ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εργατική Πρωτομαγιά

Αλ. Τσίπρας: Κορυφαία μάχη υπεράσπισης του δικαιώματος των εργαζομένων στη ζωή και στην αξιοπρέπεια

«Η απάντηση σήμερα των εργαζόμενων με τη μαζική τους συμμετοχή στην απεργία είναι ένα μήνυμα: αυτή θα είναι μία κορυφαία μάχη υπεράσπισης του δικαιώματος των εργαζομένων και της λαϊκής πλειοψηφίας στη ζωή και στην αξιοπρέπεια. Και αυτή τη μάχη θα τη δώσουμε μέχρι το τέλος», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, που βρέθηκε σήμερα στην απεργιακή συγκέντρωση για την εργατική Πρωτομαγιά.

«Ενώ σε όλο τον κόσμο η πανδημία οδηγεί τις κυβερνήσεις να συνειδητοποιήσουν ότι οι ανάγκες του ανθρώπου, η ανθρώπινη ζωή, είναι πάνω από τα κέρδη, στην Ελλάδα η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη κινείται στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση και επιχειρεί να αξιοποιήσει την πανδημία ως ευκαιρία για να επιβάλει ό, τι πιο αντιλαϊκό, ό, τι πιο αντιδραστικό έχει φέρει ποτέ ελληνική κυβέρνηση απέναντι στον κόσμο της εργασίας, την κατάργηση του 8ωρου. Μας γυρνάει σε πολύ παλιές εποχές», σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Πρόσθεσε ότι το οκτάωρο καθιερώθηκε με αγώνες από το 1886, τους μεγάλους εργατικούς αγώνες του Σικάγο στις ΗΠΑ, όπου καθιερώθηκε ο εορτασμός της εργατικής Πρωτομαγιάς. Και κατέληξε ο κ. Τσίπρας: «Καλύτερα να το ξανασκεφτούν».

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Όλοι οι κοιλαράδες συνδικαλιστές του Δημοσίου που τους έχουμε χρυσοπληρώσει, στην πρώτη γραμμή του αγώνα με τον γιό του συνεργάτη της χούντας τον Αλέξη Τσίπρα.Μιλάμε για την απόλυτη ξεφτίλα.

  2. Αναφέρεται η Εργατική Πρωτομαγιά στο δικαίωμα εφοπλιστών να εξαγοράζουν υψηλά ιστάμενους πολιτικούς ,
    ειδικα όσους προσποιούνται τους αριστερούς;
    Να τους στέλνουν μάλιστα με τα κότερα τους , σε κρουαζιέρες , ενώ καίγεται η Αττική από πυρκαγιές και απρόθυμους ή ανίδεους δημόσιους λειτουργούς να πάρουν θέση για να μην έχουμε ανθρώπινα θύματα;
    Θα μου πείτε τι έκαναν οι εκλεγμένοι μας άρχοντες στο ματαξύ ;
    Τιποτε ! τα κο κουκούλωναν !

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.