ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ανοιχτές διαδικασίες» ζήτησαν Παπανδρέου, Ανδρουλάκης, Λοβέρδος

Τον Σεπτέμβριο η ΚΠΕ του ΚινΑλ και ο ‘οδικός χάρτης’ για την εκλογή ηγεσίας

Ραντεβού για τον Σεπτέμβριο επιχείρησε να δώσει στις εσωκομματικές …έριδες, η Φώφη Γεννηματά, αφού τώρα, μόνο κακό προκαλούν στο Κίνημα Αλλαγής.

Ειδικότερα, με την ομιλία της στη συνεδρίαση της ΚΟ την Παρασκευή, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής προσδιόρισε χρονικά την πραγματοποίηση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος τον Σεπτέμβριο, προκειμένου αυτή να εξειδικεύσει τον ‘οδικό χάρτη’ για την εκλογική αναμέτρηση για την ανάδειξη ηγεσίας. Κάτι, που ικανοποίησε μερικώς όσους επιθυμούν οι εσωκομματικές κάλπες να στηθούν μέσα στο2021, με πιθανότερη ημερομηνία τα μέσα ή το τέλος Νοεμβρίου, ήτοι ακριβώς στη λήξη της θητείας της Φώφης Γεννηματά, όχι όμως και όσους επιθυμούν επίσπευση των διαδικασιών. «Μέχρι τότε δεν πρέπει να ξοδέψουμε κρίσιμο και χρήσιμο χρόνο και πολιτική ενέργεια σε προσωπικούς διαγκωνισμούς και πασαρέλα προαναγγελίας υποψηφιοτήτων», προειδοποίησε. «Είναι θεμιτές οι προσωπικές φιλοδοξίες αλλά όποιος θέτει σε δεύτερη μοίρα την προοπτική της παράταξης και συναρτά τις εξελίξεις μονάχα με τον εαυτό του, δεν προσφέρει υπηρεσίες», συνέχισε, αφήνοντας εμμέσως αιχμές κατά του Ανδρέα Λοβέρδου και τονίζοντας παράλληλα ότι «κάνουν λάθος αν νομίζουν ότι κερδίζουν χώρο με το κλίμα εσωστρέφειας που τροφοδοτούν». Αντίθετα, υποστήριξε ότι εκτίθενται στα μάτια και των στελεχών και της βάσης αφού «τέτοιες επιλογές αντικειμενικά εξυπηρετούν τα σχέδια των πολιτικών μας αντιπάλων», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Για το μεσοδιάστημα, η πρόεδρος του κόμματος ζήτησε από όλους να ‘κωπηλατούν προς την ίδια κατεύθυνση’, προχωρώντας με βάση τη δική τους αυτόνομη στρατηγική με στόχο την προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας με όρους πρωταγωνιστή. Η Φώφη Γεννηματά έδωσε το στίγμα της στάσης που θα κρατήσει το κόμμα της το επόμενο διάστημα, τασσόμενη δυναμικά απέναντι στον ιδεολογικό και πολιτικό τους αντίπαλο, τη ΝΔ, αλλά και τον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ, και πάντως στην ‘τεχνητή πόλωση’ που οι δύο τους έχουν επιλέξει. Περιγράφοντας ως στόχο όχι μόνο την σημερινή αντιπολίτευση, αλλά την αυριανή διακυβέρνηση, μάλιστα, θέλησε να στείλει άλλο ένα σαφές μήνυμα προς το εξωτερικό, αλλά και το εσωτερικό κυρίως του κόμματός της. «Συμπλήρωμα σε κυβερνητικά σχήματα δεν πρόκειται να γίνουμε. Συλλογικά, με ομόφωνες αποφάσεις το έχουμε ξεκαθαρίσει και το επιβεβαιώσαμε και με την πρόσφατη ομόφωνη απόφαση μας στο Π.Σ. Η προοπτική αυτή έχει κλείσει και σε ό,τι με αφορά, εγγυώμαι ότι δεν θα ξανανοίξει», είπε, θυμίζοντας πως δεν πρόκειται μόνο για κομματική απόφαση, αλλά και για αίτημα της κοινωνικής βάσης της παράταξης.

Ενδιαφέρον έχουν όσα ακούστηκαν για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί στην εκλογική αναμέτρηση για την ανάδειξη ηγεσίας, στον απόηχο όσων είχε πει ο Γραμματέας της ΚΟ Βασίλης Κεγκέρογλου σε συνέντευξή του, αφήνοντας τότε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην είναι ανοιχτά τα μητρώα. Την ανάγκη ανοιχτής διαδικασίας τόνισαν σχεδόν όλα τα κορυφαία στελέχη του κόμματος, από τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Νίκο Ανδρουλάκη, ως τον Ανδρέα Λοβέρδο και άλλους βουλευτές, ενώ να τους καθησυχάσει επιχείρησε με τη δευτερομιλία της η Φώφη Γεννηματά, παραπέμποντας στο καταστατικό και αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν πρόκειται να γίνει τίποτα παράτυπο, με την φράση «δεν χρειάζεται να ξανασυστηθούμε» και υπονοώντας ότι όλοι γνωρίζουν την πορεία της.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.