Neo

Μάχη κατά του φόβου…

Ως «μάχη για τη Δημοκρατία» περιγράφει την μάχη κατά του φόβου της εξουσίας, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αθήνα Είσαι Εσύ» Παύλος Γερουλάνος, με αφορμή την επιλογή Ερντογάν να αποσύρει την χώρα του από τη Διεθνή Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης.
«Ο φόβος που δημιουργεί κάποιος που βρίσκεται ψηλότερα σε μία θεσμική ή σε μία κοινωνική ιεραρχία, σε κάποιον χαμηλότερα. Ο φόβος που προκαλεί ένας άνθρωπος που του έχουμε αναθέσει να ασκεί κάποια αρμοδιότητα επειδή πιστεύει ότι αυτή του δίνει δικαιώματα στη ζωή, την αξία, την τιμή ή το σώμα ενός συνανθρώπου του. Τελικά, ο ΄ιδιος φόβος που μας οδηγεί να περιμένουμε ανήμποροι το συλλογικό μας μέλλον αντί να το συνδιαμορφώνουμε», γράφει σε ανάρτησή του ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, κάνοντας λόγο για την μάχη κατά του φόβου της εξουσίας, που δεν είναι κάτι άλλο παρά μάχη για τη Δημοκρατία. Εμπλέκει μάλιστα στην ανάλυσή του το πολιτικό σύστημα της χώρας, τονίζοντας ότι «αντί να συνεργαστούν για να εξαλείψουν αυτό τον φόβο, Μητσοτάκης και Τσίπρας, προσπαθούν να χρεώσουν την επιβολή του ο ένας στον άλλο πολιτικά (πολιτικάντικα) γιατί στην ουσία και οι δύο τον χρησιμοποιούν».
Σε αυτή την ίδια λογική εντάσσει και την επιλογή Ερντογάν να αποσύρει την Τουρκία από ευρωπαϊκά φόρα για την ασφάλεια των γυναικών. «Ο αναθεωρητισμός και ο αυταρχισμός δεν δημιουργεί μόνο γεωπολιτικά προβλήματα αλλά έχει σαν στόχο τον Άνθρωπο, τον Άλλον, τον διαφορετικό», γράφει, σημειώνοντας ότι δική μας δουλειά είναι να στηρίξουμε όλες εκείνες τις δυνάμεις που θα του επιβάλουν να κάνει πίσω. Και καταλήγει με ένα ηχηρό μήνυμα, με πολλά νοήματα : «Μπράβο στις Τουρκάλες που αντιστέκονται σε ένα από τα πιο αυταρχικά καθεστώτα της περιοχής».

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Oταν είσαι μέλος ενός πολιτικού κόμματος με εκπληρωμένες όλες τις υποχρεώσεις σου, που εκπορεύονται από το καταστατικό και τις συνήθειες του κόμματος σου ,
    βεβαίως και δικαιούσαι να βάζεις υποψηφιότητα για αρχηγός του στις οριζόμενες από τις δημοκρατικούς κανόνες και συνήθειες εκλογές του κόμματος σου αυτού . .
    ΑΝ και όταν όμως δεν εκλεγείς τι κανείς ;
    Αν κάνεις ότι έκαναν (στο πρόσφατο παρελθόν Ευάγγελος Βενιζέλος και Γιάννης Ραγκούσης ) …, τότε είσαι ένας ακόμη GRECOMASKARAS ,
    Χωρίς υπόληψη και Τσιπα !
    Βρωμίζοντας το μάλιστα το καινούργιο σπίτι /ορφανοτροφείο ή χοιροστάσιο και τους οικοδεσπότες του στο οποίο Βρήκες χώρο , στέγη και ομπρέλα για να προφυλαχτείς από το φτύσιμο των συντρόφων σου …
    Θα δούμε !
    ΣΗΜ. Ο κ. Γερουλάνος μαζί με τον κ.Λοβερδο είναι πιθανός Διεκδικητής της αρχηγίας στο Κίνημα Αλλαγής . Καλώς να ορίσει και αυτός !

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.