ΚΟΣΜΟΣ

264 νεκροί

Ιταλία-Covid-19: 21.315 νέα κρούσματα

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ιταλία καταγράφηκαν 21.315 κρούσματα κορονοϊού και 264 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.

Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 273.996 διαγνωστικά τεστ (σχεδόν 100.000 λιγότερα από χθες) το 7,8% από τα οποία προέκυψε θετικό. Χθες τα περιστατικά ήταν 26.062, με 317 θανάτους. Από την αρχή της πανδημίας, τα περιστατικά, σε όλη την χώρα, είναι 3.223.142 και 102.145 έχασαν την ζωή τους.

Σε σχέση με την χθεσινή ημέρα, στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας βρίσκονται 100 περισσότεροι ασθενείς με covid 19. Συνολικά, είναι πάνω από 3.082. Στους νοσοκομειακούς θαλάμους οι ασθενείς είναι 365 περισσότεροι από χθες και στο σύνολό τους, σε όλη την Ιταλία αγγίζουν τις 24.518.

Σε ότι αφορά τις περιοχές με περισσότερα κρούσματα, στην πρώτη θέση παραμένει η Λομβαρδία (4.334) και ακολουθούν η Εμίλια Ρομάνια (3.023) και η Καμπανία (2.449).

Στην περιφέρεια της Λομβαρδίας, τέλος, σε σύνολο 1.416 διαθέσιμων κλινών, στις ΜΕΘ των νοσοκομείων της περιφέρειας βρίσκονται 714 ασθενείς. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ιταλικής κυβέρνησης, τέλος, το τελευταίο εικοσιτετράωρο, στην χώρα, χορηγήθηκαν 180.081 δόσεις εμβολίων κατά του κορονοϊού.

Επαναλαμβάνεται ο εμβολιασμός με το εμβόλιο της AstraZeneca στο Πιεμόντε.

Η περιφέρεια του Πιεμόντε ανακοίνωσε σήμερα ότι επανέλαβε τους εμβολιασμούς με το εμβόλιο της AstraZeneca, αφού απέκλεισε για προληπτικούς λόγους μία παρτίδα, έπειτα από τον θάνατο εκπαιδευτικού μία ημέρα μετά τον εμβολιασμό του.

«Η χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca επανελήφθη, έπειτα από διακοπή μερικών ωρών για προληπτικούς λόγους, για τον εντοπισμό και διαχωρισμό της παρτίδας από την οποία προερχόταν η δόση που χορηγήθηκε στον εκπαιδευτικό που πέθανε», αναφέρεται σε ανακοίνωση της περιφέρειας του Πιεμόντε που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της.

Ολες οι υπόλοιπες παρτίδες μπορούν πλέον να χρησιμοποιηθούν, εκτός της παρτίδας ABV5811, ενώ συγκαλείται συνεδρίαση των υγειονομικών αρχών.

Η αρχική διακοπή του εμβολιασμού με το εμβόλιο της AstraZeneca ήταν «ένα μέτρο ακραίας προσοχής, εν αναμονή της επιβεβαίωσης για το εάν υπάρχει αιτιώδης συνάφεια ανάμεσα στον εμβολιασμό και τον θάνατο», εξήγησε ο σύμβουλος αρμόδιος για την υγεία της περιφέρειας του Πιεμόντε.

Η Ιταλία αποφάσισε την Πέμπτη να απαγορεύσει προληπτικά την χρήση άλλης παρτίδας του εμβολίου των AstraZeneca/Oxford εξαιτίας ανησυχιών για την εμφάνιση αιματικών θρόμβων.

Επιθεωρητές του υπουργείου Υγείας της Ιταλίας βρίσκονται στην Σικελία για την πραγματοποίηση έρευνας σχετικά με τον θάνατο ενός 43χρονου στρατιωτικού μετά την χορήγηση του εμβολίου.

Ωστόσο, ο πρόεδρος του ιταλικού οργανισμού φαρμάκων Τζόρτζιο Πάλου διαβεβαίωσε σήμερα ότι το εμβόλιο της AstraZeneca δεν παρουσιάζει «κανέναν κίνδυνο».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.