ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανακοίνωση του κόμματος

ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ: «Ας έρθει η κυρία Μενδώνη να απαντήσει για τα αίσχη στην Ακρόπολη ως υπουργός στη Βουλή και όχι ως ξεναγός»

Να προσέλθει στη Βουλή και να απαντήσει ως υπουργός για τη σύμβαση δωρεάς στην Ακρόπολη, καλεί την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Στη σχετική ανακοίνωσή του αναφέρει: «Αντί η κα Μενδώνη να προσπαθεί με επιστολές στον κ. Τσίπρα να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για τα αίσχη που έχει κάνει στην Ακρόπολη, περιμένουμε να έρθει στη Βουλή και να απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση που της κατέθεσε η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστόπουλου. Και κυρίως να απαντήσει στο ένα και απλό ερώτημα: Ισχύει ή όχι η Σύμβαση Δωρεάς που έφερε στη Βουλή με την υπογραφή τριών υπουργών, η οποία στο Άρθρο 9 με τίτλο «Αναφορά Δωρεάς» ορίζει ότι θα μπει ειδική μαρμάρινη επιγραφή με την αναφορά: «Ο ανελκυστήρας πλαγιάς και ο φωτισμός της Ακροπόλεως πραγματοποιήθηκαν με αποκλειστική χορηγία του Ιδρύματος Ωνάση επί υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη (Ιούνιος 2020)».

Και καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ: «Εάν ισχύει, είναι κοινή συκοφάντης και βέβηλη. Εάν δεν ισχύει, είναι προφανές πως μετά τη θύελλα αντιδράσεων, παραβιάζει τη σύμβαση που η ίδια υπέγραψε. Ας αποφασίσει τι από τα δύο ισχύει και ας έρθει να απαντήσει ως υπουργός στη Βουλή και όχι ως ξεναγός του Αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ακρόπολη».

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Η διατάραξης των σχέσεων μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της υπουργού πολιτισμού κ. Μενδώνης ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΟΝ ΟΤΙ ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΗΝ ΕΝΟΧΗ ή όχι του υπόπτου για παιδεραστίες πρώην Διευθυντού του Εθνικου μας θεάτρου και την μη παραίτηση της υπουργού όπως ήθελε ο Τσίπρας .
  Υποπτευομαι ότι έχει να κάνει κυρίως με την έναρξη ή μη των εργασιών στο πρώην Αεροδρόμιο των Αθηνών στοΕλληνικό και την διάπλαση της περιοχής εκεί ,
  Όταν αποφασίστηκε ότι η αίθουσα αναμονής των Αφηξεων της ΤΑΕ και της Ολυμπιακής δεν είναι αρχαιολογικός Χώρος και εεπετραπει η κατεδάφισης της …..
  Μετά εγώ σαν προοδευτικός άνθρωπος έχω τις προτιμήσεις μου και τον σεβασμό μου για υπουργούς πολι5ισμου της χώρας μας σαν τους αείμνηστους Μελινα Μερκουρη και Θανο Μικρούτσικο .
  Οι μετά από αυτούς δεν με σημάδεψαν , θα εξομολογηθώ .
  Τώρα βλέπω τον Τσίπρα να κάνει ολόκληρο θέμα μια επιγραφή λέει , κάποιου έργου εκεί στην Ακρόπολη .
  Το φιλότιμο λοιπόν του αρχηγού της Αξιωατικής Αντιπολίτευσης δρομολογήθηκε Μήπωςκατι τέτοιο υχόν του αποφέρει πολιτικά , συμφεροντολογικά και ΕΙ δυνατόν Ψηφοθηρικά Καλά αποτελέσματα .
  Όταν πριν μερικές ημέρες ο ρουβικωνας. Με τον γιο του του πρώην προέδρου της βουλής και νυν ιδεολογικού. Δασκάλου στον Σύριζα. Αναρτούσε το πανω στην Ακρόπολη υπέρ του καταδικασθέντος σε 11 ισόβιες Κουφοντίνα , που ήταν ο Αλέξης Τσίπρας , ο περιφανος Έλληνας να πει μια δυόλεξεις ;
  Μήπως μίλησε η δίκη του « διπλοθεσητρα» μάλιστα πρώην υπουργός πολιτισμού Λύδια Κονιόρδου ;

  https://www.naftemporiki.gr/story/1360700/pano-tou-roubikona-gia-ton-d-koufontina-stin-akropoli

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.