ΚΟΣΜΟΣ

Η αύξηση των κρουσμάτων απειλεί να κατακλύσει τα νοσοκομεία

«Είναι μια καλή μέρα» - Ενθουσιασμός στη Γερμανία για την «επιστροφή» του εμβολίου της AstraZeneca

Μεγάλη χαρά επικρατεί στη Γερμανία μετά την άρση της αναστολής της χρήσης του εμβολίου της AstraZeneca, καθώς η αύξηση των κρουσμάτων απειλεί να κατακλύσει τα νοσοκομεία.

Η Σουζάνα Κλάερ, εργαζόμενη σε νηπιαγωγείο στο Βερολίνο, έφτασε δύο ώρες νωρίτερα για να λάβει την δόση του εμβολίου της AstraZeneca στο Tempelhofer Feld, την Παρασκευή, καθώς δεν ήθελε να χάσει την ευκαιρία της. «Είναι μια καλή μέρα για μένα» είπε η 53χρονη. «Είχα βάλει ακόμη και δυνατή μουσική στο αυτοκίνητο την ώρα που ερχόμουν».

Η Γερμανία επανέφερε την χρήση του εμβολίου της AstraZeneca μετά την διακοπή των εμβολιασμών μαζί με πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες τη Δευτέρα, εξαιτίας φόβων για πιθανή σύνδεση με θρομβώσεις. Μετά την άρση της αναστολής την Πέμπτη το βράδυ, οι πολιτικοί είναι πρόθυμοι να επιταχύνουν την αργή εκστρατεία εμβολιασμού της Γερμανίας, την ώρα που οι Αρχές δημόσιας Υγείας χαρακτήρισαν ως εκθετική αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού που απειλούν να κατακλύσουν τα νοσοκομεία. Η εξαιρετικά μεταδοτική βρετανική παραλλαγή αποτελεί πλέον περίπου το 72% όλων των κρουσμάτων στη Γερμανία.

Σπεύδουν στα εμβολιαστικά κέντρα οι Γερμανοί για να κάνουν το εμβόλιο της AstraZeneca
Μερικοί Γερμανοί έσπευσαν να κλείσουν εκ νέου τα ραντεβού τους και πήγαν ακόμη και μέσα στα χιόνια στο κέντρο εμβολιασμού στο πρώην αεροδρόμιο Tempelhof. «Δουλεύω σε ένα νηπιαγωγείο με μικρά παιδιά και κάθε μέρα ανησυχώ» είπε η Κλάερ. «Καταλαβαίνω ότι η Γερμανία έπρεπε να σταματήσει το εμβόλιο για να δει τι συμβαίνει. Είμαι λίγο αγχωμένη, αλλά όχι για τις προειδοποιήσεις θρόμβων αίματος. Είμαι κυρίως πολύ χαρούμενη που επιτέλους θα το κάνω».

Το εμβόλιο της AstraZeneca
Οι περισσότεροι που πήγαν στο εμβολιαστικό κέντρο μοιράστηκαν τον ενθουσιασμό της Κλάερ. Ο 70χρονος Τζόνι Κεουκίρχενερ, συνταξιούχος δήλωσε: «Χαίρομαι που κάνω τώρα το εμβόλιο, επειδή το ξέσπασμα κορωνοϊού επιδεινώνεται στη Γερμανία».

Ο 69χρονος Πέτερ Λάνγκερ, συνταξιούχος που ζει κοντά στο Tempelhofer Feld, περπάτησε για να πάει στο εμβολιαστικό κέντρο, μόλις εκείνο άνοιξε. «Με το εμβόλιο νιώθω περισσότερο προστατευμένος, οπότε χαίρομαι που θα το κάνω σήμερα» είπε.

Η 19χρονη Σοράγια Μπλίσενερ, ιατρική βοηθός είπε ότι ήταν απογοητευμένη όταν σταμάτησε η χρήση του εμβολίου. «Έρχομαι σε άμεση επαφή με άτομα που θα μπορούσαν να είναι θετικά, οπότε είμαι πολύ χαρούμενη που άρχισαν να κάνουν ξανά εμβόλια της AstraZeneca», είπε.

Πολλοί στη Γερμανία φοβούνται πως η παύση θα μπορούσε να μειώσει περαιτέρω την εμπιστοσύνη του κοινού στο εμβόλιο. Τα περιορισμένα δεδομένα από τις πρώτες δοκιμές της AstraZeneca και ορισμένα παραπλανητικά δημοσιεύματα στα γερμανικά μέσα ενημέρωσης είχαν προηγουμένως προκαλέσει σκεπτικισμό γι’ αυτό.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.