ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μήνυμα και στο εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής

«Τυχοδιωκτισμός» οι πρόωρες κάλπες εν μέσω πανδημίας

Σαφές μήνυμα εκτός, αλλά και εντός του κόμματός της, έστειλε χθες η Φώφη Γεννηματά, χαρακτηρίζοντας ούτε λίγο ούτε πολύ ως ‘τυχοδιωκτική’ κάθε συζήτηση για εκλογές εν μέσω πανδημίας.

«Με αυτά τα προβλήματα και με το ΕΣΥ στο κόκκινο (…) μπορούμε να μιλάμε για πρόωρες εκλογές; Αυτό ακούγεται τυχοδιωκτισμός», είπε μιλώντας στην ΕΡΤ 1 και προσθέτοντας πως θα πρέπει η χώρα να φτάσει σε σταθερό σημείο και να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα. Την ίδια ώρα πάντως, παραδέχθηκε ότι υπάρχει φθορά της κυβέρνησης, προβλέποντας μάλιστα ότι η κατακραυγή θα αυξάνεται γιατί ο κόσμος κουράστηκε, ενώ διαβεβαίωσε πως το Κίνημα Αλλαγής είναι έτοιμο για κάθε εξέλιξη. Ήδη, άλλωστε, εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση, ‘οργώνοντας’ την χώρα με αφορμή τις προτάσεις του για την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, αλλά και φροντίζοντας για την καλύτερη επικοινωνία των προτάσεών του ευρύτερα. Την ίδια ώρα, ανάλογη δουλειά γίνεται στο οργανωτικό κομμάτι του κόμματος, κάτι που δεν μπορεί να μείνει πίσω, εφόσον υπάρχει έστω και η παραμικρή πιθανότητα εθνικών εκλογών.

Το μήνυμα όμως, δεν αφορούσε μόνο στην κυβέρνηση και δη τον Κυριάκο Μητσοτάκη που θα μπορούσε, εφόσον το επιθυμεί, να αιφνιδιάσει τους αντιπάλους του οδηγώντας την χώρα σε πρόωρες εκλογές. Το μήνυμα απευθυνόταν και στους εσωκομματικούς της αντιπάλους, και δη εκείνους που ζητούν επίσπευση των διαδικασιών, στην πορεία προς την εκλογική αναμέτρηση για την ανάδειξη ηγεσίας.

Στην Χαριλάου Τρικούπη εκτιμούν ότι η συγκυρία όχι απλώς δεν ενδείκνυται, αλλά δεν επιτρέπει καν τέτοιου είδους συζητήσεις. Αντίθετα, θεωρούν ότι αυτή η συζήτηση θα μπορούσε να ανοίξει σε κάποιους μήνες από σήμερα, όταν μεγάλο ποσοστό πολιτών θα έχει εμβολιαστεί και τα κρούσματα του κορωνοϊού δεν θα απειλούν πια σε καμία περίπτωση το ΕΣΥ. Η ίδια η Φώφη Γεννηματά εξάλλου, έχει πολλάκις ξεκαθαρίσει ότι οι διαδικασίες θα γίνουν σύμφωνα με όσα ορίζει το καταστατικό του κόμματος, πράγμα που σημαίνει πως δεν πρόκειται η εκλογική αναμέτρηση να έρθει νωρίτερα από τον προσεχή Νοέμβριο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.