ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Ψητές ντομάτες

Μία εξαιρετική συνταγή για ψητές ντομάτες.

Υλικά

  • 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες
  • 6 κ.σ. βούτυρο ανάλατο
  • Χοντρό αλάτι ή αλάτι σε νιφάδες
  • Μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Φέτες χωριάτικο ψωμί

Εκτέλεση

Κόψτε τις ντομάτες σε χοντρές ροδέλες και μοιράστε τις ροδέλες σε 4 πιάτα επικαλυπτόμενες λίγο.

Τοποθετήστε το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα και αφήστε το να λιώσει τελείως. Το λιωμένο βούτυρο θα αρχίσει να βγάζει φυσαλίδες, αφήστε το να σιγοβράσει έτσι ώστε να αποβάλει το νερό που περιέχει, μέχρι να αρχίσει να μυρίζει καραμέλα και να έχει πάρει χρώμα καφέ. Μην ξεχνάτε να ανακινείται την κατσαρόλα με το βούτυρο κάθε 30 δευτερόλεπτα. Όταν το βούτυρο πάρει το χρώμα του φουντουκιού απομακρύνετε την κατσαρόλα από την φωτιά.

Με μια κουτάλα περιχύστε το βούτυρο πάνω από τις ντομάτες. Θα ακούσετε τις ντομάτες να τσιτσιρίζουν. Να είστε γενναιόδωροι με το βούτυρο, σαν να ρίχνετε γλάσο σε ένα γλυκό. Γαρνίρετε τις ντομάτες με αλάτι και πιπέρι και σερβίρετε άμεσα, όσο το  βούτυρο είναι ακόμα ζεστό. Συνοδέψτε με ψωμί με το οποίο θα κάνετε παπάρες στον χυμό ντομάτας και το βούτυρο.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr/

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.