ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Ομελέτα με κόκκινη πιπεριά και κατσικίσιο τυρί

Μία εξαιρετική συνταγή για ομελέτα με κόκκινη πιπεριά και κατσικίσιο τυρί.

Υλικά

  • 8 αβγά
  • 2 κ.σ. φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • ¼ κ.γ. πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 φλ. κόκκινες πιπεριές, ψιλοκομμένες
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • ½ φλ. κατσικίσιο τυρί, θρυμματισμένο

Εκτέλεση

Τοποθετούμε τη σχάρα του φούρνο στην πιο πάνω θέση και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.

Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους βάζουμε τα αβγά, το αλάτι, την ρίγανη και χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός.

Ζεσταίνουμε το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο σε ένα πυρίμαχο μαγειρικό σκεύος, σε μεσαία φωτιά.

Βάζουμε την πιπεριά στο σκεύος μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια και μαγειρεύουμε το μείγμα για 30 δευτερόλεπτα-1 λεπτό, μέχρι να ζαρώσουν τα κρεμμυδάκια, ανακατεύοντας διαρκώς.

Περιχύνουμε τα λαχανικά με το μείγμα αβγών και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι ο πάτος της ομελέτας να πάρχει χρυσαφένιο χρώμα. Δε ξεχνάμε να ανασηκώνουμε την ομελέτα συχνά στις άκρες, έτσι ώστε να πέφτει από κάτω το άψητο αβγό.

Πασπαλίστε την ομελέτα με το θρυμματισμένο κατσικίσο τυρί και μεταφέρουμε το σκεύος στον φούρνο.

Ψήνουμε την ομελέτα μας για 2-3 λεπτά, μέχρι η κρούστα της να γίνει χρυσαφένια.

Αφήστε την ομελέτα για 3 λεπτά πριν σερβίρουμε.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr/

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.