ΕΛΛΑΔΑ

18 νέοι φάκελοι στην εισαγγελία

ΣΕΗ: Καταγγελίες για κακουργήματα τριών πολύ γνωστών ηθοποιών

Η εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών εξετάζει τα νέα στοιχεία που κατέθεσε χθες το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) για υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης ή παρενόχλησης στον χώρο του θεάτρου.

Την Τρίτη, ο πρόεδρος του Πειθαρχικού του ΣΕΗ, ο ηθοποιός Πασχάλης Τσαρούχας, παρέδωσε στην Εισαγγελία φάκελο με 18 νέες καταγγελίες, ανάμεσα στις οποίες βρίσκονται και καταγγελίες σε βαθμό κακουργήματος για τρεις πασίγνωστους ηθοποιούς που έχουν απασχολήσει τον τελευταίο καιρό τη δημοσιότητα.

Πρόθεση των εισαγγελικών λειτουργών είναι άμεσα να καλέσουν σε κατάθεση όλα τα πρόσωπα που κατέφυγαν στο πειθαρχικό όργανο του ΣΕΗ για να καταγγείλουν σοβαρά περιστατικά που παρουσιάζουν ποινικό ενδιαφέρον.

"Επισκέφθηκα τον εισαγγελέα και έφερα νέους φακέλους. Δεν μπορούμε να πούμε κάτι παραπάνω. Θα σας παρακαλέσω να ρωτάτε ό,τι και τον εισαγγελέα, ακολουθούμε τη διαδικασία πάρα πολύ αυστηρά. Όσο λιγότερο μιλάμε τόσο πιο σωστά προσπαθούμε να κάνουμε τη δουλειά μας. Ό,τι καινούργιο έχουμε θα το φέρουμε", δήλωσε ο κ. Τσαρούχας εξερχόμενος από το γραφείο του Εισαγγελέα.

Τονίζεται πως, εντός των επόμενων ημερών η εισαγγελία αναμένεται να αποφανθεί και για την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος γνωστού από τηλεοπτικά σήριαλ ηθοποιού, μετά από καταγγελία βιασμού πρώην συμφοιτητή του. Την υπόθεση χειρίστηκε με εντολή του εισαγγελέα η αστυνομία, η οποία διενήργησε προανάκριση στο πλαίσιο της οποίας ο καταγγελόμενος καλλιτέχνης, που αρνείται όσα του αποδίδει ο καταγγέλων, κλήθηκε να καταθέσει με την ιδιότητα του υπόπτου. Για την υπόθεση η Εισαγγελία κινείται τάχιστα, καθώς ο χρόνος παραγραφής του καταγγελόμενου αδικήματος λήγει τον ερχόμενο Μάιο.

Την ίδια ώρα στα χέρια του εισαγγελέα βρίσκονται και άλλοι φάκελοι που περιέχουν καταγγελίες σε βαθμό πλημμελήματος, οι οποίες επίσης αναμένεται να ερευνηθούν.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.