ΕΛΛΑΔΑ

Από το βήμα της Βουλής

Ν. Βούτσης: Με την υπόθεση Κουφοντίνα θέλετε να διχάσετε την ελληνική κοινωνία

«Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας θέλησε από το βήμα της Βουλής να θέσει τρία κορυφαία θέματα που έχουν απασχολήσει τον κοινοβουλευτικό έλεγχο και τον δημόσιο διάλογο και αφορούν τους σκανδαλώδεις εμβολιασμούς των "γαλάζιων" στελεχών, τις απευθείας αναθέσεις της γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής κυρίας Νικολάου και για τις σκανδαλώδεις απευθείας αναθέσεις περιφερειαρχών» ανέφερε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, προσθέτοντας πως ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης αντί να απαντήσει για αυτά «έκανε έναν αντιπερισπασμό μιλώντας για τον απεργό πείνας».

Ο κ. Βούτσης ανέφερε ότι η στοχοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση Κουφοντίνια είναι «μετέωρη και προδίδει ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει ένα μείζον θέμα που είναι η ισονομία στην οποία σας καλούν πάρα πολλοί άνθρωποι και της δικής σας παράταξης ...». Υπογράμμισε πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε όλες τις δηλώσεις του «εκφράζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ και όλη την Αριστερά δεν έχει αφήσει ούτε ένα κόκκο, ούτε μια χαραμάδα για να εννοήσει αυτά που εσείς αναφέρετε» και καταλόγισε στη ΝΔ και την κυβέρνηση ότι «στοχοποιούν την Αριστερά, φέρνοντας και ξαναφέρνοντας θέματα, έτσι για να δημιουργείται μια αχλή κάτω από την οποία θέλετε να κρύψετε όλα τα προηγούμενα ανοικτά θέματα διακυβέρνησης και να διχάσετε την ελληνική κοινωνία».

«Αυτό δεν θα περάσει. Δεν πρόκειται σε αυτή την παγίδα να πέσει κανείς δημοκράτης πολίτης», τόνισε και προσέθεσε «εσείς θα βγάλετε ο φίδι από την τρύπα, σε εσάς είναι αυτή η καυτή πατάτα, εσείς θα πάρετε τις αποφάσεις σας ενώπιον του νόμου αλλά και της Ιστορίας».

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε πως η κυβέρνηση «καταδικάζει απερίφραστα κάθε συμπεριφορά οποιουδήποτε στελέχους της ή μη που προσπαθεί να ξεπεράσει την σειρά εμβολιασμού και να εμβολιαστεί κατά προτεραιότητα περνώντας την σειρά κάποιου άλλου» και πρόσθεσε ότι «όπου κάτι τέτοιο έγινε γνωστό υπήρξαν και οι κομματικές πειθαρχικές κυρώσεις και δημόσια καταδίκη».

Σχετικά με την υπόθεση Κουφοντίνα, ο υπουργός παρατήρησε πως «ενώ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε επί 46 λεπτά της ώρας δεν βρήκε χρόνο να πει ούτε μια κουβέντα για τον Κουφοντίνα, όταν η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ κάνει καθημερινά διαδηλώσεις, οι βουλευτές σας είναι κάθε ημέρα στα κανάλια και το κόμμα σας βγάζει κάθε ημέρα ανακοινώσεις» και προσέθεσε: «Προφανώς αυτό δεν έγινε τυχαία αλλά επί σκοπώ. Γιατί συνειδητοποίησε και αυτός -και εγώ το θεωρώ θετικό αυτό- ότι υφίσταται ο ΣΥΡΙΖΑ μεγάλη πολιτική ζημία από όλα αυτά που συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες».

Αναφερόμενος δε στη στάση της κυβέρνησης στο θέμα επανέλαβε ότι «εμείς δεν ξεχωρίζουμε τους Έλληνες πολίτες, και λέμε ότι εάν ο κ. Κουφοντίνας θεωρεί ότι έχει αδικηθεί από μια πράξη της διοικήσεως μπορεί να προσφύγει στην ελληνική Δικαιοσύνη και να ζητήσει τη γνώμη και την απόφασή της, όπως μπορεί να το κάνει και ο κάθε πολίτης που θεωρεί ότι αδικείται. Η ιδέα ότι αυτός αποτελεί μια εξαιρετική περίπτωση είναι λανθασμένη».

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. : H συνεργασία Κουφοντίνα με τον ΣΥΡΙΖΑ εξυπηρετεί καλώς τις βλέψεις, ή τις παραβλέψεις των ενεργειών της Κυβέρνησης σε τούτη την δύσκολη περίσταση της πανδημίας και της οικονομίας που διέπει την ζωή μας!
  Επανάληψη λοιπόν της τακτικής και των συμμαχιών που χρησιμοποιήθηκαν για την τάχα μου καταστροφή που επέφερε το πρώτο μνημόνιο και για να μην επαναληφθούν (μας έλεγαν ΒΕΒΙΖΕΛΟΣ ,ΣΑΜΑΡΑΣ , ΤΣΙΠΡΑΣ και ΚΑΜΜΕΝΟ ) έπρεπε ναπαραιτηθει ο Παπανδρέου του ΠΑΣΟΚ της κυβέρνησης δηλ . με την μεγαλύτερη πλειοψηφια που υπηρξε μετά την αποπομπή τηςς Χούντας των Συνταγματαρχών .
  Έτσι τις παρά φύση συνεργασίες μας έλαχε να δούμε και στην τωρινή ΣΥΜΜΑΧΙΑ 17ης Νοέμβρη με τον ΣΥΡΙΖΑ , τον Τσίπρα τον Δρίτσα και την συζηγο του , τον Βούτση , την Σια την Πατρινιά , τον Πολάκη και τα υπόλοιπα παληκα4ια της επανάστασης λόγω της 200 ε5ιας από αυτήν του ´21 .
  Η δε κ. Κουτροβικ , Δ ηγκηγορος του Κουφοντίνα , ισχυρίστηκε ότι χρειαζεται αλλαγή φυλακής το παληκάτι μας γιατί στο κελί του υπάρχουν καπνυιστές !!!!

  … και εγώ που χαιρέτησα την πρώτη πράξη του νεοεκλεγέντος πρωθυπουργού μας
  Κυρ. Μητσοτάκη γιατί ακρυβως μας δήλωσε ότι θα τηρήσει τον υπάρχοντα αν5ικαπνιστικο νόμο , τώρα απαγοητευομαι.
  Κάπνισμα σε κρατικό και μάλιστα ερμητικά κλειστό χώρο όπως είναι οι φυλακές
  και ο πρωθυπουργός μας να μην μπορεί να επιβάλει τον νόμο;
  Καπου χάνω την συνεχεια !

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.