ΚΟΣΜΟΣ

Αντιμετωπίζει τη θανατική ποινή στη χώρα του

Η Λευκορωσία προσγείωσε αναγκαστικά πτήση της Ryanair από Αθήνα για να συλλάβει δημοσιογράφο

Αεροσκάφος που πετούσε από Ελλάδα στη Λιθουανία αναγκάστηκε σε προσγείωση στο Μινσκ – Συνέλαβαν γνωστό δημοσιογράφο που στη χώρα του αντιμετωπίζει τη θανατική ποινή.

Σε θρίλερ εξελίχθηκε πτήση της Ryanair από την Αθήνα με προορισμό το Βίλνιους της Λιθουανίας, όταν η Λευκορωσία προχώρησε στην αναγκαστική προσγείωσή του.

Όπως μεταδίδεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η κίνηση είχε ως στόχο τη σύλληψη του διάσημου Λευκορώσου δημοσιογράφου Ρόμαν Προτάσεβιτς, ο οποίος στη χώρα του αντιμετωπίζει τη θανατική ποινή.

Ο δημοσιογράφος θεωρείται αντίπαλος της κυβέρνησης της χώρας. Είχε καλύψει ενεργά τα όσα έγιναν στις εκλογές του 2020, καθώς και τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

Η δράση του τον έθεσε στο στόχαστρο των αρχών. Ήδη, οι δυνάμεις ασφαλείας της Λευκορωσίας ξεκίνησαν ποινικές έρευνες εις βάρος του, ενώ η KGB τον έχει βάλει στον κατάλογο των τρομοκρατών.

Όπως αναφέρουν ξένα μέσα ενημέρωσης, η Λευκορωσία απογείωσε μαχητικό αεροσκάφος Mig-29 που καθοδήγησε το αεροσκάφος της RyanAir στο αεροδρόμιο του Μινσκ. Τα τοπικά μέσα ανέφεραν ότι αιτία της αναγκαστικής προσγείωση ήταν η σύγκρουση μεταξύ μέλους του πληρώματος και ενός επιβάτη, ενώ νωρίτερα αναφέρθηκαν στην ύπαρξη βόμβας μέσα στο αεροσκάφος.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.