ΕΛΛΑΔΑ

Μέχρι και ποίημα του Ρίτσου λογόκρινε το Facebook λόγω Κουφοντίνα

Τακτικές Γκέμπελς από Facebook

Μέχρι και ποίημα του Γιάννη Ρίτσου «κατέβασε» το Facebook στο πλαίσιο των αλλεπάλληλων κρουσμάτων λογοκρισίας σε βάρος μεμονομένων χρηστών ή σελίδων που εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον Δημήτρη Κουφοντίνα, τον οποίο η στάση της κυβέρνησης οδηγεί στο θάνατο.

Χθες ο γιος του κρατούμενου γνωστοποίησε πως η πλατφόρμα «ενοχλήθηκε από ένα ποίημα του Γιάννη Ρίτσου, του ποιητή που είχε προταθεί για Νόμπελ, και τον τιμώρησε κατεβάζοντας το προφίλ μου. Με σεβασμό και τιμή στον ποιητή αλλά και στον απεργό πείνας που σβήνει στο νοσοκομείο της Λαμίας το ξανανεβάζω κι ας το κόψουνε ξανά».

Εδώ και μέρες χρήστες, μεταξύ των οποίων και δημοσιογράφοι, τους δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης  καταγγέλλουν τη διαγραφή  αναρτήσεων, το «πάγωμα» προσωπικών λογαριασμών ή ειδοποιήσεις περί κατάργησης.

Μάλιστα, κείμενο στήριξης καλλιτεχνών και διανοουμένων, που έχει συγκεντρώσει πλέον περισσότερες πάνω από 850 υπογραφές, λογοκρίθηκε αρχικά το Σάββατο στη σελίδα «Να μεταφερθεί άμεσα στον Κορυδαλλό ο απεργός πείνας Δημήτρης Κουφοντίνας», όπου είχε αναρτηθεί, και εκ νέου χθες στην επόμενη σελίδα που μεταφέρθηκε, «Ζωή όχι εκδίκηση».

Σημειώνεται ότι οι διαχειριστές της πλατφόρμας κατέβασαν και τη σελίδα ενημέρωσης «Εφοδος στον Ουρανό» της Ταξικής Αντεπίθεσης (ομάδα αναρχικών και κομμουνιστών).

Πηγή: www.efsyn.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.