ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εν αναμονή της προ ημερησίας την Παρασκευή…

Πώς ‘διαβάζει’ τις δημοσκοπήσεις η Χαριλάου Τρικούπη

Μία μικρή δημοσκοπική κάμψη παρατηρούν στο Κίνημα Αλλαγής, από την περασμένη εβδομάδα. Τους προκαλεί μάλιστα προβληματισμό, καθώς έρχεται μετά από μακρά περίοδο ανάκαμψης, την ώρα μάλιστα που όλα τα άλλα κόμματα έπεφταν. Και εκεί που έβλεπαν εφικτό το να αγγίξουν, και να παγιώσουν τον διψήφιο αριθμό, παρατηρούν ένα ‘πισωγύρισμα’ στο 6,5%-8,5%.
Αρχικά, η μικρή πτώση αποδόθηκε στην προσπάθεια της κυβέρνησης (σ.σ. σε αυτή την αποδίδουν) να εμφανίσει το Κίνημα Αλλαγής ως ‘παρακολούθημα’ του ΣΥΡΙΖΑ. Διαβάζοντας δε ανάμεσα στις γραμμές των δημοσκοπήσεων, και αναλύοντας τα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά, στην Χαριλάου Τρικούπη εκτιμούν ότι η όποια πτώση των ποσοστών τους είναι πρόσκαιρη. Άλλωστε, παρατηρείται μεγάλη φθορά της κυβέρνησης και μικρή έστω ροή ψηφοφόρων από τον ΣΥΡΙΖΑ προς το Κίνημα Αλλαγής.

Αυτό που ιδιαιτέρως απασχολεί την Χαριλάου Τρικούπη τώρα, είναι κάποια αποτελέσματα που αφορούν στους πολίτες. Οι τελευταίοι, εμφανίζονται ‘κουρασμένοι’ έναν χρόνο μετά την εμφάνιση της πανδημίας και με μακράν το μακρύτερο lockdown στην Ευρώπη, ενώ είναι πιθανό τα χειρότερα να …έρχονται, δεδομένου ότι προχωρώντας στην άνοιξη, οι θερμοκρασίες θα ανεβαίνουν, οι εικόνες συνωστισμού έστω και σε εξωτερικούς χώρους θα πληθαίνουν και όλα αυτά, πριν ακόμα ανοίξει ο τουρισμός που κατά πολλούς είχε καταστροφικές συνέπειες στην πορεία της πανδημίας πέρσι. Ασφαλώς, στο Κίνημα Αλλαγής δεν είναι κατά του ‘ανοίγματος’ των δραστηριοτήτων και σίγουρα όχι κατά του ανοίγματος του τουρισμού, που θεωρείται η ‘βαριά βιομηχανία’ της χώρας, ωστόσο θεωρούν πως όλα αυτά θα πρέπει να γίνουν σχεδιασμένα, με ασφάλεια και τηρώντας όλα τα απαιτούμενα μέτρα. Πράγματα που το Κίνημα Αλλαγής έχει από νωρίς προτείνει και πολλάκις επαναλάβει στην πορεία των μηνών που η χώρα ταλανίζεται από την πανδημία.

Έτσι, έστω και με καθυστέρηση δύο μηνών, όπως χαρακτηριστικά λένε, αναμένουν με ενδιαφέρον την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή την Παρασκευή με θέμα την ανάγκη ενός αποτελεσματικού εθνικού σχεδίου αντιμετώπισης της πανδημίας και των επιπτώσεών της στην Οικονομία της χώρας. Σε αυτήν, η Φώφη Γεννηματά αναμένεται να ασκήσει σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη προσωπικά, κατηγορώντας τους για προχειρότητα και λήψη μέτρων ‘βλέποντας και κάνοντας’ κάθε φορά, με μοιραία αποτελέσματα. Θα εστιάσει κυρίως στο lockdown-ακορντεόν και τη σαφή του αποτυχία, ενώ θα καταθέσει εκ νέου σειρά προτάσεων στην κατεύθυνση του ασφαλούς ανοίγματος -όπως έχει κάνει και στο παρελθόν- της Οικονομίας, αλλά παράλληλα και της ανακούφισης των πολιτών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

3 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Λίλιθ 12:34 31/03/2021

  Με Άδωνη όμως και Βορίδη καλλίτερα ε? Τσεκουράτα τα πράγματα
  Να ξέρατε μόνο πόσοι έχουν απογοητευτεί με τις ακροδεξιές δήθεν προοδευτικές αντιλήψεις σας.

 2. Οι εναπομείναντες ψηφοφόροι του προοδευτικού κέντρου και όχι του βαθέως ΠΑΣΟΚ από το παρελθόν ,
  Θα δώσουν την ώθηση στο Κίνημα Αλλαγής στις επόμενες Εκλογές .
  ΟΧι δηλ όσοι πρόδωσαν την πρόοδο που είχε επιτελεστεί με αγώνες και συνέπεια τόσα χρόνια ,
  ψηφίζοντας Τσίπρα -Καμμένο ….
  ή, όσους ακολουθούν ακόμη το ΣΥΡΙΖΑ για καρέκλες! Σαν τον Ραγκούση , τον Μπίστη , τον Θεοχαρόπουλο την Ξενογιαννακοπούλου …..
  Το κίνημα αλλαγής πιστό στην διατήρηση της Διαύγειας , της αλήθειας και του ήθους στα πολιτικά δρώμενα . πρωτοστατεί στην αλλαγή των τρόπων και συνηθειών για την εξάσκηση της πολιτικής στην πατρίδα μας .
  Γιαυτο και υπερψήφισε την πρόταση για προανακριτική επιτροπή στις υποθέσεις που ανακατευθηκε ο συνήθης ύποπτος Νίκος Παππάς . ΕΙναι φυσικά και αλλοι , αλλά τους υπόλοιπους θα τους ανακρίνουν οι Έλληνες ψηφοφοροι . Τότε θα δούμε που θα πάει και ο Κουμπουρλής με τον Χαϊκάλη, . Και πόσο θα δειξουν οι ψηφοφοροι αυτοί μετανιωμένοι.
  Τώρα μείνετε στο ακουστικό σας για την μετατόπιση και την πρόθεση ψήφου!

 3. Ωραία ερώτηση. Παρέα με την Ν.Δ τις διαβάζουν

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.