίτλος “ Λαμόγιο ολκής “ που προσπαθείς να δώσεις σε αντιπάλους σου ,
    στον δικό σου τον Αλέξη Τσίπρα για τους συμβολισμούς και τα πεπραγμένα του , που μας έχει παραχωρήσει μέχρι τώρα στην δημόσια και ιδιωτική του πολιτεία,
    Καταρχήν η οικογένειά του —και ο ίδιος κατά συνέπεια — πλούτισαν την εποχή της δικτατορίας της χούντας των συνταγματαρχών, παίρνοντας από αυτούς κρατικές δουλειές, ενώ παρίσταναν και παριστάνουν ακόμη τους αριστερούς!
    Ακομη και η κασυντροφός του , η αδελφή του , τα ξαδέρφια του ….. εκμεταλευονται αυτον τον πλούτο που αν δεν αποδεικτυεται πααρανομος είναι σίγουρα ανήθικος !
    Μετά , σαν φοιτητής την έβγαζε σε καταλήψεις σχολίων. Το δε δίπλωμα του σαν μηχανικός του ΕΜΠ του το “αγόρασε “
    κατά πάσα πιθανότητα ο πατέρας του, ή ο Αλέκος Φλαμπουράρης , σαν συναιτέρος του ,
    αφού ο Αλέξης δεν δούλεψε ποτέ του σαν μηχανικός …. μάλιστα ισχυρίζεται ότι μπορεί κάποιος να στρίψει 360 Μοίρες ,
    ή ότι τα νησιά μας “Λέσβιος και Μιτηληνη “ και τα δύο έχουν σοβαρή θωράκιση ……
    Όταν έκανε και τη στρατιωτική του θητεία, την πέρασε στο υπουργείο Ναυτικών με ώρες γραφείου και μετά σπίτι του ,
    ενώ εμείς οι υπόλοιποι πραγματικοί αριστεροι , κάναμε την υποχρεωση μας στα καράβια του Στόλου, με όλες τις δυσκολίες που συναντήσαμε για να υπηρετήσουμε την πατρίδα .
    Πάμε πιό κάτω .
    Σαν δημόσιο πρόσωπο έστελνε τα μωρά ακόμη παιδιά του σε πολύ ακριβούς παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία των Βόρειων Προαστείων που κόστιζαν για το κάθε παιδί του, όσο βγάζει μια μέση Ελληνική οικογενεια για για ένα ολόκληρο χρόνο .
    Τι παράδειγμα έδωσε για τα δημόσια και δημοτικά νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς και τους δημόσιους εκπαιδευτικούς μας αυτό;
    Στην συνεχεια ο αντιμνημονιακός πολιτικός , ο “ αριστερος μας σωτήρας “ Πρόδωσε όλους τους πραγματικούς αγώνες της αριστερής παράταξης του τόπου μας συνεργαζόμενος με τον αρχιδεξιοφαστα και κωστακαραμανληκο Πάνο Καμμένο !
    Το τι κατάφεραν εναντίον της Δημοκρατικής μας διακυβέρνησης κάποτε θα παει στην Δικαιοδύνη και θα δει ο Λαός πόσο ζημειωσαν την πατρίδα μας .
    Δεν είναι μόνο το Σύνταγμα μας που έβλαψαν με την κατάργηση του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος με το οποίο ξεγέλασαν το λαό μας , είναι και με ποιοούς διωριζαν χωρίς τα προσόντα σε δημόσια πόστα .
    Αρχίζοντας από την ίδια την συμβία του ……
    Κάνω Διάλειμμα εδώ , θα επανέλθω μόλις ο/η FEMA / ΨΕΜΑ ξαναγυρίσει .

