ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ
Μπρουσκέτες με λεμονάτο πουρέ αρακά

Μία εξαιρετική συνταγή για μπρουσκέτες με λεμονάτο πουρέ αρακά.
Υλικά
- 1 σκελίδα σκόρδο, κομμένη στα 4
- ¼ φλ. φρέσκα φύλλα μαϊντανό
- 3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- Αλάτι
- 2 φλ. αποφλοιωμένα μπιζέλια, φρέσκα ή κατεψυγμένα
- 2 κ.σ. φρέσκο σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. φλούδα λεμονιού, ψιλοκομμένη
- 1 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
- ¼ κ.γ. πιπέρι για το σερβίρισμα
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 12 φέτες ψωμί, φρυγανισμένες
Εκτέλεση
Βάζουμε το σκόρδο, το μαϊντανό, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, μια πρέζα αλάτι και ½ φλ. νερό σε μια μικρή κατσαρόλα.
Προσθέτουμε τον αρακά και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να γίνει τρυφερός (περίπου 5 λεπτά για φρέσκο αρακά και περίπου 2 λεπτά για τον κατεψυγμένο).
Στραγγίζουμε, διατηρώντάς το υγρό.
Μεταφέρουμε το μείγμα του αρακά σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε για να γίνει πάστα.
Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το σχοινόπρασο, ½ κ.σ. φλούδα λεμονιού, 1 κ.σ. χυμό λεμονιού, ¼ κ.γ. πιπέρι, και 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
Ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει παχύρρευστο.
Πασπαλίζουμε τον πουρέ με αλάτι, μαύρο πιπέρι και χυμό λεμονιού.
Περιχύνουμε το ψωμί με λίγο ελαιόλαδο και βάζουμε από πάνω τον πουρέ αρακά, γαρνίρουμε με ξύσμα λεμονιού και πιπέρι και περιχύνουμε με λίγο ακόμα ελαιόλαδο.
Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr/

e-πιλογές

Έως τις 8 Δεκεμβρίου
Υπ. Εργασίας: Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ
Συνολικά 222.888.557 ευρώ θα καταβληθούν σε 404.692 δικαιούχους, από τις 4 έως τις 8 ...
Αναλυτικός οδηγός
Οι 22 αλλαγές στην φορολογία από την 1η Ιανουαρίου
Σημαντικές αλλαγές προβλέπονται στην φορολογία το 2024, σε μία σειρά από ζητήματα, ...