ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ποιους αφορά

Μειωμένα ενοίκια - Δηλώσεις Covid: Άνοιξε η πλατφόρμα για τροποποιήσεις

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ είναι ανοιχτή και δέχεται αρχικές ή τροποποιητικές «Δηλώσεις Covid» και «Δηλώσεις Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας» από τους φορολογούμενους που έμειναν εκτός της κρατικής αποζημίωσης για τα μειωμένα κατά 40% ενοίκια
του Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2020. Μέχρι τις 12 Απριλίου θα μπορούν να υποβάλλονται διορθώσεις για λάθη και παραλείψεις σε δηλώσεις COVID της περιόδου Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2020.

Αναλυτικότερα οι ημερομηνίες, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα για την υποβολή των τροποποιητικών δηλώσεων COVID και των ηλεκτρονικών μισθωτηρίων έχει ως εξής:

-Μέχρι 29 Μαρτίου 2021 οι επιχειρήσεις που εκμεταλλεύονται εκπτωτικά καταστήματα (outlet), εμπορικά κέντρα ή εκπτωτικά χωριά μπορούν υποβάλλουν δηλώσεις για τον μήνα Ιανουάριο 2021.

-Μέχρι τις 12 Απριλίου 2021 μπορούν να δηλωθούν τα παλαιά μισθωτήρια που έληξαν μέχρι την 12η Ιουνίου 2020.

-Μέχρι τις 12 Απριλίου 2021 και ειδικά για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2020, οι εκμισθωτές ακινήτων με μείωση μισθωμάτων κατά 40%, μπορούν να υποβάλλουν αρχικές ή διορθωτικές «Δηλώσεις Covid» και «Δηλώσεις Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας».

-Μέχρι 12 Απριλίου 2021 οι επιχειρήσεις εκμετάλλευσης περιπτέρων ή κυλικείων μπορούν να υποβάλλουν «Δήλωση Covid» και «Δήλωση Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας» για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2020, καθώς και για τον Ιανουάριο 2021.

-Μέχρι τις 19 Απριλίου 2021 υποβάλλονται διορθωτικές δηλώσεις για λάθη και παραλείψεις σε δηλώσεις COVID που υποβλήθηκαν την περίοδο Μαρτίου – Δεκεμβρίου 2020.
Από αυτή την εβδομάδα θα αρχίσουν να καταβάλλονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς των ιδιοκτητών ακινήτων οι αποζημιώσεις για τα μειωμένα έως 100% ενοίκια του Ιανουαρίου, ενώ η ΑΑΔΕ θα πληρώσει τις εκκρεμότητες για τα μειωμένα ενοίκια των μηνών Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου και θα τρέξει και άλλους συμψηφισμούς με φορολογικές υποχρεώσεις για τους μήνες Μάρτιο έως Οκτώβριο 2020.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.