ΚΟΣΜΟΣ

256 θάνατοι

Ιταλία-Covid-19: 5.948 νέα κρούσματα - Εξετάζεται η χορήγηση του εμβολίου της Astrazeneca και σε πολίτες κάτω των 60 ετών

Το τελευταίο σαρανταοκτάωρο στην Ιταλία τα περιστατικά κορονοϊού είναι 5.948 και 256 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Χθες τα κρούσματα ήταν 9.148, με 144 θανάτους. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 121.872 διαγνωστικά τεστ, το 4,9% από τα οποία προέκυψε θετικό. Χθες, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 5,8%.

Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας οι ασθενείς είναι 34 λιγότεροι από χθες, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους βρίσκονται 50 περισσότεροι ασθενείς. Η αύξηση αυτή όμως, μπορεί να οφείλεται και στην αργία της Πρωτομαγιάς, διότι ενδέχεται να μην μπόρεσαν, όλοι οι θεραπευμένοι ασθενείς, να πάρουν εξιτήριο.

Σήμερα τα περισσότερα κρούσματα καταγράφηκαν στην περιφέρεια της Καμπανίας (959) με πρωτεύουσα την Νάπολη, ενώ ακολουθούν η Σικελία (734) και το Λάτιο (661) με κύρια πόλη την Ρώμη.

Παράλληλα, ο στρατηγός Φραντσέσκο Φιλιουόλο, ο οποίος είναι επικεφαλής της εκστρατείας εμβολιασμού, δήλωσε σήμερα ότι οι ιταλικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο (βάσει των αποτελεσμάτων νέων ερευνών) να επεκτείνουν την χορήγηση του εμβολίου της Astrazeneca κατά του κορονοϊού και σε πολίτες ηλικίας μικρότερης των 60 ετών.

Ο Φιλιουόλο πρόσθεσε ότι στόχος της όλης εκστρατείας είναι ο όσο γίνεται ταχύτερος εμβολιασμός του πληθυσμού, χρησιμοποιώντας όλα τα εμβόλια που οι ιταλικές υγειονομικές αρχές έχουν στην διάθεσή τους.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.