ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι προτείνει το Κίνημα Αλλαγής…

Η κυβέρνηση εξαπατά τις επιχειρήσεις συνειδητά

Για συνειδητή εξαπάτηση των επιχειρήσεων εκ μέρους της κυβέρνησης, μιλούν στο Κίνημα Αλλαγής, με αφορμή τις νέες διατάξεις γύρω από την επιστρεπτέα προκαταβολή του 2020.

«Στις 11 Μαρτίου ο κ.Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι δεν θα επιστραφεί το 30-50% των τριών πρώτων φάσεων της επιστρεπτέας προκαταβολής του 2020. Η προχθεσινή απόφαση της κυβέρνησης αποδεικνύει ότι τελικά ήταν ‘άνθρακες ο θησαυρός’, αφού το 100% των χρημάτων θα επιστραφούν από τις επιχειρήσεις στο κράτος, σε 60 δόσεις από το 2022», σημειώνει σε δήλωσή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης, χαρακτηρίζοντας την εξαγγελθείσα μείωση ως ένα ‘πιστωτικό voucher’ για φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις που πρέπει να χρησιμοποιηθεί μέσα στο 2021. Για το όλο μέτρο, δε, υποστηρίζει ότι αφορά μόνο 25.000 από τις 150.000 επιχειρήσεις που έλαβαν χρήματα από τις τρεις πρώτες φάσεις επιστρεπτέας. Τονίζει, δε, ότι και το ‘πρόγραμμα κάλυψης παγίων δαπανών’ αφορά σε πιστωτικό voucher ασφαλιστικών και φορολογικών υποχρεώσεων, ενώ ψευδώς κατά τον ίδιο καλλιεργήθηκε η εντύπωση ότι μπορεί να καλύψει μέχρι και πληρωμή λογαριασμών ΔΕΚΟ.

«Η κυβέρνηση συνειδητά εξαπατά τις επιχειρήσεις, οι οποίες αναζητούν απεγνωσμένα ενίσχυση της ρευστότητας», σημειώνουν στην Χαριλάου Τρικούπη, καταλογίζοντας στην κυβέρνηση ότι :

-Εξαγγέλλει ‘μέτρα ρευστότητας για τις επιχειρήσεις’, τα οποία τελικά αφορούν σε συμψηφισμό οφειλών. «Άρα, το κράτος βγάζει χρήματα από τη μία τσέπη για να τα βάλει στην άλλη», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν

-Ανακοινώνει ‘μέτρα στήριξης δεκάδων δις ευρώ’ στα οποία περιλαμβάνει τα δάνεια που μοχλεύτηκαν από τις τράπεζες και τη μεταφορά των φορολογικών υποχρεώσεων που θα πληρωθούν στο μέλλον

-Έχει εδώ και 35 μέρες εξαγγείλει πρόγραμμα ρευστότητας για την ενίσχυση των επιχειρήσεων εστίασης για τη δύσκολη προσπάθεια επανεκκίνησης, με τις επιχειρήσεις να έχουν ήδη ανοίξει, όχι όμως και τη σχετική πλατφόρμα

-Δεν έχει εξαγγείλει καν πρόγραμμα ενίσχυσης των τουριστικών επιχειρήσεων, που ξεκινούν μία δύσκολη σεζόν στις 15 Μαΐου.

Τούτων δοθέντων και δεδομένης της δύσκολης φάσης επανεκκίνησης της οικονομίας στην οποία βρισκόμαστε, στην Χαριλάου Τρικούπη παρατηρούν ότι οι επιχειρήσεις χρειάζονται ουσιαστική στήριξη, όπως τα μέτρα που προτείνει το Κίνημα Αλλαγής. Για αυτό και τα επαναφέρουν, κάνοντας λόγο για :

-Πραγματική ενίσχυση της ρευστότητας

-Ρύθμιση οφειλών σε εφορία και ταμεία σε 120 δόσεις αι με 30% ‘κούρεμα’

-Μέγιστο αριθμό δόσεων για χρέη σε τράπεζες, με ‘πάγωμα’ πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας για τους αδύναμους και

-Επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών εργαζομένων για έξι μήνες.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.