  5. Θεωρώ υποχρέωση τώρα να σου εκθέσω το “πότε το γιατί και το πως “ έχω αυτήν την γνώμη για τον δικό σου , ένα πολιτικό απογλυφάδι της εποχής μας.
    Πιστεύω ότι ταιριάζει τέλεια ο τίτλος “ Λαμόγιο ολκής “ που προσπαθείς να δώσεις σε αντιπάλους σου ,
    στον δικό σου τον Αλέξη Τσίπρα για τους συμβολισμούς και τα πεπραγμένα του , που μας έχει παραχωρήσει μέχρι τώρα στην δημόσια και ιδιωτική του πολιτεία,
    Καταρχήν η οικογένειά του —και ο ίδιος κατά συνέπεια — πλούτισαν την εποχή της δικτατορίας της χούντας των συνταγματαρχών, παίρνοντας από αυτούς κρατικές δουλειές, ενώ παρίσταναν και παριστάνουν ακόμη τους αριστερούς!
    Ακομη και η κασυντροφός του , η αδελφή του , τα ξαδέρφια του ….. εκμεταλευονται αυτον τον πλούτο που αν δεν αποδεικτυεται πααρανομος είναι σίγουρα ανήθικος !
    Μετά , σαν φοιτητής την έβγαζε σε καταλήψεις σχολίων. Το δε δίπλωμα του σαν μηχανικός του ΕΜΠ του το “αγόρασε “
    κατά πάσα πιθανότητα ο πατέρας του, ή ο Αλέκος Φλαμπουράρης , σαν συναιτέρος του ,
    αφού ο Αλέξης δεν δούλεψε ποτέ του σαν μηχανικός …. μάλιστα ισχυρίζεται ότι μπορεί κάποιος να στρίψει 360 Μοίρες ,
    ή ότι τα νησιά μας “Λέσβιος και Μιτηληνη “ και τα δύο έχουν σοβαρή θωράκιση ……
    Όταν έκανε και τη στρατιωτική του θητεία, την πέρασε στο υπουργείο Ναυτικών με ώρες γραφείου και μετά σπίτι του ,
    ενώ εμείς οι υπόλοιποι πραγματικοί αριστεροι , κάναμε την υποχρεωση μας στα καράβια του Στόλου, με όλες τις δυσκολίες που συναντήσαμε για να υπηρετήσουμε την πατρίδα .
    Πάμε πιό κάτω .
    Σαν δημόσιο πρόσωπο έστελνε τα μωρά ακόμη παιδιά του σε πολύ ακριβούς παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία των Βόρειων Προαστείων που κόστιζαν για το κάθε παιδί του, όσο βγάζει μια μέση Ελληνική οικογενεια για για ένα ολόκληρο χρόνο .
    Τι παράδειγμα έδωσε για τα δημόσια και δημοτικά νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς και τους δημόσιους εκπαιδευτικούς μας αυτό;
    Στην συνεχεια ο αντιμνημονιακός πολιτικός , ο “ αριστερος μας σωτήρας “ Πρόδωσε όλους τους πραγματικούς αγώνες της αριστερής παράταξης του τόπου μας συνεργαζόμενος με τον αρχιδεξιοφαστία και κωστακαραμανληκο Πάνο Καμμένο !
    Το τι κατάφεραν εναντίον της Δημοκρατικής μας διακυβέρνησης κάποτε θα παει στην Δικαιοδύνη και θα δει ο Λαός πόσο ζημειωσαν την πατρίδα μας . Δεν είναι μόνο το Σύνταγμα μας που έβλαψαν με την κατάργηση του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος με το οποίο ξεγέλασαν το λαό μας , είναι και με ποιοούς διωριζαν χωρίς τα προσόντα σε δημόσια πόστα .
    Αρχίζοντας από την ίδια την συμβία του ……
    Κάνω Διάλειμμα εδώ , θα επανέλθω μόλις ο/η FEMA / ΨΕΜΑ ξαναγυρίσει .

  6. SPARTA. 11:15 03/04/2021

    Η FEMA στην γνωστή διατεταγμένη και καλοπληρωμένη υπηρεσία της από την Κουμουνδούρου προσπαθεί να κάνει το άσπρο μαύρο. Δεν είσαι ευπρόσδεκτη εδώ μέσα άπλυτη. Περισσότερη ζημιά κάνεις στο μόρφωμά σου, εαν δεν το έχεις καταλάβει. Είσαι κάτι σαν ανοιχτός υπόνομος. Καλύτερα να φύγεις, θα σε διαλύσω εδώ μέσα. Επιχειρείς να παρουσιάσεις σαν άγιο τον τραμπούκο Πολάκη.Την λινάτσα από τα Σφακιά στην χαρίζουμε.

