ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποια η στρατηγική του Κινήματος Αλλαγής στο εξής

Επενδύουν στην εξωστρέφεια

Με μεγαλύτερη όρεξη, επέστρεψαν από τις ολιγοήμερες διακοπές του Πάσχα, στην Χαριλάου Τρικούπη, με την πρώτη τους σύσκεψη την περασμένη Πέμπτη να είναι ενδεικτική. Σε αυτήν αποφάσισαν να επενδύσουν ακόμα περισσότερο στην εξωστρέφεια, παραμένοντας προσηλωμένοι στον στόχο της επιστροφής του κόμματος μεταξύ των πρωταγωνιστών της πολιτικής ζωής και τελικά της προοδευτικής διακυβέρνησης του τόπου στην πράξη.
Στη γενική στρατηγική του κόμματος, κομβικό ρόλο έχει το πρόγραμμά του για το Ταμείο Ανάκαμψης και τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να έχει η απορρόφηση των πόρων του τελευταίου. Δεν είναι τυχαίο ότι το Ταμείο Ανάκαμψης αποτελεί το βασικό σημείο συζήτησης στις ‘ψηφιακές περιοδείες’ της Φώφης Γεννηματά και στελεχών του κόμματος ανά την Ελλάδα, επόμενος σταθμός στις οποίες είναι από σήμερα και ως την Τετάρτη, το Βόρειο Αιγαίο. Από κοντά και τα ευρύτερα θέματα Οικονομίας, από την ανάγκη για εντόπια παραγωγή και νέο παραγωγικό μοντέλο, ως την ‘πράσινη ανάπτυξη’ και το ψηφιακό κράτος. Ιδιαίτερη σημασία στην ρητορική της Χαριλάου Τρικούπη θα έχει το αμέσως επόμενο διάστημα και ο ρόλος του κράτους στην κοινωνική πολιτική, δεδομένων των συνεπειών που έχει ήδη προκαλέσει και θα προκαλέσει μέχρι το πέρας της η πανδημία. Δεν θα είναι λίγες οι φορές που στελέχη του Κινήματος Αλλαγής θα παραλληλίσουν τις δικές τους προτάσεις με εκείνες που φέρεται αποφασισμένος να εφαρμόσει στις ΗΠΑ ο νέος Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, αναδεικνύοντας τον προοδευτικό χαρακτήρα του δικού του προγράμματος, ενώ ούτως ή άλλως στη ρητορική τους δεσπόζει πια η ανάγκη προοδευτικής διακυβέρνησης με τους ίδιους ως πρωταγωνιστές, δεδομένου ότι θεωρούν πως ουδείς άλλος είναι σε θέση να υπηρετήσει μία τέτοια πολιτική.
Ψηλά στην ατζέντα τους, παραμένουν πάντα τα θέματα απασχόλησης και αξιοπρέπειας των εργαζομένων, καθώς επίσης τα πάσης φύσεως εργασιακά δικαιώματα, που φαίνεται κατά πολλούς στο Κίνημα Αλλαγής, ότι έχουν μπει στο ‘στόχαστρο’ της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Στην πραγματικότητα, στην Χαριλάου Τρικούπη εκτιμούν πως στον σχεδιασμό της κυβέρνησης είναι για την έξοδο από την κρίση να δουλέψουν «λιγότεροι εργαζόμενοι, περισσότερες ώρες, με λιγότερα λεφτά», παραδίδοντας στην πραγματικότητα τον εκάστοτε εργαζόμενο στον εργοδότη του προκειμένου εκείνος να αποφασίσει για όλα, κάτι που δεν προτίθενται να επιτρέψουν, στον βαθμό που μπορούν. Αντιστοίχως, στην ατζέντα του κόμματος παραμένει πάντα η ανάγκη στήριξης του ΕΣΥ, αλλά και όσα συμβαίνουν με τους υγειονομικούς, πολλοί εκ των οποίων εξακολουθούν να μην έχουν εμβολιαστεί, ενώ όλοι παραμένουν εκτός βαρέων και ανθυγιεινών, παρά το γεγονός ότι κατά γενική ομολογία το ΕΣΥ έχει ως τώρα ‘αντέξει’ στην πανδημία χάρη στη δική τους θυσία.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Πράγματι μια αναφορά , η καλύτεαρα η επανάληψη των ενεργιών και των πολιτικών πράξεων της περιόδου 2009-2011 θα προτείνει τον μπούσουλα που θα πρέπει να έχουν Κυβέρνησης και Αξιωματική Αντιπολίτευσης για να προχωρησουμε μπροστα !
  Θα ρωτήσετε τι μπορεί να καταφέρει το τρίτο κομμμα όταν τα δυο πρώτα ασχολούνται αποκλειστικά με τον διχασμό της κοινωνίας μας !
  Μην παραβλέπετε όμως το ότι οι προτάσεις, οι δηλώσεις και οι συμβολισμοί που έριξε στην διεθνή συζήτηση η Σοσιαλιστική Διεθνής για το το θέμα της πατέντας των εμβολίων για τον COVID -19 και για το πως ένας ελάχιστος αριθμός ατόμων στον Πλανήτη μας κατασπαταλά ή εκμεταλλεύεται βάναυσα την ολότητα των πόρων του …..
  Αυτό δηλ , που δειχνει να ακούει τώρα και ο πρόεδρος των ΗΠΑ κ. Μπαιντεν που 3υχομαστε όλοι ψύχα και να εφαρμωσει .
  Παρακαλούμε να επαναφέρετε το χαμένο ήθος στην πολιτική .ο σημερινός διπολισμός εξαφάνισε ακόμη και το ελάχιστο που υπήρχε στην Ελληνική κοινωνία .

  https://papandreou.gr/ομιλία-γιώργου-παπανδρέου-στο-ted-global/

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.