ΕΛΛΑΔΑ

Οδηγίες για τους πιστούς που θα μεταβούν στους Ιερούς Ναούς

Ζωντανή αναμετάδοση των Ιερών Ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας μέσω Διαδικτύου από τον Δήμο Γλυφάδας

Το Πάσχα φέτος θα είναι καλύτερο από το περσινό, καθώς θα μπορέσουμε να πάμε στους Ιερούς Ναούς για τις Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και το Χριστός Ανέστη, με τα μέτρα πάντως να παραμένουν αυστηρά λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Και αυτή τη χρονιά, ωστόσο, πολλοί συμπολίτες μας δεν θα μεταβούν στις Εκκλησίες, λόγω των περιοριστικών μέτρων. Για να μπορέσουν όλοι να ζήσουν το κλίμα των Άγιων αυτών ημερών των Θείων Παθών και της Ανάστασης του Κυρίου μας, ο Δήμος Γλυφάδας φρόντισε να κάνει και αυτή τη χρονιά ζωντανή αναμετάδοση, μέσω Διαδικτύου, των Ιερών Ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας.

«Πάρα πολλοί συμπολίτες μας δεν θα πάνε και φέτος στους Ιερούς Ναούς για τη Μεγάλη Εβδομάδα, εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Η πιο κατανυκτική εβδομάδα της Ορθοδοξίας μας θα έρθει όμως στα σπίτια μας», τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου. Και προσθέτει: «Ο Δήμος Γλυφάδας θα μεταδίδει ζωντανά, κάθε μέρα, όλες τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας από τους Ιερούς Ναούς της πόλης μας. Συντονιστείτε στο www.glyfada.gr/index.php/home/page/pasxa2021 και στο Facebook page του Δήμου Γλυφάδας, από την Κυριακή των Βαΐων και την Ακολουθία του Νυμφίου μέχρι το Μεγάλο Σάββατο και την Ακολουθία της Ανάστασης και τη Θεία Λειτουργία.

Για τη διαδικασία της αναμετάδοσης θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφάλειας για την προστασία της δημόσιας υγείας. Κανένας τεχνικός ή εργαζόμενος του Δήμου μας δεν θα παρευρίσκεται εντός του κάθε Ιερού Ναού, αφού θα χρησιμοποιηθεί ειδικός εξοπλισμός με ρομποτικές κάμερες.

Ευχαριστούμε την Ιερά Μητρόπολη Γλυφάδας, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.κ. Αντώνιο και τους Ιερείς μας για την αγαστή συνεργασία. Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση».

Οδηγίες για τους πιστούς που θα μεταβούν στους Ιερούς Ναούς

Όσοι από τους πιστούς θελήσουν να μεταβούν στους Ιερούς Ναούς, θα πρέπει να γνωρίζουν τα ακόλουθα σε σχέση με τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού:

- Σχετικά με τον αριθμό ατόμων στους Iερούς Nαούς κατά τη διάρκεια των Ιερών Ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, θα συνεχίσει να ισχύει η μέχρι σήμερα αναλογία του ενός ατόμου ανά 25m2 με τα υγειονομικά μέτρα, που ήδη ισχύουν (επαρκής αερισμός των χώρων, τήρηση αποστάσεων και κανόνων υγιεινής, αντισηψία χεριών, υποχρεωτική χρήση μάσκας). Επίσης, στους εξωτερικούς χώρους των ναών τήρηση απόστασης 10m2 μεταξύ των πιστών, τήρηση των κανόνων υγιεινής και υποχρεωτική χρήση μάσκας.

- Κατά τις Ιερές Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, χρήση διπλής μάσκας για τους πιστούς τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους.

- Σχετικά με την εφαρμογή testing κατά τις Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, εφαρμογή υποχρεωτικού τεστ σε ιερείς, νεωκόρους, ιεροψάλτες και στο λοιπό προσωπικό, που θα βρίσκεται εντός του ναού.

- Σχετικά με τις Ακολουθίες της Μεγάλης Παρασκευής α) η περιφορά του Επιταφίου μόνο στον προαύλιο χώρο των ναών, χωρίς να ακολουθεί πομπή πιστών, β) το προσκύνημα του Επιταφίου εκτός του ναού, και γ) τήρηση αποστάσεων, υποχρεωτική χρήση μάσκας και γενικότερα ένταση στην εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων και επιτήρηση αυτών προς αποφυγή του συγχρωτισμού.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.