ΕΛΛΑΔΑ

Η ΠτΔ δέχθηκε τους επικεφαλής των Κοινοβουλευτικών Ομάδων Φιλίας Ελλάδας-Πολωνίας

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, συναντήθηκε, νωρίτερα σήμερα, με τους επικεφαλής των Κοινοβουλευτικών Ομάδων Φιλίας Ελλάδας-Πολωνίας, Όλγα Κεφαλογιάννη, Χρήστο Μπουτσικάκη και Daniel Milewski, στο Προεδρικό Μέγαρο.
Στη συνάντηση παρουσιάστηκαν στην κ. Σακελλαροπούλου δύο γραμματόσημα που εξέδωσαν τα Πολωνικά Ταχυδρομεία προς τιμήν της επετείου των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση. Πρόκειται για ένα αναμνηστικό γραμματόσημο με τη μορφή του Ελληνο-Πολωνού ήρωα Γεώργιου Ιβάνωφ-Σαϊνόβιτς που εκτελέστηκε από τις ναζιστικές δυνάμεις κατοχής στην Καισαριανή το 1943 για την αντιστασιακή του δράση, καθώς και ένα τιμητικό με το πρόσωπο της Προέδρου της Δημοκρατίας.
Η κ. Σακελλαροπούλου τους ευχαρίστησε για την τιμητική πρωτοβουλία των Πολωνικών Ταχυδρομείων, καθώς και για το ψήφισμα αναγνώρισης της σημασίας της Ελληνικής Επανάστασης, ως πηγής έμπνευσης για τον αγώνα και άλλων λαών για τη ελευθερία τους, που εκδόθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο από την Κάτω Βουλή της Πολωνίας.
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε επίσης ευχαριστίες για το θερμό μήνυμα του Προέδρου της Πολωνίας 'Αντρζεϊ Ντούντα, με την ευκαιρία της επετείου των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.