  7. FEMA 16:59 02/04/2021

    ΠΡΟΣ ΟΚ

    ΜΕ ΤΟ ΜΠΑΡΔΟΝ ΕΜΕΝΑ–ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ

    ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΣΕ ΑΠΟΚΑΛΩ ΜΕΓΑΛΟ ΨΕΥΤΗ !!!–ΠΩΣ ΛΕΜΕ ΔΗΛΑΔΗ ΨΕΥΤΑΡΑΣ !!

    Η ΛΙΝΟΥ –ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΛΟΙΜΩΞΙΟΛΟΓΩΝ !!

    ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΙΧΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ

    ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΔΙΚΙΟ !!

    ΕΓΩ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΡΙΖΑ–ΟΥΤΕ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΔ !!

    ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΔ–ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ–Η ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ–ΟΧΙ Η ΓΝΩΣΗ

    ΣΟΥ!!–ΜΕ ΑΦΗΝΕΙ ΠΑΓΕΡΩΣ ΑΔΙΑΦΟΡΗ !!

    ΕΓΩ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΤΗΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ

    ΤΕΤΟΙΟ ΛΑΘΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΟΤΑΝ ΑΝΑΦΕΡΟΤΑΝ ΣΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΚΟΙΝΗΣ ΑΠΟΔΟΧΗΣ !!!

    ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΛΟΓΙΖΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΕΣΥ ΣΗΜΕΡΑ ΕΔΩ,ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ !!

    ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΔΕΝ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙΣ ΟΜΩΣ!!!–ΓΙΑΤΙ?

    ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΔΙΚΙΟ ?

    ΟΛΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ ΘΑ ΤΑ ΒΡΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΒΡΩΜΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΕΝΤΙΜΟ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΤΗΝ

    ΕΞΟΥΣΙΑ !!

    ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ……ΜΕΝΙΟ,ΤΟΥ ΜΑΝΑΤΖΕΡ ΤΗΣ ΠΟΡΝΟΣΤΑΡ–ΘΑ ΗΘΕΛΑ

    ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΒΕΒΑΙΑ.

  8. οκ 15:02 02/04/2021

    με το μπαρδόν κιόλας αλλά στην επιτροπή συμμετέχουν κι επιστήμονες που είναι κοντά στον σύριζα – με πρώτη κι καλύτερη την Λινού, την οποία ο Τσίπρας πρότεινε για υπουργό υγείας…

    δεν βλέπω να παραιτείται κανείς όμως καταγγέλοντας την κυβέρνηση …

  9. FEMA 13:25 02/04/2021

    ΣΠΑΡΤΑ

    ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΣ ΣΗΜΕΡΑ–ΟΤΙ ΤΕΛΟΣ Ο ΕΝΦΙΑ–ΤΕΛΟΣ Η ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

    ΥΠΟΘΕΤΩ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΦΟΡΟΥ !!

    ΑΣ ΑΦΗΝΕΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ Ο ΚΟΥΛΗΣ !!!–ΝΤΡΟΠΗ !!

    ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΟΥΤΕ ΕΚΑΝΕ ΟΥΤΕ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ–ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΘΑ

    ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΘΕΙΣ. !!!

    ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΟΤΙ ΕΝΦΙΑ-ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΦΟΡΟΥ-ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ-ΤΕΛΟΣ

    ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΙΝΑ –ΨΗΦΙΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΟΥΣ!!

    ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ,ΠΟΥ Η ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΤΣΕΠΗ ΓΕΜΙΣΕ ΛΕΦΤΑ !!–ΣΕ ΚΑΛΗ ΜΕΡΙΑ–ΚΑΙ ΒΟΗΘΑ ΚΑΙ

    ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΟΥ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΔΕΙΑΣΕ !!

  10. FEMA 12:40 02/04/2021

    ΑΚΟΥΣΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ !!

