ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Από το βήμα της Βουλής

Β. Κεγκέρογλου: Η κυβέρνηση αρνήθηκε διάλογο με τους φορείς στη Βουλή, για το Ταμείο Ανάκαμψης

Δεν δέχθηκε η κυβέρνηση την πρόταση του Κινήματος Αλλαγής στις Επιτροπές της Βουλής που συζητούν το σχέδιο της κυβέρνησης για το Ταμείο Ανάκαμψης, να κληθούν προκειμένου να φέρουν άποψη και οι βασικοί κοινωνικοί και παραγωγικοί φορείς.

Σύμφωνα με τον γραμματέα της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ, Βασίλη Κεγκέρογλου, «με τη διαβούλευση που μπορεί να πραγματοποιηθεί με τους φορείς στη Βουλή μπορεί να καλυφθεί σε σημαντικό βαθμό το μεγάλο κενό της έλλειψης ουσιαστικής διαβούλευσης κατά τη διάρκεια των σχεδιασμών, πράγμα που καθιστά εκ των πραγμάτων προβληματικό και το τελικό αποτέλεσμα».

Επιπλέον, επέκρινε την κυβέρνηση για την άρνησή της, λέγοντας πως το επιχείρημα του κ. Σκυλακάκη ότι το «εθνικό» σχέδιο είναι ακόμη υπό διαπραγμάτευση και η Βουλή θα έχει την ευκαιρία να καλέσει τους φορείς μετά την έγκριση από την ΕΕ και την κατάθεση του ν/σ, σημαίνει πώς θα πρόκειται για «εκ των υστέρων» διάλογο. «Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει ερήμην των παραγωγικών φορέων και των πολιτών χωρίς να αφουγκραστεί τις ανάγκες τους και στο τέλος να καταθέσει ένα κυβερνητικό και όχι εθνικό σχέδιο ανάπτυξης για το μέλλον της χώρας, που θα έχει εκπονήσει στο στενό πλαίσιο του λεγόμενου επιτελικού κράτους», επεσήμανε ο κ. Κεγκέρογλου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.