ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Euroleague

«Μάχη» γοήτρου το Παναθηναϊκός-Μακάμπι

Εντός έδρας αγωνίζονται τόσο ο Παναθηναϊκός, όσο και ο Ολυμπιακός αυτή την εβδομάδα στη Euroleague, με τις δύο ομάδες να έχουν χάσει κάθε ελπίδα πρόκρισης στα πλέι οφ. Οι «πράσινοι» υποδέχονται την Μακάμπι Τελ Αβίβ την Πέμπτη (11/3, 21:00, NOVASPORTS 2HD), για την 29η αγωνιστική, με τον Όντεντ Κάτας να είναι συναισθηματικά φορτισμένος, αφού υπήρξε παίκτης και προπονητής της ομάδας «θρησκείας» του Ισραήλ. Την Παρασκευή (12/3, 21:00, NOVASPORTS 1HD), ο Ολυμπιακός φιλοξενεί τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης

Αναλυτικά:

Από τρεις διαδοχικές ήττες (Άλμπα Βερολίνου, Μπαρτσελόνα και Μπάγερν Μονάχου) προέρχεται ο Παναθηναϊκός, την ώρα που η Μακάμπι Τελ Αβίβ μετρά τρεις σερί εκτός έδρας ήττες. Οι «πράσινοι» δεν θέλουν απλά να βάλουν τέλος στο αρνητικό σερί τους, αλλά να πάρουν «εκδίκηση» και για την ήττα με 89-81, στον πρώτο γύρο, στο Τελ Αβίβ. Στην ουσία, όμως ο Παναθηναϊκός και η Μακάμπι δεν διατηρούν ελπίδας για παρουσία στην οκτάδα της διοργάνωσης φέτος. Η ομάδα του Τελ Αβίβ έχει ρεκόρ 11-15, ενώ ο Παναθηναϊκός 9-17.

Ο Όντεντ Κάτας που ανδρώθηκε μπασκετικά στην Μακάμπι Τελ Αβίβ, θα αισθάνεται αμήχανα απέναντι στην ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, καθώς έχει θητεύσει και με τις δύο ιδιότητες του τόσο στην «ομάδα του λαού» όσο και στον Παναθηναϊκό. Ως παίκτης με την Μακάμπι κατέκτησε 4 πρωταθλήματα Ισραήλ και δύο Κύπελλα, ενώ στον Παναθηναϊκό αναδείχτηκε δύο φορές πρωταθλητής Ελλάδας, αλλά και πρωταθλητής Ευρώπης το 2000, πετυχαίνοντας το νικητήριο καλάθι στον τελικό απέναντι στην Μακάμπι, στη Θεσσαλονίκη. O Kάτας διετέλεσε προπονητής της Μακάμπι τις σεζόν 2007-08 και 2014-15.

Ο Κάτας ψάχνει, λοιπόν την πρώτη νίκη του απέναντι στη Μακάμπι ως τεχνικός του Παναθηναϊκού και για να το πετύχει θα βασιστεί στους Μάριο Χεζόνια, Ιωάννη Παπαπέτρου και Γιώργο Παπαγιάννη. Καλείται δε να σταματήσει στην περιφέρεια τον ηγέτη των Ισραηλινών Σκότι Ουίλμπεκιν (14,5π. μέσο όρο), τον παίκτη της εθνικής Ελλάδας Tάιλερ Ντόρσεϊ (11,3π. μέσο όρο) και τον Ελιτζάι Μπράιαντ (10,1π. μέσο όρο).

«Με τη Μακάμπι πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και έτοιμοι για ένα πολύ επιθετικό παιχνίδι,» δήλωσε εξάλλου ο Κάτας πριν τη «μάχη» με τους Ισραηλινούς δίνοντας έμφαση πως το box out για το αμυντικό ριμπάουντ θα είναι εξίσου σημαντικό «συστατικό». Στη ρακέτα, η Μακάμπι διαθέτει δύο αξιόλογους ψηλούς, τους Άντε Ζίζιτς και Οθέλο Χάντερ, που χρήζουν προσοχής. Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπολου προέρχεται από νίκη επί της Βαλένθια, μετά από αρνητικό σερί τεσσάρων διαδοχικών ηττών.

Διαιτητές της αναμέτρησης Παναθηναϊκός-Μακάμπι Τελ Αβίβ ορίστηκαν οι Σρέτεν Ράντοβιτς (Κροατία), Νταμίρ Γιαβόρ (Σλοβενία) και Σέρχιο Σίλβα (Μεξικό).

Το πρόγραμμα της 29ης αγωνιστικής της Euroleague έχει ως εξής:

EUROLEAGUE

29η Αγωνιστική (11-12/3/2021)

Πέμπτη, 11 Μαρτίου

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ) 21:00

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)

Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-Κίμκι (Ρωσία)

Βιλερμπάν (Γαλλία)-Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία)

Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Μπαρτσελόνα

Παρασκευή, 12 Μαρτίου

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)-Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Ρωσία) 21:00

Αναντολού Εφές (Τουρκία)-Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)

Μπασκόνια (Ισπανία)-Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)

Βαλένθια (Ισπανία)-Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Ν-Η

Μπαρτσελόνα 20-8

ΤΣΣΚΑ Μόσχας 18-9

Αρμάνι Μιλάνο 18-10

Μπάγερν Μονάχου 18-10

Αναντολού Εφές 17-10

Ρεάλ Μαδρίτης 17-11

Φενερμπαχτσέ 17-11

Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης 16-11

Ζαλγκίρις Κάουνας 15-13

Μπασκόνια 14-14

Βαλένθια 14-14

Βιλερμπάν 12-16

Ολυμπιακός 12-16

Μακάμπι Τελ Αβίβ 11-15

Άλμπα Βερολίνου 10-18

Παναθηναϊκός 9-17

Ερυθρός Αστέρας 7-21

Κίμκι 3-24

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.