ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πού εστιάζουν στο Κίνημα Αλλαγής

Το Ταμείο Ανάκαμψης στο επίκεντρο

Με το βλέμμα στραμμένο στη συζήτηση που θα γίνει στη Βουλή για την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης κινείται πλέον το Κίνημα Αλλαγής, που είναι ‘έτοιμο από καιρό’ για να αντιμετωπίσει επί του θέματος τους πολιτικούς του αντιπάλους.
Ειδικότερα, στην εν λόγω συζήτηση στη Βουλή, η Φώφη Γεννηματά αναμένεται να επιτεθεί στην κυβέρνηση, καταλογίζοντάς της αντιμετώπιση του θέματος ως να πρόκειται για αποκλειστικά δικό της ζήτημα χειρισμού, την ώρα που και χρονικά ακόμα, υπερβαίνει κατά πολύ το χρονικό όριο της θητείας της. Εν συνεχεία, θα καταθέσει ολοκληρωμένο πρόγραμμα, στη βάση των προτάσεων που έχει από καιρό καταθέσει το Κίνημα Αλλαγής και έχουν στο μεταξύ εμπλουτιστεί, τασσόμενη πάντως σε κάθε περίπτωση στο πλευρό των πλέον αδικημένων από την κρίση. Πράγμα που θα αναδείξει εμμέσως και τις ιδεολογικές διαφορές μεταξύ Κινήματος Αλλαγής και ΝΔ.
Στην ομιλία της, η Φώφη Γεννηματά αναμένεται να αναφερθεί ειδικότερα και σε σειρά προτάσεων φορέων που ανήκουν σε όλο το πολιτικό φάσμα, πλην όμως της εμπιστεύθηκαν τις προτάσεις τους κατά τη διάρκεια συζητήσεων που είχε μαζί τους στις περιφερειακές ‘διαδικτυακές περιοδείες’ της, αφού δεν υπάρχει κανείς άλλος, και σίγουρα όχι η κυβέρνηση, να τους δώσει το βήμα να το κάνουν. Κατά τα λοιπά, εκτιμάται ότι θα εστιάσει στην ενίσχυση των μικρομεσαίων νοικοκυριών και επιχειρήσεων, που ‘χτυπήθηκαν’ περισσότερο’ από την κρίση, και θα πρέπει τώρα να σταθούν ξανά στα πόδια τους, κάτι που για να γίνει απαιτείται η διάθεση των πόρων που θα έρθουν στην χώρα από την ΕΕ.
Υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο προς αυτή την κατεύθυνση, αντίθετα ότι το 2.0 στον τίτλο του προγράμματός της για την χώρα, προαναγγέλλει ότι οδηγούμαστε και επισήμως στην Ελλάδα των δύο ταχυτήτων, στο Κίνημα Αλλαγής εστιάζουν στην μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, που αποτέλεσε για δεκαετίες τη ‘ραχοκοκαλιά’ της οικονομίας, αλλά και της παράταξης, ελπίζοντας μεταξύ άλλων και στην επανασύνδεσή τους εκλογικά. Παράλληλα, επιμένουν στην ανάγκη αντιμετώπισης των ανισοτήτων που διευρύνθηκαν και των αδικιών που σημειώθηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης, στις απαιτούμενες δομές και υποδομές στην χώρα, στο νέο παραγωγικό μοντέλο, στην ‘πράσινη ανάπτυξη’, στη λεγόμενη ‘ψηφιακή οικονομία’ κ.ο.κ. Βέβαιο, τέλος, θεωρείται, μετά και από τις τελευταίες εξελίξεις, ότι στην ομιλία θα προστεθούν αποσπάσματα υπέρ της διατήρησης των εργασιακών δικαιωμάτων που αποκτήθηκαν με αγώνες όλες τις προηγούμενες δεκαετίες, αλλά και κριτική για το ‘αλαλούμ’ στις δηλώσεις περί ανοίγματος της αγοράς μετά από πολύμηνο lockdown.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.