ΕΛΛΑΔΑ

Κολοκυθάκια τηγανητά

Μία εξαιρετική συνταγή για κολοκυθάκια τηγανητά.

Υλικά

  • 3 μέτρια κολοκυθάκια
  • ½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κούπα νερό
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • ½ κούπα ελαιόλαδο για τηγάνισμα

Εκτέλεση

Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε ροδέλες και αφήνουμε στην άκρη.

Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι, προσθέτουμε νερό και ανακατεύουμε πάλι ώστε να μη σβολιάσει.

Βάζουμε το μείγμα με το αλεύρι σε ένα χαμηλό πιάτο για να μπορούμε να καλύπτουμε με αυτή την κρούστα τα κολοκυθάκια πριν τα βάλουμε στο τηγάνι.

Σε ένα βαθύ και πλατύ τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά. Περνάμε κάθε φέτα από τα κολοκυθάκια και από τις δύο πλευρές στο αλεύρι και βάζουμε στο ζεστό λάδι.

Τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν. Αφαιρούμε και τοποθετούμε σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί.

Σερβίρουμε ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr/

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.