    ΣΗΜΕΡΑ Ο ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ–Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΝΤΕ–ΤΗΣ ΕΦ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΑΚΗ

    ΕΓΡΑΨΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΙΜΩΞΙΟΛΟΓΟΥΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ –ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ΩΡΑΙΩΝ–ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ
    .
    » ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΣΑΝ ΣΦΟΥΓΓΑΡΙΣΤΡΕΣ,ΝΑ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΑΠΟΝΕΡΑ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΥΒΟΥΝ !!! –ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΝ ΟΤΑΝ ΧΑΡΙΕΝΤΙΖΟΝΤΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ,
    ΟΤΑΝ ΕΒΓΑΙΝΑΝ ΜΕ ΣΚΕΡΤΣΟ ΚΑΙ ΝΑΖΙ ΣΤΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ,ΩΣ ΑΛΛΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ–ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΝ ΟΤΑΝ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ¨»

    ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΠΧ ΟΤΙ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΟΣΟΥΣ ΜΗΝΕΣ–ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

    –ΕΙΔΙΚΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ !!–ΑΝΤΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ

    ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΝ ΤΩΡΑ !!!

    ΕΜΕΝΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΕ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ –ΟΤΙ ΤΑ ΛΕΕΙ ΣΤΗΝ ΝΥΦΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΚΟΥΕΙ

    Η ΠΕΘΕΡΑ !!

    ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΟΣΑ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΙΜΩΞΙΟΛΟΓΟΥΣ–ΑΛΛΑ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ

    ΛΟΙΜΩΞΙΟΛΟΓΟΙ–ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΠΟΛΑΙΗ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ !!

    Ο ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ !!

    ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΟΤΑΝ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ–ΚΑΙ ΤΟΝΙΖΕΙ–ΕΙΔΙΚΑ

    ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ !!

    ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ –ΟΤΙ ΕΚΒΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΣ, ΕΙΤΕ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΟΥ –ΓΙΑ ΚΑΤΙ

    ΠΟΥ ΕΠΙΖΗΤΟΥΝ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ !!

    ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΜΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΧΑΤΙΡΙΑ ΤΟΥΣ–ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ–ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ

    Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ !!

    ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΠΙΑΣΜΕΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ–ΕΚΒΙΑΖΕΣΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ,ΠΟΥ ΣΕ ΑΝΕΔΕΙΞΕ ΣΤΗΝ

    ΘΕΣΗ ΑΥΤΗ !!

    ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ–ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ !!

    ΤΟΝ ΧΤΥΠΑΝΕ ΜΕ ΛΥΣΣΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ–ΑΛΛΑ Ο ΚΑΘΑΡΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ ΤΙΣ ΑΣΤΡΑΠΕΣ ΔΕΝ ΤΙΣ

    ΦΟΒΑΤΑΙ !!–ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ Η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ !!

    ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΝΑ ΔΩ ΑΝ ΟΙ ΛΟΙΜΩΞΙΟΛΟΓΟΙ ΜΗΝΥΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟ Η ΕΣΤΩ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΕΝΑ

    ΕΞΩΔΙΚΟ ΣΤΟΝ ΤΕΡΑΣΤΙΟ(!)ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟ !!

  11. ΑΝ σε πω “βρε πατσαβούρα “ ! τότε γίνεται βρισιά πράγματι , έτσι δεν χρησιμοποιώ το βρε στις προτάσεις μου !
    Αν και θα μπορούσα να σε αποκαλούσα οτιδήποτε αφού δεν έχεις όνομα ούτε γένος .
    Ο τρόπος σου πάντως με οδηγεί να υποπτεύομαι ότι είσαι Μπαχαλάκης.
    Δεν είμαι εδώ να υπερασπισθώ τον Μητσοτακη , την αλήθεια όμως πάντα θα την επικαλούμαι και πάντα θα συναινώ σε ότι καλό για την πρόοδο της κοινωνίας μας γίνεται . Aπό οποιονδήποτε !
    Απλώς στα 4,5. Χρόνια της ΑΡΙΣΤΕΡΟΔΕΞΙΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ διακυβέρνησης των Τσίπρα -Καμμένου , δεν κάνατε τιποτε αλλο ,
    από το να μεταφέρεστε από τόπου εις τοπον και από προσώπου εις προσώπου που θα σας εξασφάλιζε μια πλειοψηφια για να κρατηθείτε στα πράγματα .
    Το ότι ξεπουλήσατε την πατρίδα μας για τα επόμενα 100 χρόνια δεν θα το σχολιάσω, εφοσον όχι μόνον επικυρώσατε ότι Μνημονια βρήκατε από τους άλλους , αλλά δημιουργήσατε και τα δικά σας , τα πιο δύσκολα για τον Λαό μας .
    Πουληθήκατε όχι μόνον στους Σκοπιανούς αλλά και στους Τούρκους , όπως μας αποκάλυψε προσφατα ο Απόστολος
    Δοξιαδης στο άρθρο του στο Προταγκον.
    Οι δε Προτεραιότητες να κατακτήσετε εκτός της αρχής και την ανάλογη φασιστική Εξουσία κυρι@ρχουσεω στις προσπάθειες σας να διναμητησετε τις Ανεξάρτητες Αρχές . ΤΗς Δικαιοσύνης πρώτα με μια Μαγησα σας την Βασιλική Θάνου που προσπάθησε σε αυτήν την κατεύθυνση διχάζονται πρώτα τους Δικαστηκους μας λειτουργούς .

