ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι δήλωσαν στελέχη που δεν προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ

Συνεχίζει να ταλανίζει το ΚινΑλ το αίτημα επιστροφής στο ΠΑΣΟΚ

«Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ», «ΠΑΣΟΚ σώσε μας», «εδώ και τώρα ΠΑΣΟΚ». Είναι λίγες μόνο από τις φράσεις που κάνουν ‘πάρτι’ εδώ και μήνες στα social media, δημιουργώντας κλίμα υπέρ της επιστροφής στο ΠΑΣΟΚ, επιθυμία που δείχνει να παίρνει μεγάλες διαστάσεις στη βάση του πάλαι ποτέ κραταιού κόμματος. Δεν είναι λίγοι άλλωστε όσοι πιστεύουν ότι μόνο η επιστροφή στο όνομα και τα σύμβολα του κόμματος που μεσουράνησε κατά το μεγαλύτερο μέρος της Μεταπολίτευσης θα βγάλει από τα χαμηλά δημοσκοπικά ποσοστά την προοδευτική παράταξη και θα της δώσει φτερά. Από την άλλη πλευρά, όλοι ξέρουν ότι το όνομα και το σύμβολο του ΠΑΣΟΚ δεν ‘έσωσε΄ την παράταξη στα πέτρινα χρόνια της, όταν ‘κατρακυλούσε’ από τη δεύτερη στην τρίτη, και τελικά στην έβδομη θέση του πολιτικού χάρτη, ενώ τα φορολογικής φύσεως προβλήματα του ΠΑΣΟΚ καθιστούν αδύνατη την επιστροφή σε αυτό που οραματίζονται πολλοί ψηφοφόροι του.
Και ενώ ήδη η Φώφη Γεννηματά έχει ξεκαθαρίσει ότι «δεν φύγαμε ποτέ από το ΠΑΣΟΚ για να επιστρέψουμε σε αυτό», αφήνοντας να εννοηθεί ότι το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει να υπάρχει μέσα από το Κίνημα Αλλαγής ως η μεγαλύτερη συνιστώσα του, δεν είναι λίγα τα στελέχη που το επικαλούνται όλο και περισσότερο, μεταξύ αυτών και υποψήφιοι για την αρχηγία του Κινήματος Αλλαγής.
Σε εκείνους φαίνεται ότι θέλησαν να ‘απαντήσουν’ στελέχη του κόμματος που δεν προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, πλην όμως στηρίζουν με όλες τις δυνάμεις τους το Κίνημα Αλλαγής, πολλές φορές και με προσωπικό κόστος, όταν χρειάστηκε να συγκρουστούν με τα κόμματα και τις κινήσεις από τα οποία προέρχονταν. «Η απάντηση δεν είναι τα παλιά εργαλεία της Σοσιαλδημοκρατίας, ούτε η λεγόμενη επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ. Είναι η δράση μέσα στην κοινωνία που δοκιμάζεται. Είναι η επιδίωξη για την πιο πλατιά συσπείρωση δυνάμεων μέσα και γύρω από το κόμμα. Έτσι, ώστε να έχουμε έναν πολιτικό φορέα αντίστοιχο της εποχής και των νέων αναζητήσεων», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Θόδωρος Μαργαρίτης, μιλώντας στη διαδικτυακή εκδήλωση της Ανανεωτικής Αριστεράς και των Κινήσεων για τη Σοσιαλδημοκρατία.
«Η σοσιαλδημοκρατική-προοδευτική ατζέντα δεν ταυτίζεται ούτε με πρόσωπα του παρόντος, ούτε με σύμβολα του παρελθόντος», είπε από την πλευρά του ο Παναγιώτης Καρκατσούλης, προσθέτοντας ότι «δοκιμάζεται και ανατροφοδοτείται από τις κοινωνικές ανάγκες και απευθύνεται στην μεγάλη πλειοψηφία». «Το Κίνημα Αλλαγής θα πρέπει να κοιτάξει μπροστά και όχι πίσω, για να διαμορφώνει πολιτικές, που αντιστέκονται στους λαϊκισμούς και θεατρινισμούς του κυρίαρχου πολιτικού λόγου των δύο μεγάλων κομμάτων», υποστήριξε τέλος η Μαρία Στρατηγάκη.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.