ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη συζήτηση για την πανδημία…

Τι θα πει σήμερα στη Βουλή η Φώφη Γεννηματά

Στο ‘γήπεδό της’ θα ‘παίξει’ σήμερα στη Βουλή, η Φώφη Γεννηματά, καθώς για τις έντεκα το πρωί προγραμματίζεται η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων για την πανδημία, την οποία έχει η ίδια ζητήσει προ διμήνου.
Στην ομιλία της η Φώφη Γεννηματά αναμένεται να τονίσει την ανάγκη ενός αποτελεσματικού εθνικού σχεδίου αντιμετώπισης της πανδημίας και των επιπτώσεών της στην οικονομία και την κοινωνία, και να ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση για την άρνησή της να το πράξει μέχρι σήμερα. Θα αναφερθεί αναλυτικά στις προτάσεις του κόμματός της που δεν υιοθετήθηκαν αν και κατατέθηκαν εγκαίρως, αλλά και σε εκείνες που ναι μεν υιοθετήθηκαν αλλά με μεγάλη καθυστέρηση, τόση που είχε κόστος στην αποτελεσματικότητά τους. Την ίδια ώρα, θα αναφερθεί στις ελλείψεις και τα προβλήματα με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά όσοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης με την πανδημία και δεν είναι άλλοι από τους εργαζομένους στο ΕΣΥ και θα ζητήσει εκ νέου την ‘αποζημίωσή’ τους κατά κάποιον τρόπο, με την ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά. Θα καταθέσει σειρά προτάσεων για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά και την διασφάλιση ότι θα μείνει όρθια η οικονομία και ζωντανή η κοινωνία, μετά το πέρας της κρίσης, ενώ θα ασκήσει κριτική για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει ακόμα και τώρα την κατάσταση η κυβέρνηση, μη εντάσσοντας στον σχεδιασμό της με επιτακτικό τρόπο σύσσωμο τον ιδιωτικό τομέα και δη τις πλέον εξοπλισμένες υποδομές αυτού.
Ενδεικτική του κλίματος που θα επικρατήσει είναι η χθεσινή αντιμετώπιση εκ μέρους του Κινήματος Αλλαγής, της κυβερνητικής ρύθμισης που κατοχυρώνει το ακατάσχετο και αφορολόγητο της αποζημίωσης του ιδιωτικού τομέα σε περίπτωση αναγκαστικής του δέσμευσης. «Η κυβέρνηση μετά από έναν χρόνο κυβερνητικής ολιγωρίας και αστοχίας στην αντιμετώπιση της πανδημίας, όχι μόνο επιμένει να κρατά τις ιδιωτικές κλινικές εκτός της μάχης με τον κορονοϊό, αλλά φροντίζει να τους κάνει και νέο δωράκι», σημείωναν χθες στην Χαριλάου Τρικούπη, πηγαίνοντας μάλιστα ένα βήμα παραπέρα. «Για ακόμη μια φορά, η κυβέρνηση της ΝΔ αποδεικνύει ότι η διακυβέρνηση της χώρας μέσω της ατομικής ευθύνης των πολιτών συνιστά για αυτήν μονόδρομο, καθώς ξαναζητά τη συνδρομή των πολιτών πετάγοντάς τους το μπαλάκι της εξέτασης για covid με τα self test και τα rapid test», έλεγαν, θυμίζοντας παράλληλα ότι «παρά τις υποσχέσεις του πρωθυπουργού για σχεδόν τριπλάσιο αριθμό εμβολίων μέχρι το τέλος Μαρτίου, τώρα έχει εμβολιαστεί με δύο δόσεις μόλις το 5,5% με συνέπεια τη δημιουργία ενός ακόμα επιπέδου απαισιοδοξίας και ανασφάλειας». Η συνέχεια σήμερα, επί της οθόνης…

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Εμείς της βάσης περιμένουμε από τη εκλεγμένη μας — για ένα χρονικό διάστημα , μέχρι της ανανέωσης ή, κατάργησης της εντολής μας αυτής — αρχηγό , να μιλήσει Ελληνικά , αλλά και σύμφωνα με τα παγκόσμια δεδομένα.
    Όχι συμφεροντολογικά για μερικους ειδικούς ρουσφετολογικούς σκοπούς. Της έχουμε δώσει το μυνημα που είναι
    “ Μροστα και Ψηλά … όχι Δεξιά ή. Αριστερά , μόνο προοδευτικά “ .

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.