ΕΛΛΑΔΑ

Ανοίγει η πλατφόρμα για ηλικίες 35-39 και για τα 4 διαθέσιμα εμβόλια κατά της Covid-19

Ανοίγει σήμερα Τετάρτη 26/05 η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 35-39, έτσι ώστε οι πολίτες να μπορούν να κλείσουν ραντεβού και στα 4 διαθέσιμα εμβόλια κατά της Covid-19 - Pfizer, Moderna, AstraZeneca και Johnson & Johnson, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους

Επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία»

Η δυναμικότητα και ο αριθμός των εμβολιασμών θα αυξάνεται σταδιακά. Μέχρι τη Δευτέρα 24/05 ο μέσος όρος εμβολιαστικής κάλυψης με μία δόση στα νησιά ήταν 30%, ενώ το ποσοστό των ολοκληρωμένων εμβολιασμών ανέβηκε στο 20%, είπε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Μίλησε για βελτίωση της εμβολιαστικής κάλυψης στα νησιά, αναφέροντας ως χαρακτηριστικά παραδείγματα την εμβολιαστική κάλυψη της Σαντορίνης σε ολοκληρωμένους εμβολιασμούς από το 11% στο 25% και η Σύρος από το 12% στο 23%. Για την εβδομάδα που διανύουμε στα 19 νησιά η συντριπτική πλειοψηφία των ραντεβού ξεπερνάει το 90%. Ο κ. Θεμστοκλέους αναφέρθηκε όμως και σε πέντε νησιά στα οποία. η πληρότητα των ραντεβού είναι κάτω από 35% και είναι η Κάλυμνος, η Ζάκυνθος, η Σάμος, η Λήμνος και η Κεφαλλονιά.

Διευκρινίσεις για όσους έχουν νοσήσει

Αναφερόμενος στους πολίτες που έχουν νοσήσει και μπορούν, πλέον, να εμβολιαστούν με μία δόση μετά από 6 μήνες έως 12 μήνες είπε ότι αν ο πολίτης έχει νοσήσει πριν από τον πρώτο του εμβολιασμό τότε θα δικαιούται εμβολιασμό μετά από 6 μήνες από την ημέρα που διαγνώστηκε ως θετικός και έχει καταχωρηθεί στο Μητρώο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.