ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Το συγκαλύπτει η κυβέρνηση»

Γεννηματά: Σκάνδαλο εις βάρος του ελληνικού λαού η υπόθεση της AMK στην Τράπεζα Πειραιώς

Τη διαφωνία της στον τρόπο που αποφασίστηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς εξέφρασε με δήλωσή της η Φώφη Γεννηματά, κάνοντας λόγο για «σκάνδαλο» που η κυβέρνηση συγκαλύπτει.

 

Στη δήλωσή της η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής αναφέρει ότι «η Κυβέρνηση καλύπτει πλήρως -αν δεν συνεργεί- το σκάνδαλο που εξελίσσεται με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς».

Επισημαίνει μάλιστα πώς «με τις ευλογίες της εγκρίθηκε από την Γενική Συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας Πειραιώς, το σχέδιο της Διοίκησης για την αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της Τράπεζας» και τονίζει: «Η Κυβέρνηση με την απόφαση να περιορίσει το ποσοστό με το οποίο το TΧΣ θα συμμετάσχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, ουσιαστικά έδωσε την έγκριση της σε επιλογές που θα το ζημιώσουν άνω των 2 δισ. ευρώ.

Το δημόσιο δια του ΤΧΣ πρόσφατα κατέβαλε 2,4 δισ. ευρώ για να στηρίξει την Τράπεζα, και σήμερα οι μετοχές που κατέχει έχουν αξία μόνο 150 εκατ. ευρώ περίπου».

Σύμφωνα με την Φώφη Γεννηματά πρόκειται για ζημιά που βαραίνει τον φορολογούμενο πολίτη την ώρα που βλέπει το δημόσιο χρέος να έχει φτάσει στο 205% του ΑΕΠ.

Επίσης σημειώνει ότι ζημιά που θα υποστούν και οι μικρομέτοχοι της Τράπεζας, προστίθεται στις μεγάλες απώλειες που είχαν από την τυχοδιωκτική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ το 2015.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής κατηγορεί την κυβέρνηση πως με τις επιλογές της «δίνεται η δυνατότητα σε γνωστά κερδοσκοπικά funds, έναντι πινακίου φακής, να πάρουν τoν έλεγχο της Τράπεζαs και να διαχειριστούν ενεργητικό 60 δισ. ευρώ». Επιπλέον αποδίδει την στάση της κυβέρνησης σε δεσμεύσεις που έχει αναλάβει σε κερδοσκοπικά funds με το επιχείρημα δήθεν της προσέλκυσης ξένων ιδιωτικών επενδύσεων.

«Αυτό είναι σκάνδαλο εις βάρος του ελληνικού λαού», υπογραμμίζει η κ. Γεννηματά ενώ δηλώνει πώς πρέπει πια «να καταργηθεί το ΤΧΣ. Η δημιουργία του ήταν δέσμευση που ανέλαβε η χώρα την εποχή των μνημονίων. Η εμπειρία δείχνει ότι δεν προστατεύει το δημόσιο συμφέρον. Όπως επίσης και να καταργηθεί ο νόμος για τα Διοικητικά Συμβούλια των Τραπεζών. Ώστε να προστατευθούν τα συμφέροντα του ελληνικού λαού».

Η Φώφη Γεννηματά δεσμεύεται ότι το Κίνημα Αλλαγής θα αγωνιστεί για την προστασία των συμφερόντων του Δημοσίου και των δικαιωμάτων των εργαζομένων στην Τράπεζα.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Η αρχηγός του Κινήματος Αλλαγής ( ΚΙΝ.ΑΛ. ) κ. Φωτεινή Γεννηματά., θίγει κάπως ένα γνωστό από τα παλιά θέμα που έχει ταλαιπωρήσει τα οικονομικά της πατρίδας μας και πήρε το όνομα “ εποχή των παγωμένων πιστώσεων “ μετά το πέρας του ΒΠΠ στην Ελλάδα .
  Άσε τα 100 Πλοία τύπου Λυμπερτυ που εδώθησαν από το Αμερικανικό Κονγκρεσο στον Ελληνικό λαό να τα εκμεταλλευτεί σαν ναυτικός λαός που υπηρξε και βοήθησε στην έκβαση του πολέμου Εναντιον του ΝΑΖΙΣΤΙΚΟΥ Άξονα.
  Η Δεξια όμως κυβέρνησης του Τσαλδάρη τα μοίρασε ΤΖΑΜΠΑ σε ημέτερους της εφοπληστες .
  Ναι , εντελώς δωρεάν ! Hρθε βλέπετε μετά η εποχή του Ελληνικού Συναγερμού και της ΕΡΕ , του “ εθνάρχη “ μας.
  Που καιρός και διάθεση για ηθική στην πολιτική …..,
  Στη δική μας πρόσφατη εποχή , ο ερχομός του Γιώργου Παπανδρέου αντίθετα με το φιάσκο των Greekonomics και την πατραλιγο επίσημη πτώχευσή μας από τον ανηχψιό του “ Εθνάρχη “ άρχισε να κινείται προς εξυγίανση τα παλαιών τρόπων διακυβέρνησης .
  Ειχεσαν πρώτο αποτέλεσμα αυτή η στροφή, την γνωστή άρνηση του Παπανδρέου σε δάνεια που ζητούσαν οι τότε Ψηχαρηδες της εποχής και της γνωστής διαπλοκής .
  Αυτό όμως ήταν και η αφορμή. Να πέσει μια κυβέρνησης αυτόνομη Κυβέρνησης. Με πλειοψηφια 44% της προτίμησης του Ελληνικού Λαπού.
  Πρωταγωνιστές στην κίνηση αυτή ήσαν οι ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ -ΣΜΑΡΑΣ -ΚΟΥΒΕΛΗΣ από την μια, με προτροπή ΜΠΑΡΟΣΟ , ΣΑΡΚΟΖΙ και ΜΕΡΚΕΛ και νεροκουβαλητές τους τους ΤΣΙΠΡΑ – KAMMENO και τους υπόλοιπους γυρολογους που έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ , γιατί ο Παπανδρέου. Δεν τις χαρίστηκε και έκανε τους νόμους για την καταπολέμηση του Παυττου Χρηματις , της φοροδιαφυγής και της διαύγειας με την οποία δεν θα μπορούσαν πια να κρύψουν την τυχόν εμπλοκή τους στην διαπλοκή .
  Έτσι μας Θύμιο σε τούτη την εβδομάδα πάλι ο Γιώργος Παπανδρέου ότι η ανακεφαλαίωση των τραπεζών δεν γίνεται κ με κρατικά χρηματα χωρίς εγγυήσεις να ξαναγυρίσουν στον λαό τα χρηματα αυτά !

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.