ΚΟΣΜΟΣ

Τι αναφέρει λοιμωξιολόγος

Γερμανία: Πρόταση για παραχώρηση ελευθεριών σε όποιον εμβολιάζεται

Υπέρ της παραχώρησης μεγαλύτερης ελευθερίας σε όσους έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους για τον κορωνοϊό τάσσεται ο αρμόδιος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) και καθηγητής Επιδημιολογίας Καρλ Λάουτερμπαχ, στηρίζοντας σχετική εισήγηση του υπουργού Υγείας Γενς Σπαν.

«Στηρίζω την πρόταση, διότι έχει αποδειχθεί ότι οι εμβολιασμένοι σπανίως προσβάλλονται από τον ιό, ενώ πιθανότατα δεν είναι πλέον μεταδοτικοί και για τους άλλους», δηλώνει ο κ. Λάουτερμπαχ στο Δίκτυο RND, διευκρινίζοντας ότι όλα αυτά ισχύουν μετά την παρέλευση δύο εβδομάδων από τη χορήγηση της δεύτερης δόσης του εμβολίου.

Σε συνέντευξή του στην Bild am Sonntag που κυκλοφορεί σήμερα, ο υπουργός Υγείας εξηγεί ότι, σύμφωνα με μελέτη του Ινστιτούτου «Ρόμπερτ Κοχ», το άτομο που έχει ολοκληρώσει την διαδικασία ανοσοποίησης μεταδίδει τον ιό λιγότερο ακόμη και από κάποιον με αρνητικό τεστ αντιγόνου, γεγονός το οποίο, όπως είπε, μπορεί να οδηγήσει στην ανάκτηση κάποιων ελευθεριών, όπως στην απαλλαγή της υποχρέωσης υποβολής σε τεστ ή της παραμονής σε καραντίνα σε κάποιες περιπτώσεις. Η σχετική διαβούλευση με τις κυβερνήσεις των κρατιδίων αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα, με στόχο, όπως είπε ο κ. Σπαν, να έχουμε νέους κανονισμούς «τις επόμενες εβδομάδες.»

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.