ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απόλυτη επιβεβαίωση του ρεπορτάζ του matrix24.gr

Ανοίγετε ‘κερκόπορτα’ στο ΑΣΕΠ

Με τον πλέον ηχηρό τρόπο επιβεβαιώθηκε το χθεσινό ρεπορτάζ του matrix24.gr, με την βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Ευαγγελία Λιακούλη να μιλά στη συζήτηση επί της αρχής του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών χθες για φωτογραφική ρύθμιση και προσπάθεια της κυβέρνησης να καταστήσει τις Ανεξάρτητες Αρχές, απολύτως Εξαρτημένες.
Αφού κατήγγειλε την κυβέρνηση μεταξύ άλλων για απευθείας αναθέσεις, κατά παρέκκλιση διατάξεις, αναξιοκρατία, κατακόρυφη αύξηση των μετακλητών, τοποθετήσεις ημετέρων σε θέσεις – κλειδιά, μετακλητοποίηση της διοίκησης, ‘λίστες’ στα ΜΜΕ κ.α., η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής αναφέρθηκε στο άρθρο 54 σύμφωνα με το οποίο η διανυθείσα ή διανυόμενη σε θέση αντιπροέδρου ή αναπληρωτή προέδρου ή απλού μέλους, δεν αποτελεί κώλυμα για τον διορισμό του σε θέση ανώτερης βαθμίδας της ίδιας αρχής για πλήρη θητεία και μέχρι δύο θητείες. «Η πρώτη παρατήρηση, είναι ότι καταφανώς η αρχή της ισότητας παραβιάζεται», είπε, προχωρώντας όμως και στις πολιτικές διαστάσεις του θέματος. Σε αυτές, κατήγγειλε τη ΝΔ ότι μεθοδεύει τη στελέχωση του ΑΣΕΠ μόνο με μέλη, αντιπροέδρους και πρόεδρο της επιλογής της και όχι με μία αναλογική κατανομή αυτών από προτάσεις των κοινοβουλευτικών κομμάτων, ώστε να διασφαλίζεται η πολυφωνία και τελικά η ανεξαρτησία της αρχής. «Αντί να γράψετε λέξεις, βάλατε φωτογραφίες! Μαγκαζίνο τον κάνατε τον νόμο… Κάνετε συγκεκριμένη ρύθμιση φωτογραφική», είπε, κατηγορώντας τον υπουργό ότι καταργεί την έννοια της αυτοτέλειας της αρχής και της προσωπικής αυτοτέλειας των μελών της. «Ανοίγετε μία κερκόπορτα, εγκαινιάζοντας παράλληλα μία εξαιρετικά επικίνδυνη πρακτική», είπε, τονίζοντας με αυτή δείχνουν ότι ορίζουν εκείνοι τους αρεστούς τους και κάνοντας λόγο για ένα σαφές μήνυμα ότι αυτό μπορούν να το κάνουν παντού. «Θέλετε να καταστήσετε τις Ανεξάρτητες Αρχές, απολύτως Εξαρτημένες», είπε, με την ‘κερκόπορτα’ να ανοίγει στο ίδιο το ΑΣΕΠ, το τελευταίο ανάχωμα αξιοκρατίας και τη μοναδική εγγύηση δημοκρατίας στις προσλήψεις, όπως το χαρακτήρισε.
«Την ώρα που δίνετε την σκάλα και προσφέρετε την άνοδο σε κάποιον αρεστό σας, σε κάθε σκαλί που μαζί πατάτε, συνθλίβετε τη Δημοκρατία, την Ανεξαρτησία των Αρχών, την Ισονομία, την Ισότητα, τη Συνταγματικότητα», είπε μεταξύ πολλών άλλων, ζητώντας από τον υπουργό να πάρει πίσω την εν λόγω διάταξη.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.