Neo

Και νέος υποψήφιος (;) για την ηγεσία

Υπέρ της επιστροφής στο ΠΑΣΟΚ τάσσεται με συνέντευξή του στο ieidiseis.gr, ο πρώην υπουργός του κόμματος Χάρης Καστανίδης. Ο ίδιος, αφήνει …ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής.
«Ναι, θέλω την επιστροφή του ιστορικού ακρωνυμίου μας (ΠΑΣΟΚ) στον τίτλο της δημοκρατικής παράταξης, γιατί αυτό θα προσδώσει στο Κίνημα Αλλαγής το βάρος μιας μεγάλης πολιτικής κληρονομιάς και της πίστης σε μία ανάλογη συνέχεια. Ναι, θέλω την επιστροφή των πολιτικών σημάτων και των διακριτικών μιας σπουδαίας πολιτικής δύναμης που άλλαξε την χώρα, για να μας θυμίζουν την υποχρέωσή μας να την αλλάξουμε και πάλι και να μην μας επιτρέπουν να αρκούμαστε στα λίγα της σήμερον», λέει μεταξύ άλλων ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ.
Όσο για το αν θα είναι ο ίδιος υποψήφιος στις εσωκομματικές εκλογές του Κινήματος Αλλαγής για την ηγεσία : «Δεν θα σας απαντήσω με την φωνή του αποφασισμένου, μα με τον στίχο του Σαίξπηρ. Θα καταλάβετε ‘αν μπορείτε σεις να ιδείτε μες στου καιρού τον σπόρο’», απαντά. Και τα συμπεράσματα, δικά μας…

6 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Ζ 11:33 27/04/2021

    Ο Καστανίδης είναι ένας από τους πιο έντιμους και ικανούς πολιτικούς. Είναι ο υπουργός που τον έδιωξε ο Σημίτης και έβαλε στη θέση του τον λαδιάρη (με δικαστική απόφαση) Μαντέλη, επειδή ο Καστανίδης δεν δεχόταν μίζα από τη Siemens ή οποιονδήποτε άλλον. Γι αυτή του την πράξη ο Σημίτης δεν ζήτησε ποτέ συγγνώμη ούτε είχε κάποια συνέπεια! Αντίθετα έχει το θράσος να αρθρογραφεί και να προσπαθεί να μας πει τι πρέπει να κάνουμε. Μακάρι το ΠΑΣΟΚ να έχει αρχηγό τον Καστανίδη! Φώφη, Ανδρουλάκης και Λοβέρδος είναι οι αγαπημένοι της ΝΔ ειδικά οι 2 τελευταίοι, που θα κάνουν το ΠΑΣΟΚ υποκατάστημα της δεξιάς. Η μάχη στο ΠΑΣΟΚ δεν θα γίνει για την αρχηγία: θα γίνει για το αν το ΠΑΣΟΚ θα είναι αριστερό ή δεξιό (ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ). Δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Όσο γρηγορότερα το καταλάβουν τόσο μεγαλύτερη πιθανότητα υπάρχει για ανάκαμψη. Και για όσους λένε ότι αν το ΠΑΣΟΚ πάει με τον ΣΥΡΙΖΑ θα εξαφανιστεί, να θυμίσω ότι από το 36% που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015, το 33% ήταν πρώην ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ. Άρα θα μπορούσε πιο εύκολα να καταπιεί το ΠΑΣΟΚ τον ΣΥΡΙΖΑ, εκ των έσω. Όσο το ΠΑΣΟΚ παραμένει κεντρώο κόμμα του 6% δεν έχει καμία ελπίδα να επαναπατρίσει ψηφοφόρους. Ο ρόλος του ΠΑΣΟΚ είναι να είναι αντίπαλος της δεξιάς και μόνο έτσι μπορεί να μεγαλώσει και να ξαναγίνει κόμμα εξουσίας!

  2. 22:29 26/04/2021

    ΟΛΑ καλά. Μόνο με Γιώργο Παπανδρέου ΜΠΟΡΕΙ η Δημοκρατική(αριστερή) Παράταξη να Κυβερνήσει και ΠΑΛΙ την ΕΛΛΑΔΑ

  3. Ελένη 20:22 26/04/2021

    Κάθε πιθανός υποψήφιος καλοδεχούμενος στην ώρα του .

  4. Δαν 16:41 26/04/2021

    Χάρη, ήσουν καλός, ήσουν γλυκός κ’ είχες τίς χάρες όλες, άν καί εξακολουθείς νά
    «ομιλείς αρχαιοπρεπως», καί ώς Σίβυλλα.
    Τά περί διαγραμματου γιά » ακρονυμια» καί
    Σαιξπηρους, δέν οδηγούν πουθενά, στους
    κρίσιμους καιρους που διανύουμε καί οι οποίοι απαιτούν, ξάστερες θέσεις καί
    δυναμική παρουσία.
    Μέ τήν Επανακαμση σου, ή ιστορία σου καί ή διαδρομή σου θά απαιτούσαν, νά βγείς μπροστά, γιά ουσιαστικές συνεργασίες μέ τίς κεντροαριστερες
    δυνάμεις τής χώρας καί μακριά από
    καιροσκοπισμους καί
    άκρο κεντρώους ατραπους.
    Θά ήταν μεγάλο κρίμα γιά τό ήθος σου καί
    τήν υστεροφημία σου, να χαθείς σέ μονοπάτια που ποτέ δέν περπάτησες.

  5. Λίλιθ 15:06 26/04/2021

    Μόνο που ο Μητσοτάκης έκανε πάσα στην Φώφη

  6. Πολύ Λογική ,
    Δημοκρατική , Προοδευτική , Τιμια και Εφικτή η πολιτική θέσης του κ.Χάρη Καστανίδη .
    Αν και όταν διεκδικήσει την Αρχηγία του κόμματος του Κινήματος Αλλαγής θα δώσει σίγουρα
    την αναγκαία και απαιτούμενη αίγλη στον εξευγενισμένο πολιτικά ανταγωνισμό μεταξύ των φιλόδοξων
    Και αφοσιωμένων πολιτικών λειτουργών για τις αλλαγές που χρειάζεται η κοινωνία μας !

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.