    Τον Μητσοτάκη με αυτά που τον βρήκαν — Μεταναστευτικό, Ελληνοτουρκικά και Πανδημία — θα εξακολουθήσω να υποστηρίζω μεσω της συμφωνημένης από την βάσης στάση του ΚΙΝ .ΑΛ , που του δίνει ιδέες και τρόπους και πρωτάσειςψ να προχωρήσει με ιδέες, τρόπους και συναίνεση όπου είναι επιβεβλημένη ,
    Όταν και όπου οι αποφάσεις της κυβέρνησης του Είναι για το καλό του Συνόλου των Ελλήνων.
    Χωρίς υπολογισμό των κομματικών οφεληματων ..Συνεννοηθήκαμε;;

    Τώρα για το τι προσφέρει στην Κοινωνία μας και ολόκληρη την Ανθρωπότητα ο πρώην πρωθυπουργός ,πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, πρόεδρος του κινήματος των Δημοκρατών Σοσιαλιστών , μέσα στο Κίνημα Κινημα Ακλαγής σαν βουλευτής από από την Αχαΐα , τα λέμε και τα ξαναλρεμεω, γιατί αφορούν την πρόοδο .
    Την πραινη Ανάπτυξη και την προσπάθεια της σωτηρίας της Πατρίδας μας αλλά ολοκλήρου του Πλανήτη
    Έχει δε δικαιωθεί για όλες του τις προσπάθειες αυτές και τα επιτεύγματα του , όταν πήρε την διακυβέρνηση στα δικά του χέρια
    Οι διεθνείς και παγκόσμιες επεμβάσεις του , συνεχώς μέχρι σήμερα , από την βάση των Ενωμένων Εθνών ή , στον κόσμον όλον τα Πατριαρχεία και τις Συνάρθρισεις του με άλλους ηγέτες του κόσμου,
    για την Ειρήνη και την αποκαταστ@ση του περιβαλοντος μας είναι πασίγνωστες .
    Εσυ δεν τις βλέπεις γιατί είσαι τυφλός με τον Τσίπρα σου .
    Έναν σαλτιμπάγκο που βρέθηκε στα πραγνματα ποντάρονταςψσε καταλήψεις , Ζαππεια, πλατείες Συντάγματος , τράπεζες Μ@ρφιν , Κάψιμο του Αγνώστου Σταροτιωτη και τελευταία στην απεργία πείνας του Κουφοντίνα !
    Επίσης πονταρονυπτας σε όλους τους αχρείους και άχρηστους γυρολογους πολιτικούς της πρώην δεξιάς του Κώστα Καραμανλή και του Παυλόπουλου , ή της συ ψωριασμένης γυριολογικής Αριστεράς που εκφράζουν οι Μπίστης και Ραγκούσης .
    Έναν Τσίπρα πουλημένο καο δωσμενο στο ντόπιο κεφάλαιο και τα ειδικα του συμφέροντα .
    με ρουσφετολογικούς τρόπους και την καταρρακωση των Ανεξάρτητων Αρ»ωλν της Δημοκρατίας μας με σημαιοφόρο την Βασιλική Θάνου .
    Αν δεν σου φτάνουν τα παραπάνω , κάνε μου πάσα να σου πω περοσσοτεαρα , FEMA /ΨΕΜΑ .

  12. FEMA 11:46 02/04/2021

    ΠΡΟΣ ΟΚ

    ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ–ΕΣΥ ΑΛΛΑΞΕΣ ΠΛΑΝΗΤΗ !!–ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΥΛΗ

    ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΤΟ 70 ΜΕ 80 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ–ΠΟΥ ΘΕΩΡΕΙ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

    ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΕΜΕΛΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ–ΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!

    ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΑΝΑΞΙΑ ΣΧΟΛΙΑΜΟΥ !!

    ΔΕΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΟΥ !!

  13. SPARTA. 11:34 02/04/2021

    Αυτό λέω και εγώ εγκάθετη FEMA Με Κυριάκο Μητσοτάκη πιάνω λεφτά στην τσέπη μου. Με τον Τσίπρα έπιανα μόνο το ύφασμα αφού μου τα έπαιρνε με ΕΝΦΙΑ, Εισφορά Αλληλεγγύης και άλλες τέτοιες αηδίες και τα έδινε απλόχερα στους Ισλαμιστές λαθρομετανάστες. Ούστ μπάζο. Εδώ μέσα που μπήκες δεν θα σε αφήσω σε χλωρό κλαρί φασιστόμουτρο.

  14. οκ 10:56 02/04/2021

    1. o Koττάκης δεν είναι καθόλου καταξιωμένος αλλά ψεκασμένος καραμανλικός που τρέφει προσωπική αντιπάθεια στον Μητσοτάκη.

    2. η διαχείριση της πανδημίας κι του εμβολιασμού από την κυβέρνηση είναι σε γενικές γραμμές υποδειγματική. Όποιος δεν το βλέπει αυτό μάλλον ζει σε άλλη χώρα…

    3. Μαθαίνω ότι ο Λοβέρδος μπαίνει δυνατά στην διεκδίκηση της αρχηγίας – δεν είμαι φαν του, αλλά εδώ που φτάσαμε ακόμα κι ο περιπτεράς της γειτονιάς θα είναι καλύτερος από την ανύπαρκτη Φώφη

  15. FEMA 10:38 02/04/2021

    ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΗΜΑ ΝΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ?

    ΚΑΙ Η –ΚΟΥΤΣΗ ΜΑΡΙΑ-ΞΕΡΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΙΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

    ΟΙ ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΟΙ –ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΔΕΞΙΑ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

    ΟΙ ΣΑΜΑΡΙΚΟΙ–ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΤΗΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ

    ΟΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΙΚΟΙ–ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΤΟΝ ΑΚΡΑΤΟ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

    ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΜΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ–ΜΕ ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ

    ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ !!

    ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ,ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΡΘΑΝ ΑΚΟΜΗ ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ –ΟΙ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ
    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ?

    ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ,ΠΟΥ Ο ΑΝΕΜΕΛΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΔΟΜΙΚΟ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ–ΚΑΙ ΝΑ

    ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΣ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΥΣ ΣΑΜΑΡΙΚΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ?

    ΟΜΗΡΟΣ– ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΕΜΕΛΟΣ–ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟ –ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ

    ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΚΑΝΑΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ !!

    ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙ–ΑΠΛΑ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙ !!

    ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ Ο ΦΙΛΗΣ –ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Η Ο ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΔΗΛΩΣΗ

    ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ–ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΑΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΕΞΙΟΥΡΕΣ !!

    ΟΤΑΝ Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ –ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΠΛΗΡΩΣ, ΣΕ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

    ΜΑΛΙΣΤΑ–ΤΟΤΕ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΑΛΕΚΟΥΣ !!

    ΕΥΤΥΧΩΣ ΑΡΧΙΣΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΓΙΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΑΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

    ΑΛΛΑΓΗΣ ΑΤΖΕΝΤΑΣ !!

    ΘΥΜΑΜΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣΑΙΤ ΗΤΑΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΜΙΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

    ΚΑΙ ΕΙΧΑ ΠΕΙ ΟΤΙ–ΜΟΝΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ –Η ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ !!

    ΑΥΤΟ ΛΕΩ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ –ΚΑΙ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ !!

    ΑΥΤΑ ΣΠΑΡΤΑ………..ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ

  16. SPARTA 4:19 02/04/2021

    Συνιστώσες δεν υπάρχουν στην μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη. Μην μπερδεύεις το μεγάλο κόμμα του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή που έβαλε την Ελλάδα στην ΕΟΚ με το απόκομμα του μπαχαλάκια Τσίπρα που παραλίγο το 2015 να μας βγάλει από την Ενωμένη Ευρώπη.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.