07/04/2021@16:56
Πικάντικη ψητή φέτα με πιπεριά τσίλι και ρίγανη
Μία εξαιρετική συνταγή για πικάντικη ψητή φέτα με πιπεριά τσίλι και ρίγανη.
Υλικά
200 γρ. φέτα
1 πιπεριά τσίλι χωρίς κουκούτσια, ψιλοκομμένη
1 κ.γ. φρέσκια ρίγανη ή ½ κ.γ. ξερή
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 C.
Βάζουμε τη φέτα επάνω σε ένα αλουμινόχαρτο.
Απλώνουμε την πιπεριά και τη ρίγανη και πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο.
Διπλώνουμε το αλουμινόχαρτο σε ένα πακέτο, το βάζουμε σε ένα ταψί και ψήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να ζεσταθεί και να μαλακώσει.
Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr/
Σχετικά άρθρα
Μία εξαιρετική συνταγή για σαλάτα φέτα-καρπούζι. Υλικά 3/4 - 1 φλ. τσ. καρπούζι, παγωμένο σε κύβους 1/4 φλ.τσ. φέτα, θρυμματισμένη ή σε κύβους 1/4 κρεμμύδι σε λεπτές φέτες 1/4 κ.γ. ξίδι βαλσάμικο Εκτέλεση Βάζουμε το καρπούζι σε ένα μπολ και προσθέτουμε το περισσότερο
Πώς θα τα φτιάξετε; Υλικά για 4 άτοµα 4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο 2 φρέσκα κρεµµυδάκια, ψιλοκοµµένα 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκοµµένη 1 κιλό µύδια µε κέλυφος, καθαρισµένα ή 600 γρ. ψίχα 1 φλιτζ.
Μία εξαιρετική συνταγή από τον Γιώργο Δημητρακόπουλο, chef de cuisine στην εταιρία Jacques Lafargues Traiteur στη Λιόν. 40 ΛΕΠΤΑ • ΕΥΚΟΛΟ Υλικά (για 4 άτομα) 3
Δροσερό καρπούζι και πικάντικη φέτα! Αυτός ο ακαταμάχητος συνδυασμός γίνεται μια μοναδική θερινή σαλάτα με την προσθήκη του μυρωδάτου δυόσμου, της γλιστρίδας με τη χαρακτηριστική της γεύση και λίγα ντοματίνια! Υλικά 250γρ.
Οι πιπεριές Φλωρίνης γεμίζονται με θαλασσινά και γίνονται ένα νοστιμότατο και εντυπωσιακό σε εμφάνιση ορεκτικό. Υλικά Μερίδες: 4 8 πιπεριές Φλωρίνης 12 ml ε.π. ελαιόλαδο 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1 σκελίδα σκόρδο,
Τα αγαπημένα μας όσπρια σε μία πλούσια, γεμάτη κόκκινη σάλτσα μπαχαρικών, χωρίς καθόλου ντομάτα! Υλικά 400 γρ. μαύροι γίγαντες μουλιασμένοι αποβραδίς 120 γρ. κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
Φτιάχνουμε απολαυστικά πικάντικα κεφτεδάκια φούρνου με φέτα και πατάτες. Υλικά Μερίδες: 4 500 γρ. πατατούλες baby, κομμένες στα 4 2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο 200 γρ. φέτα, σε κομμάτια 200 γρ. ντοματίνια,