ΕΛΛΑΔΑ

Aπό νωρίς σήμερα το πρωί

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις φοιτητών στο ΑΠΘ

Σε διήμερο αποκλεισμό εισόδων και κτιρίων Σχολών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) προχώρησαν από νωρίς σήμερα το πρωί μέλη φοιτητικών παρατάξεων, στο πλαίσιο κινητοποιήσεων στα πανεπιστήμια της χώρας κατά της εφαρμογής του νόμου 4777/21 για τις Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων και το όριο φοίτησης.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν φοιτητές από το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) και το Σχήμα των ΕΑΑΚ, που εκπροσωπούνται στους συλλόγους των Τμημάτων Γεωπονίας, Νομικής, Πολιτικών Μηχανικών, Χωροταξίας και Ανάπτυξης, Δασολογίας, Πληροφορικής, Ιστορικού - Αρχαιολογικού, Γαλλικής Φιλολογίας, Φιλολογίας, Φιλοσοφίας - Παιδαγωγικής, Ιατρικής, ΤΕΦΑΑ, Αγγλικής Φιλολογίας και του ΣΟΦΕΘ. Συγκεντρώθηκαν, κρατώντας πανό με συνθήματα κατά του νομοσχεδίου, μπροστά από τις μπάρες ελέγχου της διέλευσης αυτοκινήτων στον κεντρικό δρόμο που διασχίζει το campus από την οδό Εγνατίας έως την Αγίου Δημητρίου, καθώς και μπροστά από τις κεντρικές εισόδους σχολών.

«Συνεχίζουμε με πλούσια δραστηριότητα μπροστά στις εξαγγελίες της κυβέρνησης για την τοποθέτηση αστυνομικών δυνάμεων στο ΑΠΘ. Ανοίγουμε το πανεπιστήμιο στον λαό, στα εργατικά σωματεία και τη νεολαία αποκλείοντάς το από τις δυνάμεις καταστολής και τα αντιδραστικά σχέδια της κυβέρνησης», αναφέρουν.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται η κατάληψη στο Κτίριο Διοίκησης, που ξεκίνησε χθες από μέλη άλλων φοιτητικών παρατάξεων από τους Συλλόγους τμημάτων των Σχολών Θετικών Επιστημών, Καλών Τεχνών, Πολιτικών Επιστημών, Πολυτεχνικής, που είχαν πραγματοποιήσει και την πολυήμερη κατάληψη τον περασμένο Φεβρουάριο και Μάρτιο. Οι φοιτητές καλούν αύριο σε πανεκπαιδευτική πορεία κατά του Νόμου 4777/21.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.