ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Γ. Τσίπρας: Απαραίτητο για τη χώρα ένα Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας με διακομματική συναίνεση

Για ανάγκη χάραξης μια εθνικής στρατηγικής πολιτικής με ευρύτατη πολιτική συναίνεση, έκανε λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσίπρας, μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσίπρας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών, είναι αναγκαίο να υπερασπιστούμε ενεργά ως Ελλάδα την εθνική μας κυριαρχία. Τα όσα συνέβησαν με το Oruc Reis προτάσσουν ξεκάθαρα την ανάγκη για τη χάραξη μιας εθνικής στρατηγικής πολιτικής πέραν των κομματικών διαφορών, ανέφερε και σημείωσε πώς είναι βασικό στοιχείο η Ελλάδα να έχει ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές όσον αφορά τις σχέσεις με την Τουρκία.

Σημείωσε, όπως επισημαίνεται, πως υπάρχει ένα «αλαλούμ» απόψεων αναφορικά με τις κόκκινες γραμμές της Ελλάδας τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην κυβερνητική παράταξη. Προσέθεσε πως έχουν καταγραφεί τρεις διαφορετικές απόψεις για την κόκκινη γραμμή της Ελλάδας. Η πρώτη άποψη κάνει λόγο για κόκκινη γραμμή για έρευνα στην ελληνική ΑΟΖ. Η δεύτερη για γεώτρηση στην ελληνική ΑΟΖ και η τρίτη δείχνει διάσταση απόψεων αναφορικά με το αν υπάρχει κόκκινη γραμμή στα 6 ή στα 12 ναυτικά μίλια.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως ζούμε σε μια περίοδο τεκτονικών, γεωπολιτικών και οικονομικών αλλαγών και για αυτούς τους λόγους χρειάζεται μια ενεργητική πολιτική από τη χώρα σε διεθνές επίπεδο χτίζοντας συμμαχίες. Ωστόσο, όπως είπε χαρακτηριστικά, «δε μπορεί να χτίζεται αυτή η προσπάθεια με προχειρότητα, όπως έγινε με την περίπτωση της Λιβύης».

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως η Ελλάδα είναι μια χώρα που σέβεται το Διεθνές Δίκαιο, ωστόσο πρέπει να διεκδικεί αυτό που της ανήκει.
Χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι με τη νέα κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών υπάρχει αλλαγή στάσης απέναντι στην Άγκυρα.
Κλείνοντας, σύμφωνα πάντα με την ίδια ανακοίνωση, ο κ. Τσίπρας τόνισε πως δεν υπάρχει άλλη χώρα που να έρχεται αντιμέτωπη με τις απειλές που δέχεται η Ελλάδα και να μην έχει ένα Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας με διακομματική συναίνεση.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Στο οικονομικό φόρουμ των Δελφών και ο κ. ΓΙωργος Τσίπρας!
  Χαρείτε κόσμε !
  Που με αυτά που ξεστόμισε ο Τσίπρας ξάδελφος ,προσπάθησε να μετατρέψει το Φόρουμ αυτό και να το κάνει όχι των Δελφων αλλά των ξαδέλφων !
  Χρειάζεται συναίνεσης για τα Εθνικά θέματα από όλα τα πολιτικά κόμματα , μας λέει ….
  Πλην όμως , που ήταν τότε αυτός όταν για το μείζον θέμα των προβλημάτων με τα Σκόπια και των συμφωνιών που έγιναν,
  ποτέ δεν συγκλήθηκε συνάντησης με τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις της χώρας να πουν τουλάχιστον την γνώμη τους .
  Ο ΣΥΡΙΖΑ -Γυρολογικές Δυνάμεις , χειρίζεται την λέξη “συναίνεσης “ κατά βούληση και περίσταση να επωφεληθεί βάναυσα,
  αφού ακόμη και στο ζήτημα του εμβολιασμού κατά του Covid-19 οι Τσιπραια λογική συμμαχεί με την πανδημία , π4οκειμενου να ξανά μαζέψει όσους αποχωρήσαντες ψηφοφόρους δείχνουν οι εκάστοτε δημοσκόπήσεις .
  Την ΣυνΙνεση για το καλό της Κοινωνίας και του Λαού μας μόνον το Κίνημα Αλλαγής. Νιώθει , πράττονταν αναλόγως !

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.